Dikaiologitika.gr | ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΕΝΟΤΗΤΕΣ ΚΛΕΙΣΙΜΟ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Κοινωνία
    • Παιδεία
    • Θέσεις Εργασίας
    • Εργασιακά
    • Ασφάλιση
    • Υγεία
    • Life
    • Διεθνή
    • Αγροτικά
    • Αθλητισμός
    • Απόψεις
    • Auto - Moto
    • Αυτοδιοίκηση
    • Επιστήμη
    • Επιχειρήσεις
    • Όλες οι Ειδήσεις

Social

Dnews

  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ DNEWS
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Κοινωνία
    • Παιδεία
    • Θέσεις Εργασίας
    • Εργασιακά
    • Ασφάλιση
    • Υγεία
    • Life
    • Διεθνή
    • Αγροτικά
    • Αθλητισμός
    • Απόψεις
    • Auto - Moto
    • Αυτοδιοίκηση
    • Επιστήμη
    • Επιχειρήσεις
    • Όλες οι Ειδήσεις

Διεθνή

Σε «τεντωμένο σχοινί» οι σχέσεις Άγκυρας - Βερολίνου

Σε «τεντωμένο σχοινί» οι σχέσεις Άγκυρας - Βερολίνου
Μάκης Σιάρκος Μάκης Σιάρκος
Διεθνή
14/03 / 2017 09:47
Για πρώτη φορά ο τούρκος πρόεδρος κατηγόρησε προσωπικά την Άγκελα Μέρκελ για υπόθαλψη τρομοκρατών του PKK. Δεν παρασύρομαι στο παιχνίδι σας, διεμήνυσε μέσω του εκπροσώπου της. Οργή Βερολίνου για την υπόθεση Γιουτζέλ.

Κάθε αίσθηση ορίου έχασε και πάλι χθες το βράδυ ο τούρκος πρόεδρος μιλώντας σε συνέντευξή του στο τουρκικό δίκτυο Α Haber που μεταδόθηκε ζωντανά. Αφού προανήγγειλε σοβαρές διπλωματικές κυρώσεις κατά της Ολλανδίας και προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καταγγέλλοντας τη στάση της ολλανδικής κυβέρνησης σε βάρος δύο υπουργών της κυβέρνησής του που θέλησαν να κάνουν προεκλογική εκστρατεία στην ευρωπαϊκή χώρα, στο στόχαστρο έβαλε και την ίδια την καγκελάριο Μέρκελ.

«Εμφανώς εσφαλμένες»

Ο Ταγίπ Ερντογάν την κατηγόρησε ότι στηρίζει την τρομοκρατία. «Αγαπητή κ. Μέρκελ, γιατί κρύβετε τρομοκράτες στη χώρα σας… γιατί δεν κάνετε κάτι;» είπε χαρακτηριστικά. Στη συνέχεια επέρριψε ευθύνες στις γερμανικές αρχές για το ότι δεν αντιδρούν, όπως ισχυρίστηκε, στις πληροφορίες από την Τουρκία για υπόπτους τέλεσης τρομοκρατικών πράξεων και συνέχισε: «Κυρία Μέρκελ, στηρίζετε τρομοκράτες». Ο τούρκος πρόεδρος αναφέρθηκε ονομαστικά στο ΡΚΚ λέγοντας ότι η Γερμανία δεν αντιμετωπίζει με αρκούντως αποφασιστικά την οργάνωση παρά το ότι την έχει απαγορεύσει. Στο Βερολίνο ο κυβερνητικό εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ χαρακτήρισε τις αιτιάσεις Ερντογάν «εμφανώς εσφαλμένες» και πρόσθεσε ότι «η καγκελάριος δεν έχει την πρόθεση να συμμετάσχει σε αγώνα δρόμου προκλήσεων».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Γερμανία έχει απαγορεύσει το PKK από το 1993, ενώ από τις αρχές του μήνα επέκτεινε την απαγόρευση και σε πλακάτ με τη φωτογραφία του αρχηγού του Αμπντουλάχ Οτσαλάν. Το Κέντρο Ενημέρωσης των Κούρδων ερμήνευσε τη κίνηση ως απόδειξη ότι, παρά τις τελευταίες εντάσεις, η συνεργασία ανάμεσα στο Βερολίνο και την Άγκυρα παραμένει στενή. Αλλά και ο πρόεδρος του κόμματος των Πρασίνων Τζεμ Έτσντεμιρ αποκάλεσε ύποπτη τη χρονική συγκυρία της νέας απαγόρευσης.

Οργή Βερολίνου για την υπόθεση Γιουτζέλ

Ο τούρκος πρόεδρος όμως ήταν ασυγκράτητος κατά την χθεσινή τηλεοπτική συνέντευξη. Χαρακτήρισε «πράκτορα και τρομοκράτη» τον Ντενίζ Γιουτζέλ, τον δημοσιογράφο της εφημερίδας Die Welt με την διπλή υπηκοότητα, ο οποίος βρίσκεται επί δύο εβδομάδες προφυλακισμένος με την κατηγορία της συμμετοχής σε τρομοκρατική οργάνωση και της παράνομης χρήσης προσωπικών δεδομένων. «Η Μέρκελ κινητοποιείται για τον λεγόμενο δημοσιογράφο αλλά τα δικαστήρια θα αποφασίσουν» είπε ο Ερντογάν κατηγορώντας την καγκελάριο ότι παραπέμπει στην ανεξαρτησία της δικαιοσύνης μόνο όταν πρόκειται για περιπτώσεις στη Γερμανία, αλλά από την άλλη πλευρά δεν σέβεται την τουρκική δικαιοσύνη.

Η γερμανική κυβέρνηση είναι έντονα δυσαρεστημένη με την υπόθεση Γουτζέλ. Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Μάρτιν Σέφερ υπενθύμισε ότι ο τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ υποσχέθηκε στην καγκελάριο ότι ο δημοσιογράφος θα τύχει προξενικής συνδρομής, αλλά «μέχρι χθες το βράδυ δεν μπόρεσε να τον επισκεφθεί κανείς γερμανός προξενικός υπάλληλος. Είναι εξοργιστικό». Ο εκπρόσωπος έκανε σαφές ότι η γερμανική κυβέρνηση περιμένει από την τουρκική να τηρήσει την υπόσχεσή της. Παράλληλα ο εκπρόσωπος της καγκελαρίας Στέφεν Ζάιμπερτ πρόσθεσε τέλος ότι το θέμα της προξενικής συνδρομής επαναφέρει συνεχώς η γερμανική κυβέρνηση σε συζητήσεις της με την τουρκική πλευρά.

πηγή: DW

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ TAG

  • ΣΧΕΣΕΙΣ
  • ΑΓΚΥΡΑ
  • ΒΕΡΟΛΙΝΟ
  • ΕΡΝΤΟΓΑΝ
  • ΜΕΡΚΕΛ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Σχετικά Άρθρα

Το πλωτό γεωτρύπανο της Τουρκίας «Αμπντουλχαμίντ Χαν» έφτασε στο σημείο της γεώτρησης (βίντεο) Το πλωτό γεωτρύπανο της Τουρκίας «Αμπντουλχαμίντ Χαν» έφτασε στο σημείο της γεώτρησης (βίντεο)
Στα βόρεια της Κύπρου το Αμπντούλ Χαμίτ Χαν, οι δηλώσεις Ερντογάν για τις γεωτρήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο (βίντεο) Στα βόρεια της Κύπρου το Αμπντούλ Χαμίτ Χαν, οι δηλώσεις Ερντογάν για τις γεωτρήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο (βίντεο)
Ανδρουλάκης για το τουρκικό γεωτρύπανο: «Δραστηριότητες που παραβιάζουν τα κυριαρχικά μας δικαιώματα δεν είναι ανεκτές» Ανδρουλάκης για το τουρκικό γεωτρύπανο: «Δραστηριότητες που παραβιάζουν τα κυριαρχικά μας δικαιώματα δεν είναι ανεκτές»
Αντίστροφη μέτρηση για την έξοδο του «Αμπτουλχαμίντ Χαν» στη Μεσόγειο: Αυτά είναι τα τρία πιθανά σενάρια Αντίστροφη μέτρηση για την έξοδο του «Αμπτουλχαμίντ Χαν» στη Μεσόγειο: Αυτά είναι τα τρία πιθανά σενάρια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΜΑΣ

Πάτρα: Ολική ανατροπή στην υπόθεση ασέλγειας 4χρονης από τον πατέρα της – Η μητέρα και ο «ρόλος» παιδοψυχολόγου
08.12.2022 | 08:18

Πάτρα: Ολική ανατροπή στην υπόθεση ασέλγειας 4χρονης από τον πατέρα της – Η μητέρα και ο «ρόλος» παιδοψυχολόγου

Αχαΐα – Πτώση 23χρονης: «Θρίλερ» με απρόβλεπτες διαστάσεις – Τι προηγήθηκε της «βουτιάς» από μπαλκόνι 5ου ορόφου
08.11.2022 | 10:10

Αχαΐα – Πτώση 23χρονης: «Θρίλερ» με απρόβλεπτες διαστάσεις – Τι προηγήθηκε της «βουτιάς» από μπαλκόνι 5ου ορόφου

Ο καιρός το τριήμερο του Δεκαπενταύγουστου – Η πρόγνωση για την Πάτρα
08.11.2022 | 07:36

Ο καιρός το τριήμερο του Δεκαπενταύγουστου – Η πρόγνωση για την Πάτρα

Η Επικαιρότητα Τώρα

  • Σε ισχύ το έκτακτο δελτίο καιρού με ισχυρές καταιγίδες και κεραυνούς, πότε θα χτυπήσει την Αττική -Live η πορεία (χάρτης) Κοινωνία | 12/08/2022 - 06:50 Σε ισχύ το έκτακτο δελτίο καιρού με ισχυρές καταιγίδες και κεραυνούς, πότε θα χτυπήσει την Αττική -Live η πορεία (χάρτης)
  • Επίθεση με οξύ σε 49χρονη στη Μεσσήνη: «Έχω μετανιώσει θέλω να βοηθήσω την πρώην σύζυγό μου» λέει ο δράστης Κοινωνία | 12/08/2022 - 08:36 Επίθεση με οξύ σε 49χρονη στη Μεσσήνη: «Έχω μετανιώσει θέλω να βοηθήσω την πρώην σύζυγό μου» λέει ο δράστης
  • Σοκ στην Κουρούτα: Μαχαίρωσαν 25χρονο έξω από μπαρ, που τσακωνόταν με την κοπέλα του (βίντεο) Κοινωνία | 12/08/2022 - 07:49 Σοκ στην Κουρούτα: Μαχαίρωσαν 25χρονο έξω από μπαρ, που τσακωνόταν με την κοπέλα του (βίντεο)
  • Ανατροπή - CDC για κορονοϊό: Αλλάζει η καραντίνα Υγεία | 12/08/2022 - 07:18 Ανατροπή - CDC για κορονοϊό: Αλλάζει η καραντίνα
  • Πανσέληνος Αυγούστου: Ελεύθερη η είσοδος σε αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία, μουσεία για το... ολόγιομο φεγγάρι Κοινωνία | 12/08/2022 - 07:08 Πανσέληνος Αυγούστου: Ελεύθερη η είσοδος σε αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία, μουσεία για το... ολόγιομο φεγγάρι
  • Έτσι θα ανοίξουν τα σχολεία από Σεπτέμβρη: Τι αλλάζει για self test και μάσκες Παιδεία | 12/08/2022 - 07:58 Έτσι θα ανοίξουν τα σχολεία από Σεπτέμβρη: Τι αλλάζει για self test και μάσκες
  • Φόβος και τρόμος ομάδα ανηλίκων που προσπάθησαν να βάλουν φωτιά σε γεμάτο λεωφορείο, «κινδυνεύουμε» λένε οι οδηγοί (βίντεο) Κοινωνία | 12/08/2022 - 08:18 Φόβος και τρόμος ομάδα ανηλίκων που προσπάθησαν να βάλουν φωτιά σε γεμάτο λεωφορείο, «κινδυνεύουμε» λένε οι οδηγοί (βίντεο)
  • Συντάξεις Σεπτεμβρίου: Οι ημερομηνίες πληρωμής για ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΟΓΑ, ΝΑΤ, Δημόσιο Ασφάλιση | 12/08/2022 - 07:38 Συντάξεις Σεπτεμβρίου: Οι ημερομηνίες πληρωμής για ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΟΓΑ, ΝΑΤ, Δημόσιο
  • Power Pass: Πότε η νέα πληρωμή για το έκτακτο επίδομα ρεύματος Οικονομία | 12/08/2022 - 07:29 Power Pass: Πότε η νέα πληρωμή για το έκτακτο επίδομα ρεύματος
  • Σοκαριστική εικόνα με αυτοκίνητο που έπιασε φωτιά εν κινήσει στη Θεσσαλονίκη Κοινωνία | 12/08/2022 - 08:47 Σοκαριστική εικόνα με αυτοκίνητο που έπιασε φωτιά εν κινήσει στη Θεσσαλονίκη
  • ΔΕΔΔΗΕ: Σε αυτές τις περιοχές θα γίνουν διακοπές ρεύματος σήμερα Κοινωνία | 12/08/2022 - 08:07 ΔΕΔΔΗΕ: Σε αυτές τις περιοχές θα γίνουν διακοπές ρεύματος σήμερα
  • Θύμα άγριας επίθεσης με στιλέτο έπεσε ο Βασίλειος Κωστέτσος (εικόνες) Life | 12/08/2022 - 08:27 Θύμα άγριας επίθεσης με στιλέτο έπεσε ο Βασίλειος Κωστέτσος (εικόνες)

Ροή Ειδήσεων

  • 12.08.2022 - 08:47 | Κοινωνία
    Σοκαριστική εικόνα με αυτοκίνητο που έπιασε φωτιά εν κινήσει στη Θεσσαλονίκη
  • 12.08.2022 - 08:36 | Κοινωνία
    Επίθεση με οξύ σε 49χρονη στη Μεσσήνη: «Έχω μετανιώσει θέλω να βοηθήσω την πρώην σύζυγό μου» λέει ο δράστης
  • 12.08.2022 - 08:27 | Life
    Θύμα άγριας επίθεσης με στιλέτο έπεσε ο Βασίλειος Κωστέτσος (εικόνες)
  • 12.08.2022 - 08:18 | Κοινωνία
    Φόβος και τρόμος ομάδα ανηλίκων που προσπάθησαν να βάλουν φωτιά σε γεμάτο λεωφορείο, «κινδυνεύουμε» λένε οι οδηγοί (βίντεο)
  • 12.08.2022 - 08:07 | Κοινωνία
    ΔΕΔΔΗΕ: Σε αυτές τις περιοχές θα γίνουν διακοπές ρεύματος σήμερα

News4Health

Πόσες μπανάνες την ημέρα πρέπει να τρως

Πόσες μπανάνες την ημέρα πρέπει να τρως

Η χειρότερη με διαφορά τροφή για την καρδιά σου

Η χειρότερη με διαφορά τροφή για την καρδιά σου

Ποιο ψάρι κάνει θαύματα για την αρτηριακή σου πίεση

Ποιο ψάρι κάνει θαύματα για την αρτηριακή σου πίεση

  • Dnews on Viber Explore
  • Dnews on Google News
  • Dnews Notifications
Dikaiologitika.gr | ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ DNEWS
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ακολουθήστε μας

Τα νέα του Dnews στο e-mail σας

Copyright © 2011 - 2022 OpinionPost S.A. All rights reserved.
Designed by Andko Digital / Developed by Nuevvo