ΡΩΤΗΣΤΕ ΜΑΣ

  1. ΤΑΣΟΣ
  2. Sherlock Holmes The Voice
  3. Uncategorized
  4. Τρίτη, 03 Απριλίου 2018
Με καθυστέρηση περίπου ενός μηνός ξεκίνησε να λειτουργεί το σύστημα ενεργοποίησης των ηλεκτρονικών καρτών των ανέργων και των ΑμεΑ, με το δωρεάν κόμιστρο για τα αστικά μέσα μαζικής μεταφοράς της Αθήνας.

Όπως ανακοίνωσε ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών της Αθήνας (ΟΑΣΑ), η φόρτιση των ηλεκτρονικών καρτών των ανέργων και των ΑμεΑ, γίνεται πλέον κανονικά στα 300 αυτόματα μηχανήματα του ηλεκτρονικού εισιτηρίου.

Σύμφωνα με τον ΟΑΣΑ, οι άνεργοι και τα ΑμεΑ, εφόσον έχουν παραλάβει την προσωποποιημένη κάρτα τους ATH.ENA Card και έχουν πιστοποιήσει το δικαίωμά τους μέσω της εφαρμογής της ΗΔΙΚΑ (http://www.idika.gr/athenacard/), μπορούν να φορτίζουν την κάρτα τους με δωρεάν κόμιστρο στα 300 αυτόματα μηχανήματα, που βρίσκονται:

Σε όλους τους σταθμούς του Μετρό και του Ηλεκτρικού, σε στάσεις του Τραμ και σε επιλεγμένα σημεία του δικτύου των Λεωφορείων και Τρόλεϊ (τα σημεία παρατίθενται αναλυτικά στην ιστοσελίδα http://www.athenacard.gr).

Το δωρεάν κόμιστρο ενεργοποιείται μόνο στα αυτόματα μηχανήματα και όχι στα εκδοτήρια. Οι άνεργοι καλούνται να το ανανεώνουν σε μηνιαία βάση.

Έως και σήμερα, ο ΟΑΣΑ έχει διεκπεραιώσει περισσότερες από 95.000 αιτήσεις ανέργων και ΑμεΑ, οι οποίοι μπορούν, πλέον, να φορτίζουν την κάρτα τους με δωρεάν μετακινήσεις.

Για την ενεργοποίηση του δωρεάν κομίστρου, ο δικαιούχος καλείται να ακολουθήσει τα εξής βήματα:

1. Μεταβαίνει σε ένα από τα 300 «Αυτόματα Μηχανήματα Έκδοσης Καρτών» (ΑΜΕΚ) του ηλεκτρονικού εισιτηρίου.

2. Στην αρχική οθόνη του ΑΜΕΚ, επιλέγει τη γλώσσα που επιθυμεί και στη συνέχεια, την επιλογή «Επιδότηση» από το βασικό μενού.

3. Τοποθετεί κατακόρυφα την προσωποποιημένη ATH.ENA Card στην υποδοχή που βρίσκεται στο κάτω αριστερά μέρος της πρόσοψης του ΑΜΕΚ.

4. Η συσκευή αναγνωρίζει αυτόματα, εάν η συγκεκριμένη κάρτα δικαιούται επιδότησης και στην περίπτωση αυτή, ο επιβάτης επιλέγει το «ΟΚ» για να ξεκινήσει η διαδικασία φόρτισης της κάρτας του. Όσο διάστημα διαρκεί η φόρτιση του κομίστρου, δεν θα πρέπει να αφαιρεθεί η κάρτα από την υποδοχή.

5. Με το πέρας της διαδικασίας, ο επιβάτης αφαιρεί την κάρτα από την υποδοχή και παραλαμβάνει την απόδειξη από τη θύρα εξόδου. Η κάρτα έχει φορτιστεί με το δωρεάν κόμιστρο και είναι έτοιμη προς χρήση.
Σχολιασμός
There are no comments made yet.
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
0
Votes
Undo
τασο μπραβο για την ανακοινωση και στο forum εδω για την φορτιση των καρτων.

αν μπορεις και γνωριζεις δες και το ερωτημα μου στο΄΄ κεα περασε ενας χρονος΄΄.
Σχολιασμός
There are no comments made yet.
  1. περισσότερο από 1 μήνα πριν
  2. Uncategorized
  3. # 1
  • Σελίδα :
  • 1


There are no replies made for this post yet.
However, you are not allowed to reply to this post.