Ακολουθήστε το DNews στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Όλα ξεκίνησαν πριν λίγο καιρό όταν το παιδί εμφάνισε συμπτώματα ηπατίτιδας με αποτέλεσμα οι γονείς του να το πάνε για εξέταση σε παιδίατρο.
Η γιατρός διαπίστωσε ένα πρήξιμο στο ήπαρ και έγραψε αμέσως τις απαραίτητες εξετάσεις, ανήσυχη για τις διεθνείς εξελίξεις αναφορικά με τα κρούσματα οξείας ηπατίτιδας.
Ωστόσο σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες δεν πρόκειται για κρούσμα οξείας ηπατίτιδας.
Σύμφωνα με πληροφορίες του neakriti.gr και έπειτα από επικοινωνία με την Διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ, Λένα Μπορμπουδάκη, μέχρι αυτή την στιγμή δεν καταγράφεται κανένα κρούσμα οξείας ηπατίτιδας στην Κρήτη.
Από την πρώτη στιγμή υπήρξε κινητοποίηση προκειμένου να διασταυρωθεί αν σε κάποια Δημόσια ή Ιδιωτική Δομή του Ηρακλείου, καταγράφεται κρούσμα οξείας ηπατίτιδας, όμως αυτό δεν επιβεβαιώνεται. Μάλιστα, ενδεχομένως και σήμερα, να υπάρξει, επίσημη ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας και τον ΕΟΔΥ.
Για το περιστατικό, μάλιστα, τοποθετήθηκαν και οι Διοικήτες των δυο νοσοκομείων του Ηρακλείου, οι οποίοι γνωστοποίησαν ότι δεν τίθεται θέμα οξείας ηπατίτιδας.