Πολλά ψητοπωλεία της Αθήνας πωλούν κοντά στα 3 ευρώ το τυλιχτό σουβλάκι, ίσως το δημοφιλέστερο φαγητό στην Ελλάδα. Από τα 2,40 ευρώ τον περσινό Απρίλιο, η τιμή του «σκαρφάλωσε» ακόμη και στα 2,80 ευρώ τον Σεπτέμβριο του 2020.
Τον Απρίλιο του 2019, η τιμή του ολλανδικού χοιρινού ήταν 1,39 ευρώ το κιλό και πλέον έχει πέσει στο 1,04 ευρώ, όμως η τιμή στο σουβλάκι παραμένει στα ύψη. Ο πρόεδρος ψητοπωλών Αθήνας μιλώντας στην κάμερα του Open ανέφερε ότι οι τιμές ήταν σταθερές για 9 χρόνια. «Λογικό είναι να προσπαθήσεις να πάρεις ένα μικρό κέρδος για να επιζήσεις», αναφέρει, ενώ ο διευθύνων σύμβουλος βιομηχανίας παραγωγής γύρου, Νικόλαος Λουστός, τονίζει ότι τα έξοδα των ψητοπωλών λόγω Covid-19 είναι αυξημένα.
Πάντως, η τιμή στο σουβλάκι παραμένει αμετάβλητη, παρότι έχει μεσολαβήσει και η μείωση στο ΦΠΑ από το 24% στο 13%.