ΡΩΤΗΣΤΕ ΜΑΣ

  1. Spyrosavge
  2. Uncategorized
  3. Πέμπτη, 27 Μαρτίου 2014
Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ,
Οι απόφοιτοι του 2013 θα θέλαμε αρχικά να σας ευχαριστήσουμε για τη διατήρηση του θεσμού του 10% για την εισαγωγή σε Πανεπιστήμια ή ΤΕΙ για άλλη μια χρονιά.

Παρόλα αυτά η όλη διαδικασία του 10% από τα πρώτα στάδια εφαρμογή της κιόλας είχε δείξει πως συμπεριλάμβανε κάποιες αδικίες αλλά και ασάφειες.

Φέτος με τον υπάρχοντα νόμο που ψηφίσθηκε από το Κοινοβούλιο ορίστηκε πως μόνο οι απόφοιτοι του 2013 θα δικαιούνται να ξαναδώσουν με το 10%,μια κίνηση που είναι απόλυτα σωστή καθώς θα τελειώσει επιτέλους αυτή η σισύφεια διαδικασία.

Δυστυχώς όμως, απόφοιτοι του 2012 εξαπατήθηκαν και θεώρησαν χωρίς να το θέλουν πως θα έχουν 2 χρόνια δικαίωμα για το 10%. Λόγω αυτού κι έχοντας εν μέρει δίκιο εξ αρχής ξεκίνησαν έναν αγώνα για να επαναφέρουν το 10% και για εκείνους.

Κάτι τέτοιο στους προηγούμενους καιρούς ίσως αντιμετωπιζόταν μ αρκετή μετριοπάθεια αλλά και αδιαφορία. Φέτος όμως κάτι τέτοιο δεν θα ήταν απλά καταστροφικό για τους φοιτητές του 2013 αλλά θα ήταν το ολικό χάος.Ο λόγος είναι εμφανής,πολλοί φοιτητές λόγω των χαλεπών οικονομικών καταστάσεων,δεν κατόρθωσαν να σπουδάσουν στα πανεπιστήμια ή στα ΤΕΙ στα οποία πέρασαν,έτσι στράφηκαν στις μετεγγραφές. Στις μετεγγραφές δε ενώ περιμέναμε τουλάχιστον 3 μήνες για τα αποτελέσματα συνειδητοποιήσαμε πως οι θέσεις των πρωτοετών είχαν υποδιπλασιαστεί και ταυτόχρονα μοιραστεί στα 3 προηγούμενα έτη!

Αυτό είχε ως άμεσο αποτέλεσμα χιλιάδες φοιτητές που βρίσκονται σε πολύ άσχημη κατάσταση να μην πάρουν την πολυπόθητη μετεγγραφή για 200 και 500 ευρώ.

Εν κατακλείδι θα ήθελα να επισημάνω πως το 10% είναι για τη γενιά του '95 αλλά και για τους απόφοιτους του 2013 η τελευταία ελπίδα για το όνειρο. Δεν αντέχουμε άλλες απορρίψεις , δεν έχουμε την οικονομική δυνατότητα για να σπουδάσουμε στην επαρχεία ,θέλουμε να βγούμε από αυτήν την αδράνεια!

Στην περίπτωση όμως που κάτι τέτοιο είναι πλέον αδύνατον σας παρακαλούμε τουλάχιστον να μοιράσετε σωστά τις θέσεις μεταξύ των παιδιών του 2012 και του 2013 δίνοντας προφανώς μεγαλύτερο ποσοστό της τάξης από 50%(δηλαδή από το 10% τουλάχιστον 6%) και πάνω στους απόφοιτους του 2013.

Για αυτό αξιότιμε Κύριε Υπουργέ σας ζητάμε από τα βάθη της καρδίας μας να πιέσετε ώστε να διατηρήσετε τον υπάρχοντα νόμο όπως έχει, απαιτούμε οι απόφοιτοι του 2013 επιτέλους ένα δείγμα δικαιοσύνης.Επιθυμούμε να σπουδάσουμε τώρα!
Σχολιασμός
There are no comments made yet.
Αποδεκτή απάντηση
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Σχολιασμός
There are no comments made yet.
  1. περισσότερο από 1 μήνα πριν
  2. Uncategorized
  3. # Permalink


There are replies in this post but you are not allowed to view the replies from this post.