Dikaiologitika News
  • Οικονομία
  • Πολιτική
  • Κοινωνία
  • Παιδεία
  • Θέσεις Εργασίας
  • Εργασιακά
  • Ασφάλιση
  • Υγεία
  • Αγροτικά
  • Διεθνή
  • Γνώμες
  • Επιχειρήσεις
  • Αυτοδιοίκηση
  • Αθλητισμός
  • Media News
  • Όλες οι Ειδήσεις
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    ΔΗΜΑΡΧΟΣ

    Στο «μάτι του κυκλώνα» η Μεσσηνία - Πού εντοπίζονται τα περισσότερα προβλήματα

    Newsroom
    Newsroom
    29/09/2018 - 14:19
    29/09/2018 - 14:19
    29/09/2018 - 14:19
    photo: Eurokinissi
    photo: Eurokinissi

    Στα θαλάσσια μέτωπα της Μεθώνης και της Φοινικούντας καταγράφονται τα περισσότερα προβλήματα από το κύμα κακοκαιρίας στον δήμο Πύλου - Νέστορος της Μεσσηνίας, σύμφωνα με όσα ανέφερε, μιλώντας στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο δήμαρχος Δημήτρης Καφαντάρης.

    Συγκεκριμένα, όπως είπε ο δήμαρχος, «από το πρωί επικρατούν έντονα καιρικά φαινόμενα, δηλαδή ισχυροί άνεμοι και μεγάλος κυματισμός, με αποτέλεσμα η θάλασσα να "κτυπάει" την παραλία».

    Ειδικά στην Μεθώνη, είπε ο δήμαρχος, «έχει υποστεί ζημιές ο παραλιακός δρόμος», ενώ όπως πρόσθεσε, «δεν υπάρχουν ζημιές σε σπίτια». «Μόνο σε δύο περιπτώσεις» συνέχισε, «χρειάστηκε να γίνει άντληση υδάτων από υπόγεια».

    Επίσης, λόγω του μεγάλου κυματισμού, σκάφη έχουν υποστεί ζημιές.

    Όσον αφορά στην ηλεκτροδότηση, ο Δημήτρης Καφαντάρης είπε ότι «συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ εργάζονται από το πρωί για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης σε περιοχές της Μεθώνης, της Κορώνης και της Φοινικούντας».

    Παράλληλα, τόνισε ότι «τα μηχανήματα του δήμου είναι σε ετοιμότητα και παρεμβαίνουν όπου χρειάζεται», συμπληρώνοντας ότι «υπάρχει συνεργασία με την Πυροσβεστική και την Αστυνομία».

    Όσον αφορά στη προετοιμασία, ο δήμαρχος είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «έχουμε ειδοποιήσει από χθες τόσο τους κατοίκους, όσο και τους επισκέπτες που διαμένουν σε ξενοδοχεία».

    Καλαμάτα: Ελεγχόμενη χαρακτήρισε την κατάσταση στην Καλαμάτα ο δήμαρχος

    Ελεγχόμενη χαρακτήρισε την κατάσταση στην πόλη της Καλαμάτας ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας, ο οποίος μίλησε στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, για τα προβλήματα που έχουν προκληθεί από το κύμα της κακοκαιρίας.

    Ειδικότερα, ο δήμαρχος είπε ότι «τα προβλήματα καταγράφονται στον παραλιακό δρόμο της οδού Ναυαρίνου και σε μήκος ενός χιλιομέτρου». Όπως εξήγησε, «είχαμε ειδοποιήσει από χθες τους ιδιοκτήτες των καταστημάτων να απομακρύνουν από τον αιγιαλό ότι είχαν» και πρόσθεσε: «Κάποιοι υπάκουσαν και κάποιοι όχι, με αποτέλεσμα, λόγω των ανέμων και του μεγάλου κυματισμού, να καταστραφούν είδη εξοπλισμού καταστημάτων, όπου σε συνδυασμό με αυτά που έβγαλε η θάλασσα, να δημιουργηθούν προβλήματα στο δρόμο».

    Όσον αφορά στην αποκατάσταση των ζημιών, ο δήμαρχος είπε ότι «περιμένουμε να κοπάσει η ένταση του φαινομένου και εκτιμούμε ότι μέχρι το βράδυ θα έχουμε καθαρίσει αυτό το τμήμα του δρόμου, όπως επίσης και άλλα δύο χιλιόμετρα, δυτικά της Καλαμάτας, προς την Μεσσήνη».

    Παράλληλα, ο δήμαρχος διατύπωσε την εκτίμηση ότι «οι μεγαλύτερες ζημιές έχουν προκληθεί σε ελαιόδεντρα και κηπευτικά», προσθέτοντας ότι «οι ζημιές στον αστικό χώρο είναι περιορισμένες, δηλαδή σε τέντες και γλάστρες».

    image1

    Τα έξι εμβόλια κορονοϊού που προστατεύουν 100% από νοσηλεία ή θάνατο

    image2

    Δόθηκε νέα παράταση για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας 2021

    image3

    «Ευχαριστούμε, δε θα πάρουμε» λένε οι Γερμανοί στο εμβόλιο της AstraZeneca

    image4

    Μπαράζ προσλήψεων από μεγάλα σούπερ μάρκετ, πού να κάνετε αίτηση

    image5

    Κώστας Βουτσάς : Ένας χρόνος χωρίς τον αξέχαστο ηθοποιό

    image6

    Ο δύσκολος γρίφος για την μετακίνηση εκτός νομού, πότε θα ανοίξουν ελεύθερα τα διόδια

    Κατηγορία Κοινωνία
    Ειδήσεις σε Tag:
    • ΚΑΛΑΜΑΤΑ
    • ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ
    • ΔΗΜΑΡΧΟΣ

    GOOGLE NEWS Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Dikaiologitika News στο Google News

    viber Το Dikaiologitika News και στο Viber - Μπείτε στην ομάδα μας για να δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

    Dikaiologitika News MEMBER OF Μέλος του Online Media
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
    • About Us
    • Διαφήμιση
    FORUM

    ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση
    του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο,
    χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

    Copyright © 2011 - 2021 Dikaiologitika News. All rights reserved.
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Κοινωνία
    • Παιδεία
    • Θέσεις Εργασίας
    • Εργασιακά
    • Ασφάλιση
    • Υγεία
    • Αγροτικά
    • Διεθνή
    • Γνώμες
    • Επιχειρήσεις
    • Αυτοδιοίκηση
    • Αθλητισμός
    • Media News
    • Όλες οι Ειδήσεις