ΡΩΤΗΣΤΕ ΜΑΣ

 1. Σημαδεμένος
 2. Love Fool The Voice Notable Answerer
 3. Uncategorized
 4. Πέμπτη, 21 Ιουνίου 2018
Εκ μέρους φίλων, γνωστών και συγγενών που γνωρίζω αλλά και πολλών άλλων περιπτώσεων από συμφορουμίτες εδώ μέσα,
υπάρχουν προφανώς χιλιάδες πολίτες που τέλειωσαν νωρίς με τις φορολογικές τους δηλώσεις (Απρίλιο-αρχές Μαίου) προκειμένου να αιτηθούν ΚΕΑ με τα νέα τους εισοδήματα.
Έχουν περάσει 1,5-2 μήνες και ακόμη η πλατφόρμα του ΚΕΑ δεν ενημερώθηκε από τον ΗΔΙΚΑ και την ΑΑΔΕ με τα νέα εκκαθαριστικά!
Εκτός του οτι οι πολίτες αυτοί στις ηλεκτρονικές τους αιτήσεις βλέπουν ακόμη τα παλιά εισοδήματα του 2016, όταν πηγαίνουν στους Δήμους με εκτυπωμένα τα νέα Ε1, Ε2, Ε9, εκκαθαριστικά και λοιπά δικαιολογητικά, οι εκεί υπάλληλοι τους λένε οτι δεν μπορούν να κάνουν τίποτα εως ότου ενημερωθεί η πλατφόρμα με τα στοιχεία τα οποία ήδη κρατάνε οι πολίτες στα χέρια τους!!
Οι άνθρωποι πηγαίνουν εκεί με τα νέα στοιχεία εκτυπωμένα και αντί οι υπάλληλοι να επέμβουν στο σύστημα που αυτή είναι η δουλειά τους, τους λένε να περιμένουν να λήξει η προθεσμία υποβολής δηλώσεων η οποία θα πάρει παράταση μέχρι τέλη Ιουλίου,
και να περιμένουν κανα μήνα ακόμη (δηλαδή τέλη Αυγούστου) εως οτου ενημερωθεί η πλατφόρμα του ΚΕΑ και διασταυρώσει στοιχεία από τις νέες δηλώσεις του 2018!
Άρα δηλαδή όσοι δικαιούνται ΚΕΑ με τις νέες δηλώσεις, στην καλύτερη θα το πάρουν τέλη Σεπτέμβρη!!!
Ενώ θα έπρεπε κανονικά να το πάρουν τέλη Μάϊου, θα το πάρουν 4 μήνες αργότερα!
Και τις γκόμενες τότε τί της έχουν εκεί μέσα αφού δεν μπορούν να κάνουν τίποτα?
Να τις πληρώνουμε για να τις βλέπουμε να το ξύνουν??
Σχολιασμός
There are no comments made yet.
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
0
Votes
Undo
Εντελως ακυρη απαντηση δωσανε.Για εναν πολυ απλο λογο.Τι ν ατο κανουν το εκκαθαριστικο το φετεινο?Το εκκαθαριστικο απεικονιζει εισοδηματα του 2017.Το κεα απαιτει τα εισοδηματα του τελευταιου 6μηνου,Τι σχεση λοιπον εχει το εκκαθαριστικο?Την 1η ιουλιου θα χρειαζονται τα εισοδηματα απο 1η ιανουαριου 2018 εως 30 ιουνιου 2018.Το εκκαθαριστικο δε χρειαζεται πουθενα.Απλα χρειαζονται δικαιολογητικα γι να δικαιολογησεις τα εισοδηματα που εμφανιζονται αυτη τη στιγμη
Σχολιασμός
There are no comments made yet.
 1. περισσότερο από 1 μήνα πριν
 2. Uncategorized
 3. # 1
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
0
Votes
Undo
Δεν ισχύει για όλους αυτό Άγγελε, πώς θα διασταυρώσει ο Δήμος τα εισοδήματα του Α' εξαμήνου του 2018 σε ΕΕ και αγρότες?
Αγρότης, μηχανικός και δικηγόρος με σχεδόν μηδενικά εισοδήματα το 2017, πήγαν με τα νέα χαρτιά του 2018 (Ε1, Ε9, εκκαθαριστικό κλπ) στον Δήμο και τους έδιωξαν.
Σε αυτούς δεν μπορούν να διασταυρώσουν ούτως ή άλλως όποια εισοδήματα για το Α' εξάμηνο του 2018, δεν βασίστηκαν στα χαρτιά του 2017 και τους είπαν οτι μόνο όταν διασταυρωθούν τα στοιχεία μέσω ΗΔΙΚΑ και ΑΑΔΕ στην πλατφόρμα θα μπορέσουν να εγκρίνουν το ΚΕΑ που τους αναλογεί!
Εγώ τους έστειλα στον Δήμο με σκοπό να εξυπηρετηθούν γρήγορα και να πάρουν πιο νωρίς το ΚΕΑ, όταν κι εφόσον ενημερωθούν τα στοιχεία του 2017, δεν χρειάζεται τότε να πάνε στον Δήμο, θα τους τα κάνω εγώ ηλεκτρονικά. Αυτοί έχασαν 3-4 μήνες ΚΕΑ όμως!!
Πρώην μισθωτός, άνεργος όλο το 2017 και μέχρι σήμερα με 17 μήνες εγγεγραμμένης ανεργίας στον ΟΑΕΔ, πήγε με το μηδενικό εκκαθαριστικό του 2018, το Ε1 το δικό του και της μάνας του όπου δεν φαίνεται καμία "φιλοξενία" κι επειδή δεν διασταυρώθηκαν ακόμη τα στοιχεία του 2018, του έβγαλαν οτι φιλοξενείται ακόμη από τη μάνα του όπως φαινόταν στο 2016.
Τα νέα του χαρτιά δεν τα δέχθηκαν γιατί έτσι όπως μου τα εξήγησε, φοβήθηκαν μάλλον για "πλαστογραφία"!! (και δίκιο έχουν από την μια μεριά για μένα, ένας που ξέρει από pdf editors μπορεί να τα αλλάξει όλα).
Άρα, οι υπάλληλοι στον Δήμο δεν αναλαμβάνουν καμία ευθύνη όπως παλιά με το να επεμβένουν αυθόρμητα στην πλατφόρμα και πήραν εντολές μόνο για διασταύρωση στοιχείων από ΗΔΙΚΑ και ΑΑΔΕ.
Παράδειγμα άλλο, πες οτι εσύ έμενες μόνος σου σε ιδιόκτητο σπίτι το 2016 και 2017 και ως άνεργος στον ΟΑΕΔ, έπαιρνες κανονικά ΚΕΑ.
Από την 1/1/2018 φιλοξενείς την συνταξιούχα μάνα σου. Πώς θα το διασταυρώσει αυτό ο Δήμος?
Θα χρειαστεί να περιμένει το εκκαθαριστικό του 2019 (Ιούλιος 2019) για να φανεί οτι όλο το 2018 εως τον Ιούλιο του 2019, φιλοξενούσες την μάνα σου και δεν δικαιούσουνα τελικά το ΚΕΑ που στην τελική το λάμβανες παράνομα!
Για τον λόγο αυτόν μάλλον διώχνουν πολύ κόσμο από τους συμβουλευτικούς σταθμούς.
Αλλά έτσι δεν έχει και νόημα να δουλεύουν εκεί τζάμπα υπάλληλοι χωρίς αντικείμενο εργασίας, ή με ελάχιστο αντικείμενο εργασίας σε σχέση με παλιά που πήγαιναν οι περισσότεροι πολίτες για να τακτοποιηθούν.
Σχολιασμός
There are no comments made yet.
 1. περισσότερο από 1 μήνα πριν
 2. Uncategorized
 3. # 2
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
0
Votes
Undo
Οι οδηγιες ειναι σαφης στους δημους.Αν κοιταξεις τις ερωτησεις απαντησεις θα το δεις.Ειναι υποχρεωμενοι να δεχονται τα δικαιολογητικα που προσκομιζει ο δικαιουχος.Τωρα αν αυτος κανει πλαστογραφιες και τον βρουν σε πιθανο ελενχο ειναι δικο του προβλημα.Οσο για τους αγροτες και ελευθερους επαγγελματιες και εδω η απαντηση ειναι σαφης:Στις περιπτώσεις των ελεύθερων επαγγελματιών και των αγροτών, το εξαμηνιαίο εισόδημα (και μόνον αυτό) θα ελέγχεται αναδρομικά από την επόμενη φορολογική δήλωση .Οποτε βρισκουν προβληματα εκει που δεν υπαρχουν για ν αμη κανουν τη δουλεια τους.Κανει και ζεστη τωρα που να σηκωσουν το δαχτυλακι τους οι καημενοι
Σχολιασμός
There are no comments made yet.
 1. περισσότερο από 1 μήνα πριν
 2. Uncategorized
 3. # 3
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
0
Votes
Undo
Τα ίδια λέμε Άγγελε, αποποιούνται κάθε ευθυνών και δεν επεμβαίνουν αυθόρμητα στην πλατφόρμα, λένε στον κόσμο να περιμένει την διασταύρωση της πλατφόρμας από ΗΔΙΚΑ και ΑΑΔΕ στα τέλη Ιούλη!
Και αν πάρει παράταση η υποβολή δηλώσεων, που θα πάρει, θα πάει τέλη Αυγούστου!!
Άρα δλδ στην καλύτερη, ΚΕΑ θα πάρει κάποιος που το δικαιούται στα τέλη Σεπτέμβρη, αντί για τέλη Μάη-Ιούνη που έπρεπε κανονικά να το πάρει!!!

Το πρόβλημα που βλέπω σε πολλούς ΕΕ είναι οτι δεν είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ και δεν ξέρω αν μπορούν να εγγραφούν στους καταλόγους της ανεργίας.
Δεν γνωρίζω το θέμα και για τον λόγο αυτόν δεν τους προτείνω να εγγραφούν στον ΟΑΕΔ μήπως και τυχόν χρειαστεί να κάνουν άρση εξάσκησης του επαγγέλματος και διαγραφή από ΤΣΜΔΕΕ, δικηγορικούς συλλόγους κλπ.
Αλλά από 1η Νοεμβρίου, όποιος δεν είναι εγγεγραμμένος στον ΟΑΕΔ, το σίγουρο είναι οτι ΔΕΝ θα πάρει ΚΕΑ...
Σχολιασμός
There are no comments made yet.
 1. περισσότερο από 1 μήνα πριν
 2. Uncategorized
 3. # 4
 • Σελίδα :
 • 1


There are no replies made for this post yet.
However, you are not allowed to reply to this post.