Η δράση του κυκλώματος εκμετάλλευσης μεταναστών στη Λέσβο - Μια ληστεία οδήγησε στο «στρατηγείο» μέσα στο κέντρο φιλοξενίας

Η δράση του κυκλώματος εκμετάλλευσης μεταναστών στη Λέσβο - Μια ληστεία οδήγησε στο «στρατηγείο» μέσα στο κέντρο φιλοξενίας Φωτογραφία: EUROKINISSI
Όλο και περισσότερες πληροφορίες για τη δράση του κυκλώματος εκμετάλλευσης μεταναστών και προσφύγων (πολλοί εξ αυτών παράνομοι) που δρούσε στη Λέσβο, βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Open, το δίκτυο δρούσε ακόμα και μέσα στη δομή φιλοξενίας της Λέσβου. Πρόκειται για 13 άτομα, κυρίως Αφγανοί, που είχαν έρθει στη χώρα μας από τα παράλια της Τουρκίας και διέμεναν στη δομή φιλοξενίας μέχρι να εξεταστεί το αίτημα τους για να πάρουν άσυλο.

Στο «αρχηγείο» τους εντός της δομής οργάνωναν ταξίδια παράνομων μεταναστών από την Τουρκία με προορισμό τη χώρα μας. Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι έφτασαν στο σημείο μέχρι και να ξυλοκοπούν τους μετανάστες για να τους πάρουν τα χρήματα.

Οι αρχές άρχισαν να ερευνούν την υπόθεση πριν από μερικές ημέρες όταν έγινε μια ληστεία μέσα στο κέντρο φιλοξενίας. Τότε, κατασχέθηκαν τα κινητά των Αφγανών και μέσα από αυτά αντλήθηκαν πληροφορίες για τη δράση του κυκλώματος.

Εκτός από τους Αφγανούς, στην υπόθεση εμπλέκονται και δυο ΜΚΟ που δεν ήταν στον επίσημο κατάλογο των μη κυβερνητικών οργανώσεων της χώρας μας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που σχηματίζεται δικογραφία εις βάρος των δυο ΜΚΟ. Το 2021 η αστυνομία είχε σχηματίσει δικογραφία με τις κατηγορίες για διευκόλυνση εισόδου στη χώρα, σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και κατασκοπίας.

Οι ειδήσεις τώρα