Χρηματοδότηση Ελληνο-Γερμανικών σχεδίων για ερευνα

Newsroom
05/04/2013 - 13:31
05/04/2013 - 13:31
05/04/2013 - 13:31
Χρηματοδότηση Ελληνο-Γερμανικών σχεδίων για ερευνα
Χρηματοδότηση Ελληνο-Γερμανικών σχεδίων για ερευνα Χρηματοδότηση ύψους 5 εκατ. ευρώ για την προώθηση ελληνο-γερμανικών σχεδίων εφαρμοσμένης έρευνας και τεχνολογίας Πέντε εκατ. ευρώ θα διατεθούν από…
Χρηματοδότηση Ελληνο-Γερμανικών σχεδίων για ερευνα

Χρηματοδότηση ύψους 5 εκατ. ευρώ για την προώθηση ελληνο-γερμανικών σχεδίων εφαρμοσμένης έρευνας και τεχνολογίας

Πέντε εκατ. ευρώ θα διατεθούν από το γερμανικό Ομοσπονδιακό Υπουργείο Έρευνας και Τεχνολογίας και την ελληνική Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας για την υποστήριξη σχεδίων ελληνογερμανικής συνεργασίας στον τομέα της εφαρμοσμένης έρευνας και τεχνολογίας.

   Όπως αναφέρει σε ενημερωτικό έγγραφό της η Χριστίνα Στεφανίδου Σύμβουλος ΟΕΥ A' στο ελληνικό προξενείο στο Μόναχο, υποστηρίζονται σχέδια συνεργασιών μεταξύ πανεπιστημιακών, μη-πανεπιστημιακών ερευνητικών ιδρυμάτων και επιχειρήσεων, με εταίρους από την Ελλάδα και τη Γερμανία.

   Όπως σημειώνεται στο ίδιο έγγραφο, "το Γραφείο μας ενημερώθηκε από τη βαυαρική εταιρεία ΙΒΒ Νetzerk GmbH, για την ανάρτηση στον ιστότοπο Budnesanzeiger (γερμανικό ΦΕΚ, βλ. http://ibbnetzwerk-gmbh.com/uploads/media/BMBF_-_FuE_mit_Griechenland.pdf ), ανακοίνωσης σχετικής με την οικονομική υποστήριξη ελληνογερμανικών σχεδίων στον τομέα της εφαρμοσμένης έρευνας και τεχνολογίας".

    Θα υποστηριχθούν σχέδια εφαρμοσμένης έρευνας και τεχνολογίας στους τομείς της υγείας, βιο-οικονομίας, ενέργειας και ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, νανοτεχνολογίας, οπτικών τεχνολογιών, υπηρεσιών ψηφιακής τεχνολογίας και κοινωνικών επιστημών. Καταληκτική ημερομηνία υποβολής σχεδίων προς τη γερμανική πλευρά, είναι η 3η Ιουνίου 2013.