Dikaiologitika.gr | ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΕΝΟΤΗΤΕΣ ΚΛΕΙΣΙΜΟ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Κοινωνία
    • Παιδεία
    • Θέσεις Εργασίας
    • Εργασιακά
    • Ασφάλιση
    • Υγεία
    • Life
    • Διεθνή
    • Αγροτικά
    • Αθλητισμός
    • Απόψεις
    • Auto - Moto
    • Αυτοδιοίκηση
    • Επιστήμη
    • Επιχειρήσεις
    • Όλες οι Ειδήσεις

Social

Dnews

  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ DNEWS
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Κοινωνία
    • Παιδεία
    • Θέσεις Εργασίας
    • Εργασιακά
    • Ασφάλιση
    • Υγεία
    • Life
    • Διεθνή
    • Αγροτικά
    • Αθλητισμός
    • Απόψεις
    • Auto - Moto
    • Αυτοδιοίκηση
    • Επιστήμη
    • Επιχειρήσεις
    • Όλες οι Ειδήσεις

Αυτοδιοίκηση

ΕΕΤΑΑ παιδικοί σταθμοί: Επιδότηση έως 75.000 ευρώ σε δήμους για νέα τμήματα

ΕΕΤΑΑ παιδικοί σταθμοί: Επιδότηση έως 75.000 ευρώ σε δήμους για νέα τμήματα
Σωτήρης Μπέσκος Σωτήρης Μπέσκος
Αυτοδιοίκηση
26/04 / 2018 13:15
Στον καθορισμό των προϋποθέσεων και την ρύθμιση των λεπτομερειών του προγράμματος χρηματοδότησης των Δήμων και των νομικών τους προσώπων από το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης με σκοπό την ίδρυση νέων τμημάτων βρεφικής, παιδικής και βρεφονηπιακής φροντίδας προβλέπει απόφαση που εκδόθηκε σήμερα σε ΦΕΚ. Η επιδότηση θα γίνει μετά από αίτηση στην ΕΕΤΑΑ

Η χρηματοδότηση από το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης πραγματοποιείται με σκοπό την ίδρυση και λειτουργία έως δύο (2) νέων τμημάτων βρεφικής, παιδικής και βρεφονηπιακής φροντίδας σε κάθε Δήμο.

Ως δικαιούχοι της χρηματοδότησης ορίζονται όλοι οι δήμοι της χώρας οι οποίοι ήδη λειτουργούν, σταθμούς με τμήματα βρεφικής, παιδικής και βρεφονηπιακής φροντίδας, τα Νομικά Πρόσωπα των Δήμων τα οποία ήδη λειτουργούν σταθμούς με τμήματα βρεφικής, παιδικής ή βρεφονηπιακής φροντίδας.

Τα νέα τμήματα δύναται να ενταχθούν σε ήδη λειτουργούντες σταθμούς, εφόσον σε αυτούς υπάρχει ελεύθερος χώρος ικανός να διαμορφωθεί ώστε να τα στεγάσει, ή να αποτελέσουν τμήματα νέου/νέων σταθμού/σταθμών που θα συστήσει ο Δήμος.

Η συνολική επιχορήγηση για τους δικαιούχους των κατηγοριών (α), (β) δε μπορεί να ξεπερνά το ποσό των 50.000,00 ευρώ για τις κατηγορίες δαπανών για ένα τμήμα δυναμικότητας 12 βρεφών,  ένα τμήμα δυναμικότητας 25 νηπίων.

Ειδικότερα για 69 δήμους του κατωτέρω πίνακα και τα νομικά πρόσωπα αυτών όπου διαπιστώθηκε σημαντική απόκλιση μεταξύ των αξιών τοποθέτησης (vouchers) βρεφών και νηπίων σε μονάδες προσχολικής φροντίδας και των διαθέσιμων θέσεων σε βρεφικούς, παιδικούς ή βρεφονηπιακούς σταθμούς, δημοτικούς ή του ιδιωτικού τομέα, η χρηματοδότηση δύναται να ανέλθει στο ποσό των 75.000,00 ευρώ για τη δημιουργία δυο από τα ως άνω τμήματα και για τις κατηγορίες δαπανών του άρθρου. Η συνολική χρηματοδότηση στην συγκεκριμένη περίπτωση δε μπορεί να ξεπερνά το ποσό των 75.000,00 ευρώ.

Η χρηματοδότησηκαλύπτει τη δαπάνη για:

1) εργασίες ανακαίνισης - επισκευής και διαμόρφωσης υφιστάμενων κενών και ελεύθερων κτιριακών χώρων οι οποίοι ανήκουν κατά πλήρη κυριότητα, χρήση και νομή στους Δήμους ή νομικά τους πρόσωπα, ή είναι παραχωρημένοι σε αυτούς κατά χρήση ή μισθωμένοι από αυτούς,

2) το κόστος προμήθειας του απαραίτητου εξοπλισμού για τη λειτουργία των νέων τμημάτων φροντίδας βρεφών και νηπίων, πιθανές δαπάνες αναγκαίων προπαρασκευαστικών και υποστηρικτικών μελετών και υπηρεσιών. Οι εργασίες διαμόρφωσης του χώρου κάθε νέου τμήματος πρέπει να διασφαλίζουν την απόλυτη τήρηση των προδιαγραφών που ορίζει το π.δ. 99/2017 (Α΄ 141).

Διαδικασία υποβολής εκδήλωση ενδιαφέροντος συμμετοχής για χρηματοδότηση Φορέας υλοποίησης εκτέλεσης και διαχείρισης του προγράμματος είναι η ΕΕΤΑΑ. Οι ειδικότεροι όροι υλοποίησης, εκτέλεσης του προγράμματος και διαχείρισης των μεταβιβαζόμενων πόρων καθορίζονται με προγραμματική σύμβαση που υπογράφεται μεταξύ των Υπουργών Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Εσωτερικών και της Ε.Ε.Τ.A.A. Α.Ε..

Για τη χρηματοδότηση του προγράμματος τηρείται η παρακάτω διαδικασία:

Η Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε. για λογαριασμό του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης δημοσιεύει πρόσκληση προς τους δικαιούχους, για εκδήλωση ενδιαφέροντος συμμετοχής προς ένταξη του Δήμου ή του νομικού του προσώπου στο πρόγραμμα χρηματοδότησης. Με την πρόσκληση καθορίζονται ο χρόνος υποβολής της εκδήλωσης ενδιαφέροντος καθώς και λοιπές λεπτομέρειες σύμφωνα με τα οριζόμενα στην παρούσα κοινή υπουργική απόφαση.

Οι δικαιούχοι υποβάλλουν στην Ε.Ε.Τ.A.A. Α.Ε. εκδήλωση ενδιαφέροντος συμμετοχής για τη χρηματοδότηση του Δήμου ή του νομικού του προσώπου με σκοπό την ίδρυση νέων τμημάτων βρεφικής, παιδικής και βρεφονηπιακής φροντίδας και σε κάθε περίπτωση όχι περισσότερα των δύο (2) τμημάτων ανά Δήμο, κατόπιν σχετικής απόφασης του Δημοτικού του Συμβουλίου ή του Διοικητικού Συμβουλίου του νομικού προσώπου του, ανάλογα με το αν προτίθενται να λειτουργήσουν τα νέα τμήματα Δήμοι ή νομικά τους πρόσωπα.

Η ανωτέρω πρόταση συνοδεύεται από έγγραφο, το οποίο θα πρέπει να περιλαμβάνει οπωσδήποτε τα παρακάτω στοιχεία: Τον αριθμό των νέων τμημάτων που θα δημιουργηθούν, την κατηγορία των τμημάτων.

Σύντομη περιγραφή των απαιτούμενων εργασιών και προμηθειών, τον εκτιμώμενο προϋπολογισμό της ενέργειας, την περιληπτική τεκμηρίωσή του.Την αναθέτουσα αρχή για τις εργασίες και την προμήθεια σε περίπτωση που αρμοδιότητες αναθέτουσας αρχής δεν ασκεί ο δικαιούχος OTA. 4. Νομιμοποιητικά στοιχεία χρήσης του ακινήτου σύμφωνα με τα οριζόμενα στο π.δ. 99/2017 (κυριότητα του κτιρίου, μισθωτήριο συμβόλαιο, παραχωρητήριο).

Η εκδήλωση ενδιαφέροντος συμμετοχής και το ανωτέρω έγγραφο υποβάλλονται στην Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε. σύμφωνα με τα οριζόμενα στη σχετική πρόσκληση. 5. Διαδικασία εκταμίευσης της χρηματοδότησης 1. Η χρηματοδότηση των Δήμων από την Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε. γίνεται σταδιακά ως εξής: α) Με την υποβολή στην Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε. της περιληπτικής διακήρυξης του διαγωνισμού που θα διενεργήσει Δήμος ή το νομικό πρόσωπο για την εκτέλεση της ενέργειας δίνεται προκαταβολή ίση με το 30% της χρηματοδότησης, σύμφωνα με το ύψος των επί μέρους διακηρύξεων, β) με την υποβολή στην Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε. της τροποποιημένης άδειας λειτουργίας της δομής ή της άδειας λειτουργίας νέας δομής καταβάλλεται το υπόλοιπο 70% της χρηματοδότησης, σύμφωνα με το ύψος των επί μέρους κατακυρώσεων. 2. Ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος μεταφέρεται από τον τακτικό προϋπολογισμό του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης στον προϋπολογισμό έτους 2018 της Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε. αντίστοιχα με το σχεδιασμό χρηματοδότησης των Δήμων και των νομικών τους προσώπων, ως εξής: α) η πρώτη δόση, ίση με το 30% της χρηματοδότησης μεταφέρεται στην Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε. μετά την βεβαίωση της οικείας επιτροπής παρακολούθησης της προγραμματικής σύμβασης για την υποβολή των στοιχείων που αναφέρονται στην παρ. 1.α του παρόντος άρθρου, β) η επόμενη δόση μεταφέρεται στην Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε. μετά την βεβαίωση της οικείας επιτροπής παρακολούθησης της προγραμματικής σύμβασης για την υποβολή των στοιχείων .

Η υποβολή της περιληπτικής διακήρυξης του διαγωνισμού που θα διενεργηθεί από τους Δήμους και τα νομικά πρόσωπα αυτών, θα πρέπει να έχει υποβληθεί μέχρι την 30η/6/2018.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ TAG

  • ΕΕΤΑΑ
  • ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΕΣΠΑ
  • ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ
  • ΔΗΜΟΙ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Σχετικά Άρθρα

Παιδικοί σταθμοί ΕΣΠΑ - ΕΕΤΑΑ: Πότε βγαίνουν τα αποτελέσματα Παιδικοί σταθμοί ΕΣΠΑ - ΕΕΤΑΑ: Πότε βγαίνουν τα αποτελέσματα
Fuel Pass 2: Πότε λήγει η προθεσμία για τις αιτήσεις, το «μειονέκτημα» της άυλης ψηφιακής κάρτα Fuel Pass 2: Πότε λήγει η προθεσμία για τις αιτήσεις, το «μειονέκτημα» της άυλης ψηφιακής κάρτα
Παιδικοί σταθμοί ΕΣΠΑ: Σε εξέλιξη η υποβολή αιτήσεων, πότε λήγει η προθεσμία Παιδικοί σταθμοί ΕΣΠΑ: Σε εξέλιξη η υποβολή αιτήσεων, πότε λήγει η προθεσμία
Αττική: Δωρεάν σεμινάρια σε δήμους για ασφαλή και αποτελεσματική χρήση του διαδικτύου Αττική: Δωρεάν σεμινάρια σε δήμους για ασφαλή και αποτελεσματική χρήση του διαδικτύου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΜΑΣ

ΑΣΕΠ: Τα αποτελέσματα της 8Κ/2021 προκήρυξης για προσλήψεις στον ΟΑΕΔ
08.08.2022 | 19:40

ΑΣΕΠ: Τα αποτελέσματα της 8Κ/2021 προκήρυξης για προσλήψεις στον ΟΑΕΔ

Οι «Ψεκασμένοι» με κόμμα από το Αίγιο!
08.08.2022 | 11:57

Οι «Ψεκασμένοι» με κόμμα από το Αίγιο!

Χαρτοποιία Αιγίου: Το ελληνικό εργοστάσιο – φάντασμα που σχεδόν το χτυπάει το κύμα (βίντεο)
08.08.2022 | 09:16

Χαρτοποιία Αιγίου: Το ελληνικό εργοστάσιο – φάντασμα που σχεδόν το χτυπάει το κύμα (βίντεο)

Η Επικαιρότητα Τώρα

  • Πέθανε η Ολίβια Νιούτον Τζον, η πρωταγωνίστρια του θρυλικού Grease Διεθνή | 08/08/2022 - 23:08 Πέθανε η Ολίβια Νιούτον Τζον, η πρωταγωνίστρια του θρυλικού Grease
  • Σοκ στην Άνδρο: Τραυματίστηκε 15χρονος από ταχύπλοο Κοινωνία | 08/08/2022 - 22:17 Σοκ στην Άνδρο: Τραυματίστηκε 15χρονος από ταχύπλοο
  • Νέα αποκάλυψη για τον 20χρονο Πακιστανό που δολοφόνησε την 17χρονη, κυκλοφορούσε με 4 ταυτότητες (βίντεο) Κοινωνία | 08/08/2022 - 22:38 Νέα αποκάλυψη για τον 20χρονο Πακιστανό που δολοφόνησε την 17χρονη, κυκλοφορούσε με 4 ταυτότητες (βίντεο)
  • Σύβοτα: Ξεσπά ο γιος του θύματος, «έπρεπε να βγάλουν απαγορευτικό, η μάνα μου δεν πνίγηκε» Κοινωνία | 08/08/2022 - 23:59 Σύβοτα: Ξεσπά ο γιος του θύματος, «έπρεπε να βγάλουν απαγορευτικό, η μάνα μου δεν πνίγηκε»
  • Αντίστροφη μέτρηση για την έξοδο του «Αμπτουλχαμίντ Χαν» στη Μεσόγειο: Αυτά είναι τα τρία πιθανά σενάρια Διεθνή | 08/08/2022 - 22:10 Αντίστροφη μέτρηση για την έξοδο του «Αμπτουλχαμίντ Χαν» στη Μεσόγειο: Αυτά είναι τα τρία πιθανά σενάρια
  • Απόπειρα δολοφονίας του Ουκρανού υπουργού Άμυνας από πράκτορες της Ρωσίας (βίντεο) Διεθνή | 08/08/2022 - 18:53 Απόπειρα δολοφονίας του Ουκρανού υπουργού Άμυνας από πράκτορες της Ρωσίας (βίντεο)
  • Παιδικοί σταθμοί ΕΣΠΑ - ΕΕΤΑΑ: Πότε βγαίνουν τα αποτελέσματα Παιδεία | 08/08/2022 - 20:45 Παιδικοί σταθμοί ΕΣΠΑ - ΕΕΤΑΑ: Πότε βγαίνουν τα αποτελέσματα
  • Γυναικοκτονία στο Περιστέρι: «Ήταν προσχεδιασμένο το έγκλημα» λέει ο δικηγόρος της οικογένειας της 17χρονης Κοινωνία | 08/08/2022 - 21:25 Γυναικοκτονία στο Περιστέρι: «Ήταν προσχεδιασμένο το έγκλημα» λέει ο δικηγόρος της οικογένειας της 17χρονης
  • Ανοίγει νωρίτερα η Βουλή μετά τις παρακολουθήσεις -Η απάντηση της Κυβέρνησης στο αίτημα Τσίπρα Πολιτική | 08/08/2022 - 19:26 Ανοίγει νωρίτερα η Βουλή μετά τις παρακολουθήσεις -Η απάντηση της Κυβέρνησης στο αίτημα Τσίπρα
  • Έρευνες στο σπίτι διοικητή Α.Τ. σε κοσμοπολίτικο νησί: Τι αναζητούν οι «Αδιάφθοροι» της ΕΛΑΣ Κοινωνία | 08/08/2022 - 19:39 Έρευνες στο σπίτι διοικητή Α.Τ. σε κοσμοπολίτικο νησί: Τι αναζητούν οι «Αδιάφθοροι» της ΕΛΑΣ
  • «Καμπανάκι» Καπραβέλου: «Χωρίς μέτρα έρχεται καταστροφή, είμαστε μπάτε σκύλοι αλέστε» Υγεία | 08/08/2022 - 18:30 «Καμπανάκι» Καπραβέλου: «Χωρίς μέτρα έρχεται καταστροφή, είμαστε μπάτε σκύλοι αλέστε»
  • Νέο περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας στην Θεσσαλονίκη - Κόρη μαχαίρωσε τον πατέρα της Κοινωνία | 08/08/2022 - 15:03 Νέο περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας στην Θεσσαλονίκη - Κόρη μαχαίρωσε τον πατέρα της

Ροή Ειδήσεων

  • 09.08.2022 - 03:02 | Κοινωνία
    «Αγαπημένη Χώρα» η Ελλάδα στα ταξιδιωτικά βραβεία «The Trazees» 2022
  • 09.08.2022 - 02:05 | Κοινωνία
    Σοφία Μπεκατώρου για την ενδοοικογενειακή βία: «Δεν υπάρχουν περιθώρια για αδράνεια»
  • 09.08.2022 - 01:00 | Κοινωνία
    Πανσέληνος του Αυγούστου 2022: Δωρεάν είσοδος σε αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία και μνημεία
  • 08.08.2022 - 23:59 | Κοινωνία
    Σύβοτα: Ξεσπά ο γιος του θύματος, «έπρεπε να βγάλουν απαγορευτικό, η μάνα μου δεν πνίγηκε»
  • 08.08.2022 - 23:50 | Διεθνή
    Άστον Κούτσερ μιλάει για την περιπέτεια της υγείας του και συγκλονίζει: «Έχασα όραση και ακοή για ένα χρόνο»
  • Dnews on Viber Explore
  • Dnews on Google News
  • Dnews Notifications
Dikaiologitika.gr | ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ DNEWS
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ακολουθήστε μας

Τα νέα του Dnews στο e-mail σας

Copyright © 2011 - 2022 OpinionPost S.A. All rights reserved.
Designed by Andko Digital / Developed by Nuevvo