ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΠΑΛΑΙΩΝ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟ ΤΕΛΟΣ ΣΤΑ ΕΓΚΑΤΕΛΕΙΜΕΝΑ

Newsroom
24/09/2012 - 17:25
24/09/2012 - 17:25
24/09/2012 - 17:25
ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΠΑΛΑΙΩΝ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟ  ΤΕΛΟΣ ΣΤΑ ΕΓΚΑΤΕΛΕΙΜΕΝΑ
ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΠΑΛΑΙΩΝ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟ ΤΕΛΟΣ ΣΤΑ ΕΓΚΑΤΕΛΕΙΜΕΝΑ Πιλοτικά θα εφαρμοστεί η απόσυρση των παλιών και εγκαταλελειμμένων ξενοδοχείων σε μία η δύο περιοχές της χώρας…
ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΠΑΛΑΙΩΝ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟ ΤΕΛΟΣ ΣΤΑ ΕΓΚΑΤΕΛΕΙΜΕΝΑ

Πιλοτικά θα εφαρμοστεί η απόσυρση των παλιών και εγκαταλελειμμένων ξενοδοχείων σε μία η δύο περιοχές της χώρας μέσα στον επόμενο μήνα .Το μέτρο αυτό της απόσυρσης δρομολογεί το υπουργείο Τουρισμού σύμφωνα με δηλώσεις της υπουργού Τουρισμού κ. Ολγα Κεφαλογιάννη κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε με τη διοίκηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων

Όπως είπε η κ. Κεφαλογιάννη το υπουργείο θέλοντας να αντιμετωπίσει το χρόνιο πρόβλημα των πεπαλαιωμένων και εγκαταλελειμμένων τουριστικών καταλυμάτων σε περιοχές με φθίνουσα ζήτηση σε τουριστικά καταλύματα, αλλά αυξημένη ζήτηση σε παραθεριστική κατοικία, έχει προβλέψει την επιβολή ειδικού τέλους επιβάρυνσης του περιβάλλοντος.

Ο νόμος προβλέπει πως για καταλύματα που χαρακτηρίζονται ως εγκαταλελειμμένα , και δεν αναμένεται να επαναλειτουργήσουν εντός τριετίας, οι ιδιοκτήτες τους καλούνται να πληρώνουν ειδικό τέλος επιβάρυνσης του περιβάλλοντος από την έναρξη ισχύος του νόμου και για όσο χρονικό διάστημα παραμένουν σε εγκατάλειψη.

Το ειδικό τελος αντιστοιχεί στο 5% της αντικειμενικής αξίας του ακινήτου και θα κατατίθεται υπέρ του Πράσινου Ταμείου.

Υπενθυμίζεται ότι ο νόμος εκτός από το πρόστιμο προβλέπει και κίνητρα για τη κατεδάφιση των παλαιών τουριστικών καταλυμάτων – εντός και εκτός σχεδίου, επιδοτώντας με συντελεστή δόμησης έως 0,1 τη δημιουργία νέων τουριστικών επιπλωμένων επαύλεων ή κατοικιών – που θα πρέπει όμως να συνοδεύονται υποχρεωτικά και από μια νέα εγκατάσταση ειδικής τουριστικής υποδομής (ψυχαγωγίας, αθλητισμού κ.λπ.). με τη συνολικά επιτρεπόμενη δόμηση να μην υπερβαίνει τα 15.000 τ.μ.