Σκοπός του σεμιναρίου ήταν η εκπαιδευση των καταρτιζόμενων σε θέματα στοιχειώδους υγιεινής των τροφίμων.
Το πρόγραμμα περιλάμβανε, επίσης και αρχές του HACCP που σχετίζονται με την εφαρμογή του,
Εισαγωγή στην ασφάλεια τροφίμων, Μικροοργανισμοί και χαρακτηριστικά αυτών
Τροφοδηλητηριάσεις και η παρεμπόδισή τους, Ατομική υγιεινή και συμπεριφορά του χειριστή τροφίμων
Το Εργασιακό Περιβάλλον, Πρακτικές καθαρισμού και Κοινά μιάσματα και έλεγχος αυτών
Νομοθεσία υγιεινής τροφίμων