ΡΩΤΗΣΤΕ ΜΑΣ

 1. Nikos
 2. Sherlock Holmes The Voice
 3. ΔΙΑΦΟΡΑ
 4. Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου 2017
Καλημέρα,

Σκέφτομαι να κάνω αίτηση για το ΚΕΑ. Έχω σύζυγο και παιδί. Είμαι άνεργος αλλά η σύζυγος δουλεύει εδώ και ένα χρόνο στον ιδιωτικό τομέα με μηνιαίες αποδοχές περίπου 500€.

Ξέρω ότι λογικά λόγω εισοδηματικών κριτηρίων δεν δικαιούμαστε (μάλλον) το ΚΕΑ.

Όμως η απορία μου είναι η εξής: Πώς θα γνωρίζει το σύστημα το πραγματικό μου εισόδημα εφόσον δεν έχει γίνει ενημέρωση του TAXIS από την τελευταία φορά που έκανα δήλωση; Προφανώς το σύστημα δεν μας εμφανίζει και τους δύο ως άνεργους μέχρι να γίνει η νέα δήλωση;

Ευχαριστώ
Σχολιασμός
There are no comments made yet.
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
0
Votes
Undo
kalhmera tha to doune meso Ika!
Σχολιασμός
There are no comments made yet.
 1. περισσότερο από 1 μήνα πριν
 2. ΔΙΑΦΟΡΑ
 3. # 1
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
0
Votes
Undo
Καλημέρα Νίκο και Κέλυ. Η αίτηση σου είναι και υπεύθυνη δήλωση. Αν δεν δηλώσεις το εισόδημα της συζύγου, άρα θα πεις ψέματα για το συνολικό εισόδημά σας, τότε στον έλεγχο που θα γίνει του χρόνου (αφού υποβάλλεις φορολογική δήλωση) θα βρεις το μπελά σου. Και θα τα πάρουν πίσω τα λεφτά που σου δώσανε και θα σε κόψουν από περαιτέρω βοήθεια κλπ. Και δεν ξέρω αν θα υπάρξουν και νομικές συνέπειες. Αμφιβάλλω, αλλά ποτέ δεν ξέρεις.

Όσον αφορά για φέτος, ενδεχομένως να το ελέγξουν όπως αναφέρει η Κέλυ, δεν είμαι σίγουρος. Πάντως αν είναι να κάνεις αίτηση, προτείνω να την κάνεις και να αναφέρεις τα πραγματικά δεδομένα και ό,τι γίνει.

Ως προς την ανεργία, το σύστημα τα δεδομένα τα "τραβάει" από τον ΟΑΕΔ. Δεν έχει σχέση η εφορία με την ανεργία. Επομένως αν έχετε και οι 2 κάρτα ανεργίας τότε ναι, θα εμφανίζεστε ως άνεργοι και οι 2. Αλλά πώς; Μαύρη εργασία; Δεν νομίζω ότι εννοείς κάτι τέτοιο. Οπότε εφόσον η σύζυγος είναι δηλωμένη κανονικά, τότε θα εμφανίζεσαι μόνο εσύ ως άνεργος. Σημασία έχουν γενικότερα τα εισοδήματα, αυτό μετράει σαν κριτήριο. Και όχι αν είσαι δηλωμένος ή όχι σαν άνεργος.
Σχολιασμός
There are no comments made yet.
 1. περισσότερο από 1 μήνα πριν
 2. ΔΙΑΦΟΡΑ
 3. # 2
 • Σελίδα :
 • 1


There are no replies made for this post yet.
Be one of the first to reply to this post!