Dikaiologitika.gr | ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΕΝΟΤΗΤΕΣ ΚΛΕΙΣΙΜΟ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Κοινωνία
    • Παιδεία
    • Θέσεις Εργασίας
    • Εργασιακά
    • Ασφάλιση
    • Υγεία
    • Life
    • Διεθνή
    • Αγροτικά
    • Αθλητισμός
    • Απόψεις
    • Auto - Moto
    • Αυτοδιοίκηση
    • Επιστήμη
    • Επιχειρήσεις
    • Όλες οι Ειδήσεις

Social

Dnews

  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ DNEWS
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Κοινωνία
    • Παιδεία
    • Θέσεις Εργασίας
    • Εργασιακά
    • Ασφάλιση
    • Υγεία
    • Life
    • Διεθνή
    • Αγροτικά
    • Αθλητισμός
    • Απόψεις
    • Auto - Moto
    • Αυτοδιοίκηση
    • Επιστήμη
    • Επιχειρήσεις
    • Όλες οι Ειδήσεις

Διεθνή

State Department: Μειώθηκαν τα τρομοκρατικά χτυπήματα το 2016

State Department: Μειώθηκαν τα τρομοκρατικά χτυπήματα το 2016
Newsroom Newsroom
Διεθνή
19/07 / 2017 22:49
Ο αριθμός των τρομοκρατικών ενεργειών σε διεθνές επίπεδο και των θανάτων που προκάλεσαν αυτές μειώθηκε το 2016 για δεύτερη συναπτή χρονιά, κυρίως εξαιτίας της μείωσης των επιθέσεων στο Αφγανιστάν, τη Συρία, τη Νιγηρία, το Πακιστάν και την Υεμένη, αναφέρει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ στην έκθεσή του για την τρομοκρατία σε παγκόσμιο επίπεδο, την οποία έδωσε στη δημοσιότητα σήμερα.

Ο συνολικός αριθμός των τρομοκρατικών ενεργειών το 2016 κατέγραψε πτώση κατά 9% εν σχέσει με το 2015, ενώ οι απώλειες που προκάλεσαν οι επιθέσεις μειώθηκαν κατά 13%, σύμφωνα με την έκθεση της αμερικανικής διπλωματίας για την τρομοκρατία παγκοσμίως.

Το Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ), μια σουνιτική τζιχαντιστική οργάνωση, ήταν αυτό που προκάλεσε τους περισσότερους θανάτους με τις ενέργειές του πέρυσι, καθώς διέπραξε 20% περισσότερες επιθέσεις στο Ιράκ, προκαλώντας 69% περισσότερους θανάτους εν συγκρίσει με το 2015.

Στοιχεία τα οποία συγκέντρωσε και επεξεργάστηκε το Πανεπιστήμιο του Μέριλαντ για λογαριασμό του Στέιτ Ντιπάρτμεντ δείχνουν ότι διαπράχθηκαν 11.072 τρομοκρατικές ενέργειες παγκοσμίως πέρυσι, οι οποίες είχαν αποτέλεσμα πάνω από 25.600 θανάτους. Από τους νεκρούς, οι 6.700 ήσαν οι δράστες των επιθέσεων, κατά την έκθεση.
Τρομοκρατικές ενέργειες διαπράχθηκαν σε συνολικά 104 χώρες το 2016, αλλά στην πλειονότητά τους, οι επιθέσεις στοχοθέτησαν μόλις πέντε χώρες: το Ιράκ, το Αφγανιστάν, την Ινδία, το Πακιστάν και τις Φιλιππίνες. Τα τρία τέταρτα του συνόλου των θυμάτων από τις επιθέσεις τρομοκρατών θρήνησαν το Ιράκ, το Αφγανιστάν, η Συρία, η Νιγηρία και το Πακιστάν.

Η έκθεση αναφέρεται με θετικό τόνο στις πρόσφατες προσπάθειες της κυβέρνησης του Σουδάν, το οποίο είχε ενταχθεί στον κατάλογο των κρατών που η Ουάσινγκτον θεωρεί ότι υποστηρίζουν την τρομοκρατία το 1993, λόγω της υποστήριξης που προσέφερε το Χαρτούμ σε παλαιστινιακές και λιβανέζικες οργανώσεις.

«Παρ' όλο αυτό το ιστορικό, η αντιμετώπιση της τρομοκρατίας είναι σήμερα μια προτεραιότητα (στο πεδίο της) εθνικής ασφάλειας για το Σουδάν και το Σουδάν αποτελεί εταίρο των ΗΠΑ» που συνεργάζεται πρόθυμα στις αντιτρομοκρατικές προσπάθειες της Ουάσινγκτον, αναφέρεται στην έκθεση.
Άλλα κράτη τα οποία κατά την αμερικανική κυβέρνηση υποστηρίζουν την τρομοκρατία είναι το Ιράν και η Συρία.

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα είχε άρει προσωρινά τον Ιανουάριο τις κυρώσεις σε βάρος του Σουδάν για έξι μήνες, αναστέλλοντας το εμπάργκο, αποδεσμεύοντας πόρους του στο αμερικανικό έδαφος και καταργώντας χρηματοοικονομικές κυρώσεις. Η κυβέρνηση του ρεπουμπλικάνου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ ανέβαλε την περασμένη εβδομάδα για τρεις μήνες τη λήψη μιας απόφασης για το εάν οι κυρώσεις θα αρθούν οριστικά ή όχι.

Η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Χέδερ Νάουερτ δήλωσε στους δημοσιογράφους τον Ιούνιο ότι ανεξαρτήτως της απόφασης που θα ληφθεί σχετικά με τις κυρώσεις, το Σουδάν θα παραμείνει στον κατάλογο των χωρών οι οποίες υποστηρίζουν την τρομοκρατία.
 
Στην Ελλάδα
Στο κεφάλαιο της έκθεσης του Στέιτ Ντιπάρτμεντ το οποίο είναι αφιερωμένο στην Ελλάδα, τονίζεται ότι η ελληνική κυβέρνηση παρέμεινε το 2016 ένας πρόθυμος εταίρος στις προσπάθειες αντιμετώπισης της τρομοκρατίας.

Ανώτατα στελέχη της ελληνικής κυβέρνησης έδωσαν έμφαση στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας, που αποτελεί μια από τις κορυφαίες προτεραιότητές τους, προστίθεται. Υπήρξαν σποραδικές ενέργειες μικρής κλίμακας, κυρίως εκρήξεις αυτοσχέδιων εκρηκτικών μηχανικών που τοποθέτησαν εγχώριες τρομοκρατικές οργανώσεις, αναφέρεται, όμως ήταν ελαφρά λιγότερες απ' ό,τι τα δύο προηγούμενα χρόνια. Γενικά, συμπληρώνεται στην έκθεση, οι ενέργειες αυτές δεν μοιάζουν να είχαν στόχο να προκληθούν σοβαρές σωματικές βλάβες ή θάνατοι, αλλά να σταλεί ένα πολιτικό μήνυμα. Στην έκθεση συμπληρώνεται επίσης ότι η Ελλάδα είναι μέλος του διεθνούς συνασπισμού εναντίον του Ισλαμικού Κράτους και εφαρμόζει πλήρως τις Αποφάσεις 2178 και 2199 του Συμβουλίου Ασφαλείας και το καθεστώς κυρώσεων σε βάρος του ΙΚ που επέβαλε το ΣΑ του ΟΗΕ.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ TAG

  • STATE DEPARTMENT
  • ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ
  • ΧΤΥΠΗΜΑ
  • 2016

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Σχετικά Άρθρα

Ο τουρκικός Τύπος «γιορτάζει» τη νίκη της Δημοκρατίας και συνεχίζει την προπαγάνδα κατά της Ελλάδας για υπόθαλψη Γκιουλενιστών Ο τουρκικός Τύπος «γιορτάζει» τη νίκη της Δημοκρατίας και συνεχίζει την προπαγάνδα κατά της Ελλάδας για υπόθαλψη Γκιουλενιστών
Στόλτενμπεργκ: «Τουρκία, Σουηδία και Φινλανδία συνεργάζονται στενά στη μάχη κατά της τρομοκρατίας» Στόλτενμπεργκ: «Τουρκία, Σουηδία και Φινλανδία συνεργάζονται στενά στη μάχη κατά της τρομοκρατίας»
Νέα «βέλη» Ερντογάν για Ελλάδα, «επιτρέπει στο έδαφός της τρομοκρατικές οργανώσεις» Νέα «βέλη» Ερντογάν για Ελλάδα, «επιτρέπει στο έδαφός της τρομοκρατικές οργανώσεις»
Πηγές ΥΠΕΞ: Αβάσιμες και αναληθείς οι κατηγορίες της Τουρκίας για δήθεν υπόθαλψη τρομοκρατικών οργανώσεων Πηγές ΥΠΕΞ: Αβάσιμες και αναληθείς οι κατηγορίες της Τουρκίας για δήθεν υπόθαλψη τρομοκρατικών οργανώσεων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΜΑΣ

Κατερίνα Κωνσταντινοπούλου: Η «Σταρ Ελληνικά Καλλιστεία 2022» συστήνεται στην «Π» κι ανεβάζει τη θερμοκρασία – ΦΩΤΟ
08.09.2022 | 10:35

Κατερίνα Κωνσταντινοπούλου: Η «Σταρ Ελληνικά Καλλιστεία 2022» συστήνεται στην «Π» κι ανεβάζει τη θερμοκρασία – ΦΩΤΟ

Πάτρα: Θα έκαιγαν πρακτορείο ΟΠΑΠ μια ανάσα από βενζινάδικο – Εριξαν βενζίνη και τοποθέτησαν γκαζάκια
08.09.2022 | 09:54

Πάτρα: Θα έκαιγαν πρακτορείο ΟΠΑΠ μια ανάσα από βενζινάδικο – Εριξαν βενζίνη και τοποθέτησαν γκαζάκια

Διονύσης Σιμόπουλος: Η ζωή στην Πάτρα, παιδικοί φίλοι του μιλούν στην «Π» για τον σπουδαίο αστροφυσικό – ΦΩΤΟ
08.09.2022 | 08:57

Διονύσης Σιμόπουλος: Η ζωή στην Πάτρα, παιδικοί φίλοι του μιλούν στην «Π» για τον σπουδαίο αστροφυσικό – ΦΩΤΟ

Η Επικαιρότητα Τώρα

  • Εντός της τουρκικής υφαλοκρηπίδας το Αμπντουλχαμίντ Χαν: «Θετική εξέλιξη» παρά τους λεονταρισμούς Ερντογάν Διεθνή | 09/08/2022 - 23:21 Εντός της τουρκικής υφαλοκρηπίδας το Αμπντουλχαμίντ Χαν: «Θετική εξέλιξη» παρά τους λεονταρισμούς Ερντογάν
  • «Της έλεγα "ζήτα συγγνώμη, ζήτα συγγνώμη", μέχρι που είδα τα μάτια της κλειστά»: H κυνική απολογία του 22χρονου γυναικοκτόνου Κοινωνία | 09/08/2022 - 18:19 «Της έλεγα "ζήτα συγγνώμη, ζήτα συγγνώμη", μέχρι που είδα τα μάτια της κλειστά»: H κυνική απολογία του 22χρονου γυναικοκτόνου
  • Ελλάδα - Ισπανία 86-70: «One man show» από τον Γιάννη Αντετοκούνμπο Αθλητισμός | 09/08/2022 - 21:09 Ελλάδα - Ισπανία 86-70: «One man show» από τον Γιάννη Αντετοκούνμπο
  • Σύβοτα: «Μέσα σε ένα λεπτό άλλαξαν όλα, η Τζένη έχασε τη ζωή της», λέει κλαίγοντας ο σύντροφος της 62χρονης (βίντεο) Κοινωνία | 09/08/2022 - 22:52 Σύβοτα: «Μέσα σε ένα λεπτό άλλαξαν όλα, η Τζένη έχασε τη ζωή της», λέει κλαίγοντας ο σύντροφος της 62χρονης (βίντεο)
  • Έρχεται νέο κύμα ανατιμήσεων με αυξήσεις «φωτιά» σε βασικά προϊόντα, ένα πακέτο μακαρόνια πάνω από 1,25 ευρώ (βίντεο) Οικονομία | 09/08/2022 - 20:34 Έρχεται νέο κύμα ανατιμήσεων με αυξήσεις «φωτιά» σε βασικά προϊόντα, ένα πακέτο μακαρόνια πάνω από 1,25 ευρώ (βίντεο)
  • Το θέρετρο που βουλιάζει από τουρίστες αλλά και... κορονοϊό: Τι συμβαίνει με τα κρούσματα στα νησιά Υγεία | 09/08/2022 - 16:56 Το θέρετρο που βουλιάζει από τουρίστες αλλά και... κορονοϊό: Τι συμβαίνει με τα κρούσματα στα νησιά
  • Παρακολουθήσεις: Aλλαγές στην ΕΥΠ, εκδόθηκε σε ΦΕΚ η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου Πολιτική | 09/08/2022 - 22:02 Παρακολουθήσεις: Aλλαγές στην ΕΥΠ, εκδόθηκε σε ΦΕΚ η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου
  • Παρέμβαση εισαγγελέα για προστασία στην 26χρονη που της επιτέθηκε ο 36χρονος σύντροφός της με κατσαβίδι Κοινωνία | 09/08/2022 - 21:50 Παρέμβαση εισαγγελέα για προστασία στην 26χρονη που της επιτέθηκε ο 36χρονος σύντροφός της με κατσαβίδι
  • Fuel Pass 2: «Βροχή πληρωμών» την Τετάρτη, μπαίνουν τα χρήματα σε 1,8 εκατ. δικαιούχους (βίντεο) Οικονομία | 09/08/2022 - 23:47 Fuel Pass 2: «Βροχή πληρωμών» την Τετάρτη, μπαίνουν τα χρήματα σε 1,8 εκατ. δικαιούχους (βίντεο)
  • «Θρίλερ» με απαγωγή βρέφους 8 μηνών: «Μου το πήραν από το σπίτι όταν μπήκα να κάνω μπάνιο» Κοινωνία | 09/08/2022 - 21:17 «Θρίλερ» με απαγωγή βρέφους 8 μηνών: «Μου το πήραν από το σπίτι όταν μπήκα να κάνω μπάνιο»
  • «Πέφτει» ελάχιστα η τιμή της βενζίνης στην Αττική αλλά «αγγίζει» τα 2,60 στα νησιά (βίντεο) Οικονομία | 09/08/2022 - 21:39 «Πέφτει» ελάχιστα η τιμή της βενζίνης στην Αττική αλλά «αγγίζει» τα 2,60 στα νησιά (βίντεο)
  • Kλήρωση Τζόκερ [2477]: Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί για τα 4,6 εκατομμύρια ευρώ Επιχειρήσεις | 09/08/2022 - 22:08 Kλήρωση Τζόκερ [2477]: Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί για τα 4,6 εκατομμύρια ευρώ

Ροή Ειδήσεων

  • 10.08.2022 - 02:01 | Life
    Eπιστολή που δημοπρατείται «αποκαλύπτει» άγνωστη κόντρα Λένον - ΜακΚάρτνεϊ
  • 10.08.2022 - 01:00 | Διεθνή
    Έρευνα: Η κλιματική αλλαγή κάνει τους ανθρώπους πιο ευάλωτους σε μεταδοτικές ασθένειες
  • 09.08.2022 - 23:59 | Διεθνή
    Ο Μπάιντεν επιχειρεί να «χτυπήσει» την Κίνα με νόμο για την επανεκκίνηση της βιομηχανίας
  • 09.08.2022 - 23:47 | Οικονομία
    Fuel Pass 2: «Βροχή πληρωμών» την Τετάρτη, μπαίνουν τα χρήματα σε 1,8 εκατ. δικαιούχους (βίντεο)
  • 09.08.2022 - 23:32 | Κοινωνία
    Σοβαρό εργατικό ατύχημα στην Πτολεμαΐδα: Σε κρίσιμη κατάσταση άνδρας που έπεσε από σκάλα έξι μέτρων

News4Health

Ποιο ψάρι κάνει θαύματα για την αρτηριακή σου πίεση

Ποιο ψάρι κάνει θαύματα για την αρτηριακή σου πίεση

Η καλύτερη διατροφική συνήθεια για άτομα με διαβήτη τύπου 2

Η καλύτερη διατροφική συνήθεια για άτομα με διαβήτη τύπου 2

Η επαρκής λήψη βιταμίνης D μειώνει τη χρόνια φλεγμονή

Η επαρκής λήψη βιταμίνης D μειώνει τη χρόνια φλεγμονή

  • Dnews on Viber Explore
  • Dnews on Google News
  • Dnews Notifications
Dikaiologitika.gr | ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ DNEWS
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ακολουθήστε μας

Τα νέα του Dnews στο e-mail σας

Copyright © 2011 - 2022 OpinionPost S.A. All rights reserved.
Designed by Andko Digital / Developed by Nuevvo