Dikaiologitika News
  • Οικονομία
  • Πολιτική
  • Κοινωνία
  • Παιδεία
  • Θέσεις Εργασίας
  • Εργασιακά
  • Ασφάλιση
  • Υγεία
  • Αγροτικά
  • Διεθνή
  • Γνώμες
  • Επιχειρήσεις
  • Αυτοδιοίκηση
  • Αθλητισμός
  • Media News
  • Όλες οι Ειδήσεις
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Οι Ευρωπαίοι θα κάνουν κίνηση προς την Μέι για πρόοδο των διαπραγματεύσεων

    Newsroom
    Newsroom
    20/10/2017 - 13:25
    20/10/2017 - 13:25
    20/10/2017 - 13:25
    Οι Ευρωπαίοι θα κάνουν κίνηση προς την Μέι για πρόοδο των διαπραγματεύσεων

    Οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ετοιμάζονται να κάνουν μία κίνηση προς την πρωθυπουργό Τερέζα Μέι, που αντιμετωπίζει πιέσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο για να εξασφαλίσει πρόοδο στις διαπραγματεύσεις για το Brexit κατά τη δεύτερη ημέρα των εργασιών της ευρωπαϊκής συνόδου κορυφής στις Βρυξέλλες.

    Εκτός απροόπτου θα επιβεβαιώσουν την έλλειψη «επαρκούς προόδου» στις διαπραγματεύσεις του διαζυγίου, που ξεκίνησαν τον Ιούνιο, επί τριών θεμάτων που θεωρούνται σημαντικά από την Ευρωπαϊκή Ενωση: τα δικαιώματα των ευρωπαίων πολιτών που ζουν στο Ηνωμένο Βασίλειο και των βρετανών πολιτών που ζουν στην Ευρωπαϊκή Ενωση, τα ιρλανδικά σύνορα και η οικονομική διευθέτηση.

    «Θα εξετάσουμε την κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι συνομιλίες και δεν νομίζω ότι θα υπάρξει κάποιο θαύμα» για την απεμπλοκή τους, δήλωσε το πρωί ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

    Οι ηγέτες των 27 αναμένεται λοιπόν να επιβεβαιώσουν ότι αρνούνται να αρχίσουν σε αυτό το στάδιο διαπραγματεύσεις για τη διαμόρφωση της μελλοντικής εμπορικής σχέσης ΕΕ-Ηνωμένου Βασιλείου, διαπραγματεύσεις που το Λονδίνο θέλει να επισπεύσει.

    Ομως θα προτείνουν την έναρξη εσωτερικών «προπαρασκευαστικών συνομιλιών» για την μελλοντική τους σχέση και μία μεταβατική φάση μετά την επίσημη ημερομηνία του Brexit, στις 29 Μαρτίου 2019, που ζητεί η Τερέζα Μέι, σύμφωνα με το σχέδιο των συμπερασμάτων που έχει στην κατοχή του το Γαλλικό Πρακτορείο (AFP).

    Αυτό θα επιτρέψει να κερδηθεί χρόνος, σύμφωνα με ευρωπαϊκή πηγή. «Η ιδέα είναι οι ηγέτες να είναι έτοιμοι να αποφασίσουν τον Δεκέμβριο την έναρξη συνομιλιών (για τη δεύτερη φάση των διαπραγματεύσεων) , εάν υποτεθεί ότι θα έχει μέχρι τότε διαπιστωθεί ικανή πρόοδος ως προς την πρώτη φάση.

    «Ολα τα κράτη είναι πιστά συντεταγμένα πίσω από τον Μισέλ Μπαρνιέ», τον επικεφαλής ευρωπαίο διαπραγματευτή, διαβεβαίωσε ο αυστριακός καγκελάριος Κρίστιαν Κερν θέλοντας να υπογραμμίσει την ενότητα των 27 για το θέμα.

    πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

    image1

    Γιατί οι Γάλλοι έχουν χρησιμοποιήσει μόνο το 25% των εμβολίων της AstraZeneca

    image2

    Τσικνοπέμπτη με μπλόκο στις επισκέψεις στα σπίτια

    image3

    Δραματική πρόβλεψη για τη μείωση του πληθυσμού της Ελλάδας μέχρι το 2080

    image4

    Φορολογικές δηλώσεις 2021: Πότε ξεκινούν, ποια επιδόματα παραμένουν αφορολόγητα

    image5

    Προς παράταση το σχολικό έτος, ποιοι μαθητές θα επιστρέψουν πρώτοι στα σχολεία

    image6

    Σε «ελεύθερη πτώση» τα Jumbo

    Κατηγορία Διεθνή
    Ειδήσεις σε Tag:
    • ΜΕΙ
    • ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ
    • ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ

    GOOGLE NEWS Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Dikaiologitika News στο Google News

    viber Το Dikaiologitika News και στο Viber - Μπείτε στην ομάδα μας για να δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

    Dikaiologitika News MEMBER OF Μέλος του Online Media
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
    • About Us
    • Διαφήμιση
    FORUM

    ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση
    του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο,
    χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

    Copyright © 2011 - 2021 Dikaiologitika News. All rights reserved.
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Κοινωνία
    • Παιδεία
    • Θέσεις Εργασίας
    • Εργασιακά
    • Ασφάλιση
    • Υγεία
    • Αγροτικά
    • Διεθνή
    • Γνώμες
    • Επιχειρήσεις
    • Αυτοδιοίκηση
    • Αθλητισμός
    • Media News
    • Όλες οι Ειδήσεις