Όπως έκανε γνωστό, στο πλαίσιο ημερίδας για το πέμπτο θερινό σχολείο περιβαλλοντικής δημοσιογραφίας, που πραγματοποιείται στο Ινστιτούτο Επαρχιακού Τύπου στα Χανιά, ο αντιπρόεδρος της ΔΕΔΙΣΑ Γιάννης Κουτράκης, «η ανάπτυξη των καφέ κάδων αφορά αποκλειστικά τα υπολείμματα τροφών».
Όπως ο ίδιος εξήγησε σε πρώτη φάση το πρόγραμμα εφαρμόζεται πιλοτικά σε στρατιωτικές μονάδες των Χανίων και σταδιακά θα επεκταθεί σε διάφορα σημεία της πόλης.
Παράλληλα ο κ Κουτράκης έκανε γνωστό ότι η ΔΕΔΙΣΑ από το φθινόπωρο θα εφαρμόσει και πρόγραμμα ανακύκλωσης ρούχων.
Στο πλαίσιο αυτό θα γίνει προμήθεια ειδικών κόκκινων κάδων που σχεδιάζεται να τοποθετηθούν σε χώρους σούπερ- μάρκετ της πόλης.