ΡΩΤΗΣΤΕ ΜΑΣ

  1. soulis
  2. Sherlock Holmes
  3. Uncategorized
  4. Τετάρτη, 13 Φεβρουαρίου 2019
Καλημέρα θα ήθελα να μάθω αν δικαιούμαι γυαλιά οράσεως και πως γίνεται τώρα η διαδικασία. Η τελευταία φορά που πήρα ήταν 28/8/2016.
Σχολιασμός
There are no comments made yet.
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
0
Votes
Undo
Κάθε ασφαλισμένος του ΕΟΠΥΥ δικαιούται:

ένα ζευγάρι γυαλιά οράσεως (κρύσταλλα και σκελετό) κάθε 4 χρόνια
ή
ένα ζεύγος φακών επαφής κάθε 2 χρόνια.

Σε παιδιά έως 12 ετών, καλύπτονται γυαλιά οράσεως με φακούς ασφαλείας (άθραυστα) κάθε 2 χρόνια.

Επίσης προβλέπονται για την αντιμετώπιση της πρεσβυωπίας γυαλιά για τους ασφαλισμένους άνω των 40 ετών, όχι όμως δύο ζευγάρια (για παράδειγμα, ένα μυωπίας και ένα πρεσβυωπίας).

Το μέγιστο ποσό αποζημίωσης για γυαλιά οράσεως (μυωπίας, υπερμετρωπίας, αστιγματισμού, πρεσβυωπίας, πολυεστιακά και διπλοεστιακά) (κρύσταλλα και σκελετός) δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 100,00€ ανά τετραετία και για κάθε φακό επαφής τα 25,00€.

Στην περίπτωση κερατόκωνου, το ποσόν για κάθε φακό επαφής ανέρχεται στα 70,00€.

Η Διαδικασία Για Την Αποζημίωση Οπτικού Βοηθήματος Του Ασφαλισμένου Του ΕΟΠΥΥ Είναι η εξής:

1. ΕΞΕΤΑΣΗ ΑΠΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΟ
Ο πιστοποιημένος οφθαλμίατρος του ΕΟΠΥΥ αφού εξετάσει τον ασφαλισμένο, συνταγογραφεί τα απαιτούμενα (βιβλιάριο υγείας, συνταγή γυαλιών και ηλεκτρονική γνωμάτευση παροχών ΕΚΠΥ).

2. ΕΓΚΡΙΣΗ ΑΠΟ ΕΛΕΓΚΤΗ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ
Ο ασθενής εντός 15 ημερών, από την ημερομηνία που συνταγογράφησε ο πιστοποιημένος οφθαλμίατρος την συνταγή των γυαλιών του, θα πρέπει να προσκομίσει τα παραπάνω δικαιολογητικά στον ελεγκτή ιατρό του ΕΟΠΥΥ. Ο ελεγκτής θα εγκρίνει τη δαπάνη υπογράφοντας και σφραγίζοντας την ηλεκτρονική συνταγή του ΕΟΠΥΥ, αφού ελέγξει την ασφαλιστική ενημερότητα του ασφαλισμένου και την πιο πρόσφατη ημερομηνία αποζημίωσης για οπτικά βοηθήματα ( γυαλιά οράσεως – φακούς επαφής).

3. ΑΓΟΡΑ ΤΩΝ ΟΠΤΙΚΩΝ ΒΟΗΘΗΜΑΤΩΝ
(ΓΥΑΛΙΑ ΟΡΑΣΕΩΣ – ΦΑΚΟΥΣ ΕΠΑΦΗΣ)
Μετά τη θεώρηση του ελεγκτή, ο ασθενής εντός 1 μηνών, από την ημερομηνία συνταγογράφησης των γυαλιών του απευθύνεται σε κατάστημα οπτικών όπου αγοράζει το οπτικό βοήθημα. Ο οπτικός δίνει στον ασφαλισμένο απόδειξη αγοράς και γνωμάτευση.

4. ΑΡΙΘΜΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ ΤΡΑΠΕΖΗΣ
Ο ασφαλισμένος θα πρέπει να έχει μια φωτοτυπία από έναν λογαριασμό τραπέζης την πρώτη σελίδα του βιβλιαρίου, όπου να είναι δικαιούχος.

5. ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΔΑΠΑΝΩΝ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥ
Αφού συγκεντρωθούν τα παραπάνω δικαιολογητικά, ο ασφαλισμένος θα πρέπει να τα καταθέσει στο αρμόδιο ταμείο του. Η καταβολή του ποσού δεν γίνεται άμεσα αλλά σε σύντομο χρονικό διάστημα στο λογαριασμό τραπέζης που έχει δοθεί από τον ασφαλισμένο.
Επισυνάψεις
Συστάσεις
  1. https://www.eopyy.gov.gr/contact
Σχολιασμός
There are no comments made yet.
  1. περισσότερο από 1 μήνα πριν
  2. Uncategorized
  3. # 1
  • Σελίδα :
  • 1


There are no replies made for this post yet.
Be one of the first to reply to this post!