Χρηματοδότηση καινοτόμων τεχνολογικών προτάσεων απο το Openfund

Newsroom
19/04/2013 - 10:00
19/04/2013 - 10:00
19/04/2013 - 10:00
Χρηματοδότηση καινοτόμων τεχνολογικών προτάσεων απο το Openfund
Χρηματοδότηση καινοτόμων τεχνολογικών προτάσεων απο το Openfund Άνοιξε νέος κύκλος υποβολής επιχειρηματικών προτάσεων με το Openfund, ένα σύγχρονο επενδυτικό όχημα (Venture Capital) για νέους επιχειρηματίες…
Χρηματοδότηση καινοτόμων τεχνολογικών προτάσεων απο το Openfund

Άνοιξε νέος κύκλος υποβολής επιχειρηματικών προτάσεων με το Openfund, ένα σύγχρονο επενδυτικό όχημα (Venture Capital) για νέους επιχειρηματίες στον τομέα της τεχνολογικής καινοτομίας, που απευθύνει πρόσκληση υποβολής συμμετοχής σε νέους επιχειρηματίες με καινοτόμες ιδέες για προϊόντα λογισμικού που στοχεύουν στις διεθνείς αγορές.

Σημειώνεται πως μέχρι σήμερα το Openfund, τέσσερις μήνες μετά την έναρξη της δεύτερης περιόδου λειτουργίας του, έχει ηγηθεί κύκλων χρηματοδότησης που ανέρχονται σε 760.000 ευρώ σε τρεις νέες επιχειρήσεις στον χώρο της τεχνολογικής καινοτομίας, συμβάλλοντας στη δημιουργία θέσεων εργασίας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν ένα ερωτηματολόγιο για την παρουσίαση της επιχειρηματικής τους πρότασης και να το υποβάλλουν στον σχετικό σύνδεσμο έως τα μεσάνυχτα της 31ης Μαΐου.

Το Openfund θα υποστηρίξει τους επιλεγόμενους επιχειρηματίες με αρχική χρηματοδότηση (ξεκινά ενδεικτικά από 50.000 ευρώ έναντι ποσοστού 10% συμμετοχής στη μετοχική σύνθεση της εταιρείας) και εκτενείς συμβουλευτικές υπηρεσίες από το διεθνές δίκτυο "μεντόρων" του για την υλοποίηση της επιχειρηματικής τους ιδέας και την ανάπτυξή της στην εγχώρια και ξένη αγορά.

Κάθε πρόταση θα αξιολογηθεί αναλυτικά από αριθμό εταίρων και μεντόρων του Openfund και οι επιχειρηματίες που θα επιλεγούν, θα ειδοποιηθούν μέχρι τις 15 Ιουνίου. Όλοι οι επιχειρηματίες που θα στείλουν πρόταση θα λάβουν γραπτή ανάδραση για να μπορέσουν να βελτιώσουν τις επιχειρήσεις τους.

Στο πλαίσιο της νέας πρόσκλησης υποβολής προτάσεων, ο εταίρος του Openfund Αρ. Δοξιάδης, δήλωσε: "Πιστεύουμε ότι υπάρχουν οι προϋποθέσεις να ιδρυθούν στην Ελλάδα νέες τεχνολογικές επιχειρήσεις με φιλόδοξους στόχους, και να πετύχουν στην παγκόσμια αγορά. Στους επιχειρηματίες αυτούς δίνουμε τα εφόδια για να ξεκινήσουν".

πηγη:ΑΠΕ