ΡΩΤΗΣΤΕ ΜΑΣ

 1. Ιωάννης
 2. Sherlock Holmes
 3. ΔΙΑΦΟΡΑ
 4. Παρασκευή, 15 Μαϊος 2015
Καλημέρα σε όλους. Θα μπορούσε κάποιος/κάποιοι να με βοηθήσουν να συμπληρώσω τη φορολογική δήλωση;
Θα σας πω όλα αυτά που πρέπει και θα ήθελα μόνο τους κωδικούς που πρέπει να συμπληρώσω αν μπορείτε.

1ον: το βοηθήματα μετά από 3μηνη παραμονή στον οαεδ που πήρα αυτό εδώ ΜΗ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗΣ - ΤΡΙΜΗΝΗ ΑΝΑΜΟΝΗ 648€ που πήρα 216 κάθε 3 μήνες που είναι για 3 φορές που το δηλώνω;;

2ον έχω κάποιες αποδείξεις από ιδιωτικους γιατρούς. 1 από οδοντίατρο 100€ και μια από οφθαλμολογικη κλινική 120€

3ον τα λεφτά που σαν δαπάνες για τη διαβίωση μου που το γράφω;; γιατί δε το βρίσκω..... Σας ευχαριστω πολυ
Σχολιασμός
There are no comments made yet.
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
0
Votes
Undo
Καλημέρα. Τα λεφτα από το τριμηνης παραμονης δεν τα δηλωνεις. Τις αποδειξεις από γιατρους τις δηλωνεις εκει που λεει ιατρικες δαπανες. Δεν θυμαμαι ποιος κωδικος είναι.
Σχολιασμός
There are no comments made yet.
 1. περισσότερο από 1 μήνα πριν
 2. ΔΙΑΦΟΡΑ
 3. # 1
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
0
Votes
Undo
το κωδικο αυτο δε τον βαζω φετος για δαπανες οπως τις αλλες χρονιες που και ας ημουν ανεργος επρεπε να βαζω ποσο? Ειμαι ανεργος γιαυτο ρωταω

ΠΙΝΑΚΑΣ 7: ΠΟΣΑ ΔΑΠΑΝΩΝ ΠΟΥ ΑΦΑΙΡΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ Ή ΑΠΟ ΤΟ ΦΟΡΟ
Κωδικός 049.
Συμπληρώνεται το συνολικό ποσό των αποδείξεων που έχουν εκδοθεί σύμφωνα με τις διατάξεις του Κώδικα Απεικόνισης Φορολογικών Συναλλαγών ή αυτές που έχουν εκδοθεί σε χώρες της Ε.Ε και του Ε.Ο.Χ για δαπάνες που πραγματοποιήσατε εσείς, η σύζυγός σας ή τα τέκνα που σας βαρύνουν για την αγορά αγαθών και τη λήψη υπηρεσιών, με εξαίρεση τα ποσά των αποδείξεων που συλλέχθηκαν μέσω της "Κάρτας Αποδείξεων". Το ποσό των αποδείξεων δαπανών που απαιτείται να προσκομιστούν ορίζεται σε ποσοστό 10% του δηλούμενου και φορολογούμενου ατομικού εισοδήματος. Το ποσό των αποδείξεων που προσκομίζονται δεν απαιτείται να υπερβαίνει ατομικά τις 10.500 €.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο κωδικός αυτός συμπληρώνεται μόνο από όσους φορολογούνται με την κλίμακα των μισθωτών – συνταξιούχων.

Στις δαπάνες αυτές περιλαμβάνονται δαπάνες για αγαθά και υπηρεσίες όπως ορίζονται όπως ορίζονται στις ομάδες 1, 2, 3, 4, 5, 7, 8, 9, 10, 11 και 12 του δείκτη τιμών καταναλωτή της ΕΛ.ΣΤΑΤ. Ειδικότερα:

- Ομάδα 1 (Διατροφή και μη αλκοολούχα ποτά)

- Ομάδα 2 (Αλκοολούχα ποτά και καπνός)

- Ομάδα 3 (Ένδυση και Υπόδηση)

- Ομάδα 4 (Στέγαση), μόνο οι υπηρεσίες και τα είδη επισκευής και συντήρησης κατοικίας. Δε λαμβάνονται υπόψη οι δαπάνες για ενοίκιο κύρια ή δευτερεύουσας κατοικίας, τα κοινόχρηστα, οι δαπάνες για ύδρευση αποχέτευση, θέρμανση, ηλεκτρισμό οι τόκοι δανείου, οι δημοτικοί φόροι.

- Ομάδα 5 (Διαρκή αγαθά, είδη νοικοκυριού και υπηρεσίες). Συμπεριλαμβάνονται όλα τα διαρκή αγαθά οικιακής χρήσης (έπιπλα, σκεύη, ηλεκτρικές ή μη οικιακές συσκευές, εργαλεία κλπ.), τα οικιακά προϊόντα καθαρισμού, οι οικιακές υπηρεσίες.

- Ομάδα 7 (Μεταφορές) μόνο οι μεταφορές πραγμάτων (υπηρεσίες μετακόμισης οικιακών ειδών), η συντήρηση και η επισκευή αυτοκινήτου/μοτοσυκλέτας, τα ανταλλακτικά, τα καύσιμα και τα λιπαντικά η μίσθωση ταξί. Δε λαμβάνονται υπόψη οι αγορές μεταφορικών μέσων (αυτοκίνητα, μοτοσυκλέτες κλπ), τα εισιτήρια σε κάθε είδους μεταφορικό μέσο, τα διόδια.

- Ομάδα 9 (Αναψυχή, πολιτιστικές δραστηριότητες). Όλα τα αγαθά και υπηρεσίες που έχουν σχέση με την αναψυχή και τον πολιτισμό (συσκευές εικόνας και ήχου, μουσικά όργανα για οικιακή χρήση, εξοπλισμός για αθλητισμό και αναψυχή, υπηρεσίες αθλητισμού και αναψυχής, θέατρα, κινηματογράφοι, μουσεία, κατοικίδια, άνθη, τυχερά παιχνίδια, εφημερίδες, περιοδικά, γραφική ύλη, ομαδικά ταξίδια κ.λπ.) Δεν λαμβάνονται υπόψη οι εισφορές στη ΔΤ και σε συνδρομητικά κανάλια.

- Ομάδα 10 (Εκπαίδευση) μόνο τα δίδακτρα φροντιστηρίων και ξένων γλωσσών. Δεν λαμβάνονται υπόψη οι δαπάνες για δίδακτρα προσχολικής, πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας, μεταδευτεροβάθμιας μη τριτοβάθμιου επιπέδου, τριτοβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και οι δαπάνες για ωδεία, γυμναστήρια, σχολές χορού κ.τ.λ. που συνιστούν οργανωμένους συνεχείς και σταδιακούς κύκλους μαθημάτων κατάρτισης.

- Ομάδα 11 (Ξενοδοχεία, καφέ, εστιατόρια). Όλα τα αγαθά και οι υπηρεσίες από καταστήματα τροφοδοσίας (εστιατόρια, καφενεία, μπαρ, καντίνες κ.τ.λ.) και όλες οι υπηρεσίες από ξενοδοχεία, πανσιόν, ενοικιαζόμενα δωμάτια.

- Ομάδα 12 (Άλλα αγαθά και υπηρεσίες). Όλα τα αγαθά και οι υπηρεσίες ατομικού ευπρεπισμού (κομμωτήρια, ινστιτούτα αισθητικής κ.τ.λ), τα προσωπικά είδη (κοσμήματα, βρεφικά είδη, είδη καπνιστού κ.λπ.), οι υπηρεσίες κοινωνικής προστασίας (γηροκομεία, ιδρύματα για άτομα με ειδικές ανάγκες, κέντρα αποκατάστασης, φροντίδα στο σπίτι για άτομα τρίτης ηλικίας και άτομα με ειδικές ανάγκες, υπηρεσίες οικογενειακών συμβούλων, σχολεία για παιδιά με ειδικές ανάγκες, βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί, βρεφοκομεία κ.τ.λ.), οι οικονομικές υπηρεσίες (συνδρομές σε πιστωτικές κάρτες, αμοιβές χρηματιστών και χρηματοοικονομικών συμβούλων, αμοιβές φοροτεχνικών, έξοδα θυρίδων, έξοδα επιταγών, διοικητικά τέλη για ιδιωτικά ή δημόσια ταμεία συντάξεων κ.τ.λ.), διάφορες υπηρεσίες (αμοιβές δικηγόρων, συμβολαιογράφων, πρόστιμα, ποινές και δικαστικά έξοδα, άδειες κυνηγίου και οπλοφορίας, ψαρέματος και υποβρύχιου ψαρέματος και λοιπές άδειες, άδειες πλοήγησης σκαφών, έξοδα θρησκευτικών ιεροτελεστιών - περιλαμβάνονται μόνο έξοδα για ιερέα και εκκλησία - αγγελίες, διαφημίσεις σε εφημερίδες, χαρτόσημα και τέλη πιστοποιητικών γέννησης, γάμου, θανάτου, έξοδα διαβατηρίων, εξαγορά στρατιωτικής θητείας, εισφορές και συνδρομές σε εκκλησίες και φιλανθρωπικά ιδρύματα, συνδρομές σε επαγγελματικά σωματεία, ενώσεις, σε τοπικούς συλλόγους, σε πολιτιστικούς και αθλητικούς συλλόγους κ.τ.λ.).

Δεν λαμβάνονται υπόψη οι δαπάνες για κάθε είδους ασφάλιση. Επίσης, διευκρινίζεται ότι δεν λαμβάνονται υπόψη οι δαπάνες για απόκτηση περιουσιακών στοιχείων, οι εισφορές που καταβάλλονται στα ταμεία ασφάλισης του φορολογούμενου, τα έξοδα ιατρικής περίθαλψης, οι δαπάνες για ταχυδρομικές καιτηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες και η καταβαλλόμενη διατροφή.

Οι αποδείξεις δαπανών θα φυλάσσονται σε κλειστό φάκελο στον οποίο θα αναγράφονται:

α. Το ονοματεπώνυμο και ο Α.Φ.Μ. του υπόχρεου

β. ο αριθμός των αποδείξεων και

γ. το συνολικό ποσό αυτών

Για την αναγνώριση των αποδείξεων από τη Φορολογική Αρχή απαιτείται να διακρίνεται η επωνυμία της εκδότριας επιχείρησης, ο Α.Φ.Μ. αυτής, η ημερομηνία έκδοσης και το τελικό ποσό. Σε περίπτωση κατά την οποία η απόδειξη δεν είναι τυπωμένη με έντονα στοιχεία και πιθανολογείται η πλήρης εξαφάνισή τους ο φορολογούμενος πρέπει να επαναλάβει τα προαναφερθέντα στοιχεία (επωνυμία της επιχείρησης, Α.Φ.Μ., ημερομηνία και ποσά), ούτως ώστε να καθίσταται στη συνέχεια εφικτός ο έλεγχός τους από τη Φορολογική Αρχή.

Σε κάθε περίπτωση υποβολής της δήλωσης δεν συνυποβάλλονται οι αποδείξεις δαπανών οι οποίες φυλάσσονται από τον φορολογούμενο και παραδίδονται εφόσον ζητηθούν για έλεγχο.

Διευκρινίζεται ότι στον κωδικό 341 του πίνακα 9 της δήλωσης η Δ.ΗΛΕ.Δ. θα προ-εκτυπώσει το συνολικό ποσό των αποδείξεων δαπανών που συλλέχθηκαν μέσω της "κάρτας αποδείξεων" το οποίο κατά την εκκαθάριση της δήλωσης θα συναθροιστεί με το ποσό που δηλώθηκε στον κωδικό 049.

Επισημαίνεται ότι το ποσό των αποδείξεων που προσκομίζονται γίνεται αποδεκτό μόνον εφόσον έχει περιληφθεί στην εμπρόθεσμη δήλωση, λογίζεται συνολικά και για τους δύο συζύγους και σε περίπτωση που και οι δύο δηλώνουν εισόδημα που φορολογείται με την κλίμακα μισθωτών το συνολικό ποσό των δαπανών (κωδ. 049) επιμερίζεται μεταξύ τους ανάλογα με το ύψος του δηλούμενου και φορολογούμενου σύμφωνα με την κλίμακα των μισθωτών ατομικού εισοδήματός τους. Εάν ο ένας από τους δύο δεν έχει εισόδημα που φορολογείται με την κλίμακα των μισθωτών, όλο το ποσό των αποδείξεων χρησιμοποιείται από τον άλλο σύζυγο.Στην περίπτωση που δεν προσκομίζεται το απαιτούμενο ποσό αποδείξεων αγορών η θετική διαφορά μεταξύ του απαιτούμενου ποσού αποδείξεων με ανώτατο όριο τις 10.500 € και του προσκομισθέντος ποσού αποδείξεων πολλαπλασιάζεται με συντελεστή 22% και το ποσό που προκύπτει προσαυξάνει το φόρο.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Εξαιρούνται της υποχρέωσης προσκόμισης αποδείξεων οι υπάλληλοι του Υπουργείου Εξωτερικών και των λοιπών δημόσιων πολιτικών υπηρεσιών, της Μόνιμης Αντιπροσωπείας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και οι στρατιωτικοί που υπηρετούν στην αλλοδαπή, όσοι διαμένουν σε οίκο ευγηρίας, σε ψυχιατρικά καταστήματα και οι φυλακισμένοι, στους οποίους διενεργείται η μείωση του φόρου που προβλέπεται από το άρ. 16 του ν. 4172/13.

Επισημαίνεται ότι, οι λοιποί κάτοικοι εξωτερικού που αποκτούν εισόδημα στην Ελλάδα δεν προσκομίζουν αποδείξεις δαπανών, δεδομένου ότι δεν δικαιούνται τη μείωση φόρου.
Σχολιασμός
There are no comments made yet.
 1. περισσότερο από 1 μήνα πριν
 2. ΔΙΑΦΟΡΑ
 3. # 2
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
0
Votes
Undo
να ρωτησω κατι για τις αποδειξεις, εβαλα 300€ στις δαπανς στης κοπελας μου την δηλωση η οποια ειναι ανεργη και το μονο που ηταν να δηλωσει ηταν τοκοι κατω απο 50€, εκανα οριστικη υποβολη βγηκε μηδενικο το εκκαθαριστικο της το τεκμαρτο εισοδημα της ειναι κενο και φαινονται δαπανες 300€ λετε να εχει καποιο "πρόστιμο" λόγω των 300€ δαπανες που της δηλωσα?:(
Σχολιασμός
There are no comments made yet.
 1. περισσότερο από 1 μήνα πριν
 2. ΔΙΑΦΟΡΑ
 3. # 3
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
0
Votes
Undo
Βασιληςέγραψε:

να ρωτησω κατι για τις αποδειξεις, εβαλα 300€ στις δαπανς στης κοπελας μου την δηλωση η οποια ειναι ανεργη και το μονο που ηταν να δηλωσει ηταν τοκοι κατω απο 50€, εκανα οριστικη υποβολη βγηκε μηδενικο το εκκαθαριστικο της το τεκμαρτο εισοδημα της ειναι κενο και φαινονται δαπανες 300€ λετε να εχει καποιο "πρόστιμο" λόγω των 300€ δαπανες που της δηλωσα?:(Να σε ρωτησω κατι φιλε μου? και εγω ανεργος ειμαι στο κωδικο 049 για τις δαπανες δεν εβαλες τιποτα?

Γιατι νομιζω γραφει πως μονο αν εισαι μισθωτος η συνταξιουχος πρεπει να το συμπληρωσεις
Σχολιασμός
There are no comments made yet.
 1. περισσότερο από 1 μήνα πριν
 2. ΔΙΑΦΟΡΑ
 3. # 4
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
0
Votes
Undo
ναι μονο αν εισαι μισθωτος και συνταξιουχος βαζεις ,αυτο ομως δεν το ειχα δει νωριτερα εγω και εβαλα 300€(λαθος μου) δαπανες και τωρα αυτο θελω να μου απαντησει καποιος αν θα υπαρξει καποιο προβλημα για τον λογο οτι την οριστικοποιησα και εβγαλα και το εκκαθαριστικο
Σχολιασμός
There are no comments made yet.
 1. περισσότερο από 1 μήνα πριν
 2. ΔΙΑΦΟΡΑ
 3. # 5
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
0
Votes
Undo
Αν δε σου εβγαλε να πληρωσεις στην οριστικη δηλωση δε πληρωνεις τιποτα.... καλο θα ειναι να πας στην εφορια να πει για το λαθος.
Το πολυ πιστευω να θελει αποδειξεις για το 10% του ποσου των 300 ευρω
Σχολιασμός
There are no comments made yet.
 1. περισσότερο από 1 μήνα πριν
 2. ΔΙΑΦΟΡΑ
 3. # 6
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
0
Votes
Undo
Δηλαδη δεν ειναι οπως περσυ μαλλον που ειχες δεν ειχες λεφτα επρεπε να βαλεις ποσο διαβιωσης
Σχολιασμός
There are no comments made yet.
 1. περισσότερο από 1 μήνα πριν
 2. ΔΙΑΦΟΡΑ
 3. # 7
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
0
Votes
Undo
Ιωάννηςέγραψε:

Δηλαδη δεν ειναι οπως περσυ μαλλον που ειχες δεν ειχες λεφτα επρεπε να βαλεις ποσο διαβιωσης


ναι κι εγω πηγα με τα περσινά δεδομενα για τις δαπανες και εβαλα τα 300 για διαβιωση
Σχολιασμός
There are no comments made yet.
 1. περισσότερο από 1 μήνα πριν
 2. ΔΙΑΦΟΡΑ
 3. # 8
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
0
Votes
Undo
Εξοδα ιατρικής, νοσοκομειακής και φαρμακευτικής περίθαλψης 051 170,00
Επιφάνεια σε τ.μ. μισθωμένης κατοικίας 091 76
Φιλοξενούμενος σε κύρια κατοικία 092 1
Μήνες για τους οποίους καταβάλατε ενοίκιο κύριας κατοικίας ή φιλοξενηθήκατε 097 12
Επίδομα ανεργίας του Ο.Α.Ε.Δ. 661 648,00
ΑΦΜ ιδιοκτήτη
ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΧΡΕΩΣΤΙΚΟ: 51,74

Εσενα σου εβγαλε να πληρωσεις? εμενα γιατι μου βγαζει?
Σχολιασμός
There are no comments made yet.
 1. περισσότερο από 1 μήνα πριν
 2. ΔΙΑΦΟΡΑ
 3. # 9
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
0
Votes
Undo
μαλλον επειδη εχεις παρει επιδομα ανεργειας, περιμενε να σου απαντησει καποιος αλλος μηπως πρεπει να βαλεις καποιο ποσο στις δαπανες λογω του επιδοματος, η κοπελα μου δεν ειχε ουτε επιδομα μονο τοκους και φιλοξενουμενη κι εκεινη οπως εσυ και βγηκε μηδενικο, το επιδομα ανεργειας σου ειναι που επηρρεαζει πιστευω
Σχολιασμός
There are no comments made yet.
 1. περισσότερο από 1 μήνα πριν
 2. ΔΙΑΦΟΡΑ
 3. # 10
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
0
Votes
Undo
Και εγω αυτο πιστευω πως ειναι αλλα δε ξερω τι ποσο να βαλω για τα 648 που πηρα
Σχολιασμός
There are no comments made yet.
 1. περισσότερο από 1 μήνα πριν
 2. ΔΙΑΦΟΡΑ
 3. # 11
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
0
Votes
Undo
Εβαλα και εγω 300 ευρω τελικα στις δαπανες ..... αλλα η εφαρμογη κολλαει θα το δοκιμασω το βραδυ
Σχολιασμός
There are no comments made yet.
 1. περισσότερο από 1 μήνα πριν
 2. ΔΙΑΦΟΡΑ
 3. # 12
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
0
Votes
Undo
προσεξε μονο γιατι δεν μπορεις να κανεις πολλες προσωρινες εκκαθαρισεις έχει οριο
Σχολιασμός
There are no comments made yet.
 1. περισσότερο από 1 μήνα πριν
 2. ΔΙΑΦΟΡΑ
 3. # 13
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
0
Votes
Undo
Βασιληςέγραψε:

προσεξε μονο γιατι δεν μπορεις να κανεις πολλες προσωρινες εκκαθαρισεις έχει οριο


Ναι το ξέρω. Και το πέρασα. Τι βλακεια και αυτό με το όριο όμως. Όλα καλά πάντως . Δηλωσα τα 648€ μια χαρά όλα
Σχολιασμός
There are no comments made yet.
 1. περισσότερο από 1 μήνα πριν
 2. ΔΙΑΦΟΡΑ
 3. # 14
 • Σελίδα :
 • 1


There are no replies made for this post yet.
Be one of the first to reply to this post!