ΡΩΤΗΣΤΕ ΜΑΣ

 1. eponymousvidalious
 2. Love Fool Vanity Monster Sherlock Holmes
 3. ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ
 4. Παρασκευή, 18 Δεκεμβρίου 2015
Ανοίγουν» οι προσλήψεις σε ανταποδοτικές υπηρεσίες των ΟΤΑ

Την απελευθέρωση των προσλήψεων σε υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα των δήμων και νομικών προσώπων ιδιωτικού δικαίου σχεδιάζει το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης, ενώ σχεδιάζει νέα παράταση κατά ένα χρόνο 4.000 συμβάσεων ορισμένου χρόνου, που λήγουν μέχρι το τέλος του 2015.
Τις προθέσεις του αυτές γνωστοποίησε ο υπουργός Χριστόφορος Βερναρδάκης κατά την χθεσινοβραδινή συνάντησή του με τους εκπροσώπους της ΠΟΕ-ΟΤΑ.
Ειδικότερα το υπουργείο προκρίνει για το 2016 την απελευθέρωση των προσλήψεων σε ανταποδοτικές υπηρεσίες, που λειτουργούν ανταποδοτικά τέλη ή καταβολή αντιτίμου, όπως είναι οι υπηρεσίες καθαριότητας των δήμων, οι βρεφονηπιακοί σταθμοί, που εισπράττουν τροφεία, τα ωδεία, και δεν επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό.

Έτσι θα καλυφθούν οι κενές θέσεις με μόνιμο προσωπικό αφενός και οι δήμοι θα καλύψουν ανάγκες σε κρίσιμες για την καθημερινή λειτουργία τους υπηρεσίες.
Για τις συγκεκριμένες προσλήψεις οι φορείς θα μπορούν να διαθέσουν συγκεκριμένο ποσοστό επί των κερδών τους σε ετήσια βάση, περί το 15%, και κατόπιν συνεννόησης με το υπουργείο.

Επίσης το υπουργείο σχεδιάζει να ανανεώσει για το 2016 τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου που παρατάθηκαν μέχρι τα τέλη του 2015 με νομοθετική παρέμβαση του πρώην υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης Γ. Κατρούγκαλου.
Σχολιασμός
There are no comments made yet.
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
0
Votes
Undo
Στις ανταποδοτικές υπηρεσίες συμπεριλαμβάνονται όλες οι ειδικότητες ή μόνο οι καθαριστές? θα ισχύει και σε όσους προσληφθούν το 16?
Σχολιασμός
There are no comments made yet.
 1. περισσότερο από 1 μήνα πριν
 2. ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ
 3. # 1
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
0
Votes
Undo
Όπως λέει το άρθρο όλες οσες είναι των δήμων και εισπράττουν!! Πχ μάγειροι. Ηδη έγινε ανακοίνωση σε νησί Κυκλάδων που με ενδιαφέρει και 25 ατομα πανυγήριζουν !!!!! Τώρα όσον αφορα το 16 δεν ξέρω μάλλον όχι!!!! Στην ευκαιρία του κάθε δήμου βαση εισπρακτηκων δεδομένων .
Σχολιασμός
There are no comments made yet.
 1. περισσότερο από 1 μήνα πριν
 2. ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ
 3. # 2
 • Σελίδα :
 • 1


There are no replies made for this post yet.
Be one of the first to reply to this post!