Την αποκάλυψη αυτή σύμφωνα με το Mononews.gr έκανε ένας εκ των μετόχων ( και γιος του επιχειρηματία Σπύρου Κοκοτού – του ανθρώπου σύμβολο για τα ξενοδοχεία πολυτελείας «Porto Elounda» και «Elounda Mare» στην Ελούντα) Φώτης Κοκοτός. Όπως επισημαίνει σε σχόλιο του ο Φώτης Κοκοτός από τις 24 Απριλίου η ξενοδοχειακή επιχείρηση στην οποία είναι μέτοχος αναζητεί και δε βρίσκει σερβιτόρους για εστιατόρια α λα καρτ 5 αστέρων με Χρυσούς Σκούφους. Για την ακρίβεια όπως τονίζει ο ίδιος το ξενοδοχείο Elounda επιθυμεί να προσλάβει για τη σαιζόν 2016: Σερβιτόρο/α για το A La Carte Εστιατόριο.
Οι προϋποθέσεις: Απόφοιτοι σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων, 2-3 χρόνια προϋπηρεσία, Πολύ καλή Γνώση Αγγλικής Γλώσσας. Στην Ελλάδα λοιπόν της κρίσης μια από τις μεγαλύτερες εταιρίες στην χώρα αδυνατεί να βρει εξειδικευμένο προσωπικό για εστιατόριο ιδιαίτερα υψηλών απαιτήσεων.