Πολλοί είναι εκείνοι δε που ψωνίζουν τώρα και αποθηκεύουν το κρέας στην κατάψυξη, προκειμένου να γλυτώσουν όσα χρήματα μπορούν.
Σε αρκετές περιπτώσεις σε κρεοπωλεία το αρνί φτάνει μέχρι και τα 14 ευρώ το κιλό και μέχρι τα 17 ευρώ το κιλό το μοσχαρίσιο κρέας. Σε έλλειψη είναι φέτος η ντόπια γαλοπούλα.
Αναλυτικά οι τιμές
Στην Βαρβάκειο αγορά
Το μοσχάρι χωρίς κόκκαλο 10,80 ευρώ το κιλό, το χοιρινό χωρίς κόκκαλο 6,50 ευρώ το κιλό, οι μπριζόλες λαιμό 5,80 ευρώ, το ντόπιο αρνί και κατσικι 11,90 ευρώ το κιλό. Η κατεψυγμένη γαλοπούλα Γαλλίας 4,90 ευρώ το κιλό.
Στα σούπερ μάρκετ
Οι συσκευασίες 1,5 κιλών το κατσικίσιο μπούτι 18,10 ευρώ, το μπούτι αρνί 15,96 ευρώ, το κατσικίσιο χέρι με παιδακι 18,15 ευρώ ενώ το αντίστοιχο κομμάτι στο αρνί 17,10 ευρώ.
Σημειώνεται ότι μέσα σε ένα χρόνο τα κρέατα να αυξήθηκαν κατά 8.1%, ενώ ο πληθωρισμός τροφίμων στη χώρα μας έφτασε το 9% για το Νοέμβριο.
«Οι τιμές είναι απλησίαστες. Φέτος θα φτιάξουμε κοτόπουλο ή χοιρινό που είναι τα πιο φθηνά και έπειτα θα τα συνοδεύσουμε με ζυμαρικά. Πήγα σε ένα κρεοπωλείο το πρωί και ρώτησα πόσο πάει το μοσχάρι και μου είπε 17 ευρώ το κιλό. Είναι τραγικό», δηλώνει στο Dnews καταναλωτής.
Όσον αφορά τις ελλείψεις οι κρεοπώλεις σημειώνουν ότι εξαιτίας των καταστροφών που προέκυψαν από τις πλημμύρες στο Θεσσαλικό κάμπο, για παράδειγμα οι ντόπιες γαλοπούλες θα είναι ελάχιστες, ενώ εκτιμούν πως τις επόμενες ημέρες οι τιμές θα ανέβουν κι άλλο.
«Ήρθαμε να ψωνίσουμε από τώρα κρέας για τις γιορτές. Πήραμε αρνί και μοσχάρι τα οποία φυσικά και είναι ακριβά αλλά τις επόμενες ημέρες θα αυξηθούν κι άλλο. Οπότε αυτό που κάνουμε είναι να τα αγοράσουμε από τώρα και να τα αποθηκεύσουμε στην κατάψυξη για τα χριστουγεννιάτικο τραπέζι», αναφέρει με την σειρά του ο κ. Σπύρος.