ΡΩΤΗΣΤΕ ΜΑΣ

 1. ntina
 2. Sherlock Holmes The Voice
 3. ΔΙΑΦΟΡΑ
 4. Δευτέρα, 09 Μαρτίου 2015
Πριν λιγες μερες διαβασα αρθρα που λεγανε οτι θα ανανεωνουν τα βιβλιαρια στους μακροχρνια ανεργους. Εγω ειμαι 29 ετων εχω καμια 200 αρια ενσημα συνολο και ειμαι ανεργη 22 μηνες. Θα μου ανανεωσουν ή όχι??? Μπηκα σημερα στο συστημα του ικα να δω την ασφαλιστικη μου ικανοτητα και εγραφε οτι εχει λήξη η ασφαλεια μου. Λεγανε οι μακροχρονια ανεργοι να παρουν βεβαιωση ανεργιας απο οαεδ και να πανε στα καταστηματα του ικα.Μετα διαβασα οτι το ακυρωσαν αυτο και οτι δεν χρειαζεται ουτε για τους μακροχρονια ανεργους να πανε στο ικα. Μπηκα ομως στην εφαρμογη και δεν μου εχουν ανανεωσει ηλεκτρονικα. Οποτε τελικα τι να κανω βρε παιδια??Να παω απο το ικα???και το βασικοτερο ειναι δικαιουμαι ανανεωση η οχι?????????
Σχολιασμός
There are no comments made yet.
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
0
Votes
Undo
καλημερα!
ειχε γινει ενημερωση απο το υπουργειο ασφαλισεων οτι πολυ συντομα θα υπαρχει εφαρμογη στο site του ικα οπου θα ανανεωνεται και η ασφαλιστικη ισχυ του μακροχρονια ανεργου.
τωρα εγω για να μην περιμενω το site, εκανα αυτο που κανω παντα, πηγα στο ικα με το βιβλιαριο υγειας και μαζι ειχα και την καρτα ανεργιας, σημειωτεον οτι μεσα στο συστημα φαινεται εαν εισαι μακροχρονια ανεργος ή οχι και τους ζητησα ανανεωση αsφαλιστικης ικανοτητας οπου και μου την ανανεωσαν κανονικα.
Σημειωση: ειμαι 35 ετων.
Σχολιασμός
There are no comments made yet.
 1. περισσότερο από 1 μήνα πριν
 2. ΔΙΑΦΟΡΑ
 3. # 1
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
0
Votes
Undo
Παροχή Ιατροφαρμακευτικής Περίθαλψης σε Ανέργους Ηλικίας μέχρι 29 ετών (άρθρο 18 του Ν.2639/1998).

Άνεργοι νέοι ηλικίας μέχρι 29 ετών υπάγονται στην ασφάλιση του ΙΚΑ για παροχές ασθενείας σε είδος, μετά από αίτηση που υποβάλλουν στα υποκαταστήματα του ΙΚΑ του τόπου κατοικίας τους.
Οι εν λόγω άνεργοι θα πρέπει κατά την υποβολή της αίτησής τους για υπαγωγή στο πρόγραμμα, να προσκομίσουν βεβαίωση του ΟΑΕΔ ότι είναι εγγεγραμμένοι ως άνεργοι για ένα τουλάχιστον δίμηνο πριν την υποβολή της αίτησής τους, εξακολουθούν να είναι άνεργοι και ότι κατέχουν κάρτα ανεργίας ανανεούμενη ανά τρίμηνο. Επίσης, θα πρέπει να είναι ανασφάλιστοι, να μη σπουδάζουν και μόλις αναλάβουν εργασία θα πρέπει να το δηλώσουν στο υποκατάστημα του ΙΚΑ του τόπου κατοικίας τους.
Το βιβλιάριο ασθενείας που χορηγείται ισχύει για ένα εξάμηνο και ανανεώνεται με την προσκόμιση νέας βεβαίωσης από τον ΟΑΕΔ, ότι συνεχίζουν να είναι άνεργοι.
Σχολιασμός
There are no comments made yet.
 1. περισσότερο από 1 μήνα πριν
 2. ΔΙΑΦΟΡΑ
 3. # 2
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
0
Votes
Undo
Αν εισαι 29 από ότι γνωρίζω δεν χρειάζεται να έχεις ένσημα για να ασφαλιστείς ως άνεργη.Βεβαίωση από οαεδ θέλουν.Τώρα όσο αφορά την ηλεκτρονική ανανέωση που λένε ότι θα γίνει και για τους άνεργους ακόμη δεν έχει τεθεί σε εφαρμογή.
Σχολιασμός
There are no comments made yet.
 1. περισσότερο από 1 μήνα πριν
 2. ΔΙΑΦΟΡΑ
 3. # 3
 • Σελίδα :
 • 1


There are no replies made for this post yet.
Be one of the first to reply to this post!