Εισαγγελική παρέμβαση για τις ελλείψεις στο ΑΧΕΠΑ

Την παρέμβαση της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης προκάλεσε καταγγελία του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, που είδε το φως της δημοσιότητας, σχετικά με ελλείψεις χειρουργικών υλικών στο συγκεκριμένο νοσοκομείο.
Σύμφωνα με την καταγγελία, την οποία κοινοποίησε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), «οι ασθενείς που χρήζουν χειρουργικής επέμβασης και διαθέτουν χρήματα καλούνται να αγοράσουν τα απαραίτητα χειρουργικά υλικά». Όπως συνεχίζει η καταγγελία, «τα αγοράζουν (σ.σ. χειρουργικά υλικά) έως και 500 ευρώ, προσπερνούν τις λίστες αναμονής και χειρουργούνται άμεσα». Αντίθετα, όπως καταγγέλλεται, «ασθενείς που χρήζουν χειρουργικών επεμβάσεων και δεν διαθέτουν χρήματα βρίσκονται στις λίστες αναμονής πάνω από ένα έτος».
Με βάση σχετικά δημοσιεύματα σε έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα, η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης Σύρμω Κακάλη, παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας, προκειμένου να διερευνηθεί η επίμαχη καταγγελία και να αποδοθούν τυχόν ποινικές ευθύνες. Στην παραγγελία που έδωσε η εισαγγελική λειτουργός ζητά να διερευνηθεί το αδίκημα της «έκθεσης». Την έρευνα καλείται να φέρει εις πέρας πταισματοδίκης.
Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Dikaiologitika News στο Google News
Το Dikaiologitika News και στο Viber - Μπείτε στην ομάδα μας για να δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις