Dikaiologitika.gr | ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΕΝΟΤΗΤΕΣ ΚΛΕΙΣΙΜΟ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Κοινωνία
    • Παιδεία
    • Θέσεις Εργασίας
    • Εργασιακά
    • Ασφάλιση
    • Υγεία
    • Life
    • Διεθνή
    • Αγροτικά
    • Αθλητισμός
    • Απόψεις
    • Auto - Moto
    • Αυτοδιοίκηση
    • Επιστήμη
    • Επιχειρήσεις
    • Όλες οι Ειδήσεις

Social

Dnews

  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ DNEWS
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Κοινωνία
    • Παιδεία
    • Θέσεις Εργασίας
    • Εργασιακά
    • Ασφάλιση
    • Υγεία
    • Life
    • Διεθνή
    • Αγροτικά
    • Αθλητισμός
    • Απόψεις
    • Auto - Moto
    • Αυτοδιοίκηση
    • Επιστήμη
    • Επιχειρήσεις
    • Όλες οι Ειδήσεις

Διεθνή

Πόλεμος στην Ουκρανία: Στενεύει ο κλοιός στο Κίεβο, μπήκαν οι Ρώσοι στη Χερσώνα, 70 Ουκρανοί νεκροί

Πόλεμος στην Ουκρανία: Στενεύει ο κλοιός στο Κίεβο, μπήκαν οι Ρώσοι στη Χερσώνα, 70 Ουκρανοί νεκροί
Σοφία Ραχμάνη Σοφία Ραχμάνη
Διεθνή
01/03 / 2022 08:41
Συνεχίζεται για έκτη μέρα η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, ο ρωσικός στρατός συνεχίζει την προέλασή του προς το Κίεβο, καθώς δορυφορικές εικόνες αποκαλύπτουν μία μεγάλη οχηματομπομπή μήκους 65 χιλιομέτρων.

Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν ότι κατέρριψαν μαχητικά αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας της Ρωσίας καθώς η εισβολή έχει πλέον μπει στην έκτη της ημέρα.

Πέντε ρωσικά μαχητικά κι ένα ελικόπτερο καταρρίφθηκαν χθες, σύμφωνα με την Ukrayinska Pravda και την ουκρανική Πολεμική Αεροπορία.

{https://twitter.com/FoxNews/status/1498412602371850240?s=20&t=97MOw6Dcc3nh_nYc9f6FMQ}

Η πληροφορία αυτή είναι αδύνατον να επαληθευτεί ανεξάρτητα.

Τα αεροσκάφη φέρονται να καταρρίφθηκαν κατά τη διάρκεια αεροπορικών επιδρομών στις πόλεις Βασίλκιβ και Μπρόβαρι, στην περιοχή γύρω από το Κίεβο. Ένας πύραυλος Κρουζ κι ένα ελικόπτερο καταρρίφθηκαν κοντά στο Κίεβο, κατά τις ίδιες πηγές.

Από τη δική τους πλευρά, ουκρανικά αεροσκάφη προχώρησαν στην εκτόξευση πυραύλων αέρος-επιφανείας και στη ρίψη βομβών εναντίον ρωσικών αρμάτων μάχης και πεζικάριων κοντά στο Κίεβο και κοντά στην πόλη Ζιτομίρ. Βόμβες ερρίφθησαν επίσης στη βόρεια περιοχή Τσερνιγκίβ και στην νότια πόλη Μπερντιάνσκ, η οποία καταλήφθηκε από τον ρωσικό στρατό.

Σύμφωνα με στοιχεία του ΟΗΕ, πάνω από 100 άμαχοι έχουν σκοτωθεί από την Πέμπτη. Οι αρχές στο Κίεβο μιλούν για πάνω από 150 άμαχους νεκρούς.

Μπήκαν οι Ρώσοι στη Χερσώνα

«Στις εισόδους της Χερσώνας, ο ρωσικός στρατός εγκατέστησε σημεία ελέγχου. Είναι δύσκολο να ειπωθεί πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση», ανέφερε μέσω Facebook ο Ιγκόρ Κολιχάγεφ, ο δήμαρχος της πόλης, προσθέτοντας ότι «η Χερσώνα είναι και θα παραμείνει ουκρανική (...) η Χερσώνα αντιστέκεται!».

«Βρίσκομαι στο γραφείο μου για να συντονίσω τις δημοτικές υπηρεσίες ώστε να ξυπνήσετε σε μια πόλη σχετικά ειρηνική», πρόσθεσε, παροτρύνοντας τους κατοίκους να παραμείνουν «ήρεμοι και προσεκτικοί» και να μη βγουν από τα σπίτια τους κατά τη διάρκεια της απαγόρευσης της κυκλοφορίας.

«Μην κάνετε επιθετικά διαπραγματεύσεις με κανέναν και μην προκαλείτε συγκρούσεις με αντιπάλους σας (...) Δεν πρόκειται για μάχη, πρόκειται για πόλεμο. Και ο πόλεμος κερδίζεται με λογικές ενέργειες και με ψυχραιμία», συμπλήρωσε.

Σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης μεταφορτώθηκαν βίντεο που τράβηξαν τοπικά μέσα ενημέρωσης στη Χερσώνα που δείχνουν ρωσικές δυνάμεις να μπαίνουν στην πόλη των 290.000 κατοίκων.

Η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία την Πέμπτη, μετά την αναγνώριση τη Δευτέρα από τον ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν της ανεξαρτησίας των αυτοανακηρυγμένων Λαϊκών Δημοκρατιών του Ντονμπάς, της ανατολικής Ουκρανίας.

Οι ρωσικές δυνάμεις προελαύνουν μεταξύ άλλων από την Κριμαία, ουκρανική χερσόνησο που προσάρτησε η Ρωσία το 2014.

Το σαββατοκύριακο η Ρωσία ανακοίνωσε ότι περικύκλωσε τη Χερσώνα και ότι κατέλαβε την πόλη Μπερντιάνσκ, στην Αζοφική Θάλασσα.

Την Παρασκευή, ο ρωσικός στρατός ανέφερε πως έθεσε υπό τον έλεγχό του υποδομή από την οποία εξαρτάται η ύδρευση της περιοχής της Βόρειας Κριμαίας, στην περιφέρεια της Χερσώνας.

Τουλάχιστον 70 Ουκρανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν στην πόλη Okhtyrka

Ουκρανοί αξιωματούχοι επιβεβαίωσαν ότι τουλάχιστον 70 στρατιώτες σκοτώθηκαν σε ρωσική αεροπορική επιδρομή στη στρατιωτική τους βάση την Κυριακή.

Όπως μετέδωσε το BBC, η επίθεση έλαβε χώρα στην Okhtyrka, μια μικρή πόλη στην περιφέρεια Sumy, που αυτή τη στιγμή πολιορκείται από τις ρωσικές δυνάμεις.

Το Κίεβο σφυροκοπείται ασταμάτητα, λέει ο δήμαρχος της πόλης
Ο Βιτάλι Κλίτσκο, δήμαρχος της πρωτεύουσας της Ουκρανίας, είπε στο CNN ότι είναι περήφανος για τους Ουκρανούς πολίτες που υπερασπίζονται τη χώρα τους και βλέπει τη μάχη που βρίσκεται εν εξελίξει ως αγώνα για το μέλλον της.

Ο Κλίτσκο είπε ότι το Κίεβο δέχεται «ασταμάτητα» επίθεση από τα ρωσικά στρατεύματα.

«Ακούμε εκρήξεις κάθε ώρα, όλη τη νύχτα και καθ' όλη τη διάρκεια των τελευταίων 4 ημερών. Οι άνθρωποι είναι πολύ νευρικοί», είπε.

Αποκαλώντας τους Ουκρανούς στρατιώτες «ήρωες», ο Κλίτσκο επισήμανε ότι είναι περήφανος για τον στρατό και τους πολίτες της χώρας του, που έχουν πάρει τα όπλα για να υπερασπιστούν την πρωτεύουσα.

«Έρχονται τόσες χιλιάδες άμαχοι και "χτίζουν" άμυνα. Οι άνθρωποι παίρνουν τα όπλα και είναι έτοιμοι να υπερασπιστούν τα σπίτια μας, τις οικογένειές μας, να υπερασπιστούν το μέλλον και τη χώρα μας. Και είμαι πολύ περήφανος», εξήγησε.

«Είμαστε έτοιμοι να πολεμήσουμε και έτοιμοι να πεθάνουμε για την πατρίδα μας, για τις οικογένειές μας, γιατί είναι το σπίτι μας. Είναι το μέλλον μας και κάποιος θέλει να έρθει στο σπίτι μας και να μας κλέψει το μέλλον», τόνισε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος του Κιέβου.

Την ίδια ώρα, εικόνες από τον δορυφόρο δείχνουν το ρωσικό στρατιωτικό κομβόι να κινείται προς Κίεβο.

Εικόνες από δορυφόρους που τραβήχτηκαν τη Δευτέρα κατέγραψαν ότι πελώρια ρωσική στρατιωτική οχηματοπομπή βόρεια του Κιέβου, βασικού στόχου των ένοπλων δυνάμεων της Ρωσίας μετά την εισβολή της περασμένης εβδομάδας στην Ουκρανία, εκτείνεται σε μήκος 65 χιλιομέτρων, είναι πολύ μεγαλύτερη από ό,τι αναφέρθηκε νωρίτερα –όταν γινόταν λόγος για 27 χλμ.–, σύμφωνα με την αμερικανική ιδιωτική εταιρεία Maxar Technologies.

Η οχηματοπομπή περιλαμβάνει εκατοντάδες τεθωρακισμένα οχήματα, άρματα μάχης, αυτοκινούμενα πυροβόλα και οχήματα επιμελητειακής υποστήριξης και έχει κατεύθυνση προς νότο, προς το Κίεβο, σύμφωνα με την εταιρεία.

«Εκτείνεται από τα περίχωρα του αεροδρομίου Αντόνοφ (περίπου 25 χλμ. από το κέντρο του Κιέβου) στον νότο, ως τα περίχωρα του Πριμπίρσκ» στον βορρά, ανέφερε η Maxar.

Το αεροδρόμιο μετατράπηκε, από την έναρξη της εισβολής, σε θέατρο σφοδρών μαχών, καθώς ο στρατός του Βλαντίμιρ Πούτιν προσπαθεί να κυριεύσει αυτή τη στρατιωτική υποδομή καίριας σημασίας ενόψει της επιχείρησης για την κατάληψη της ουκρανικής πρωτεύουσας.

Στην οχηματοπομπή, όπως καταγράφηκε από τους δορυφόρους, «ορισμένα οχήματα είναι ενίοτε πολύ απομακρυσμένα το ένα από το άλλο», ενώ «σε άλλα τμήματά της τα οχήματα είναι τοποθετημένα ανά δυάδες ή τριάδες το ένα πλάι στο άλλο», πρόσθεσε η Maxar.

{https://twitter.com/nexta_tv/status/1498474503558643721?s=20&t=Wx9RQxTRTgOULbjP20RbFg}

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ TAG

  • ΠΟΛΕΜΟΣ
  • ΟΥΚΡΑΝΙΑ
  • Κίεβο
  • ΡΩΣΟΙ
  • ΝΕΚΡΟΙ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Σχετικά Άρθρα

ΟΗΕ: Πάνω από μισό εκατομμύριο οι τόνοι σιτηρών που «έφυγαν» μέσω Ουκρανίας ΟΗΕ: Πάνω από μισό εκατομμύριο οι τόνοι σιτηρών που «έφυγαν» μέσω Ουκρανίας
Ουκρανία: Έλαβε βαρύ πολεμικό εξοπλισμό από την Λετονία - «Μαζί θα νικήσουμε» Ουκρανία: Έλαβε βαρύ πολεμικό εξοπλισμό από την Λετονία - «Μαζί θα νικήσουμε»
Η Energoatom καταγγέλλει ρωσική κυβερνοεπίθεση Η Energoatom καταγγέλλει ρωσική κυβερνοεπίθεση
Συνάντηση Ζελένσκι - Ερντογάν - Γκουτέρες την Πέμπτη στο Λβιβ Συνάντηση Ζελένσκι - Ερντογάν - Γκουτέρες την Πέμπτη στο Λβιβ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΜΑΣ

Πελοπόννησος: 30+1 πράγματα που ίσως δεν γνωρίζετε για το «διαμάντι» της Ελλάδας
08.17.2022 | 08:31

Πελοπόννησος: 30+1 πράγματα που ίσως δεν γνωρίζετε για το «διαμάντι» της Ελλάδας

ΟΠΣΥΔ – προσλήψεις αναπληρωτών: Πώς δηλώνω περιοχές, μέχρι πότε οι αιτήσεις (βίντεο)
08.17.2022 | 08:10

ΟΠΣΥΔ – προσλήψεις αναπληρωτών: Πώς δηλώνω περιοχές, μέχρι πότε οι αιτήσεις (βίντεο)

ΕΕΤΑΑ: Κλείνουν σήμερα οι αιτήσεις για τους παιδικούς σταθμούς ΕΣΠΑ
08.17.2022 | 07:49

ΕΕΤΑΑ: Κλείνουν σήμερα οι αιτήσεις για τους παιδικούς σταθμούς ΕΣΠΑ

Η Επικαιρότητα Τώρα

  • Εξοικονομώ 2021: Εντάσσονται και όλοι οι επιλαχόντες στο πρόγραμμα Οικονομία | 17/08/2022 - 10:47 Εξοικονομώ 2021: Εντάσσονται και όλοι οι επιλαχόντες στο πρόγραμμα
  • Πάτρα: Πατέρας τριών παιδιών «έσβησε» στην αγκαλιά της γυναίκας του - Πήγε στο νοσοκομείο με πόνους στο στομάχι Κοινωνία | 17/08/2022 - 09:34 Πάτρα: Πατέρας τριών παιδιών «έσβησε» στην αγκαλιά της γυναίκας του - Πήγε στο νοσοκομείο με πόνους στο στομάχι
  • Τεντόγλου: Τα πρώτα λόγια μετά το «χρυσό» άλμα στο Ευρωπαϊκό Μονάχου Αθλητισμός | 17/08/2022 - 07:33 Τεντόγλου: Τα πρώτα λόγια μετά το «χρυσό» άλμα στο Ευρωπαϊκό Μονάχου
  • Αποκαλύφθηκαν τα σίγουρα μέτρα κατά του κορονοϊού τον Φθινόπωρο Κοινωνία | 17/08/2022 - 11:44 Αποκαλύφθηκαν τα σίγουρα μέτρα κατά του κορονοϊού τον Φθινόπωρο
  • Συναγερμός στην Πυροσβεστική: Φωτιά σε χαμηλή βλάστηση στην ανατολική Μάνη Κοινωνία | 17/08/2022 - 10:32 Συναγερμός στην Πυροσβεστική: Φωτιά σε χαμηλή βλάστηση στην ανατολική Μάνη
  • Σοκ στην Θεσσαλονίκη: Τσακώθηκε με την γυναίκα του και...έπεσε από τον 2ο όροφο (Βίντεο) Κοινωνία | 17/08/2022 - 07:21 Σοκ στην Θεσσαλονίκη: Τσακώθηκε με την γυναίκα του και...έπεσε από τον 2ο όροφο (Βίντεο)
  • ΕΕΤΑ: Όποιος πρόλαβε...πρόλαβε: Τελευταία μέρα αιτήσεων για τους παιδικούς σταθμούς ΕΣΠΑ Παιδεία | 17/08/2022 - 11:05 ΕΕΤΑ: Όποιος πρόλαβε...πρόλαβε: Τελευταία μέρα αιτήσεων για τους παιδικούς σταθμούς ΕΣΠΑ
  • Ουκρανία: Έλαβε βαρύ πολεμικό εξοπλισμό από την Λετονία - «Μαζί θα νικήσουμε» Διεθνή | 17/08/2022 - 06:55 Ουκρανία: Έλαβε βαρύ πολεμικό εξοπλισμό από την Λετονία - «Μαζί θα νικήσουμε»
  • Μύκονος: Λογαριασμός «χαστούκι» σε τουρίστριες, παραλίγο να πάθουν εγκεφαλικό με το ποσό Διεθνή | 17/08/2022 - 12:18 Μύκονος: Λογαριασμός «χαστούκι» σε τουρίστριες, παραλίγο να πάθουν εγκεφαλικό με το ποσό
  • Τα «σπίτια των δράκων» στην Εύβοια: Αρχαιολογική έρευνα δίνει νέα στοιχεία για τα δρακόσπιτα Κοινωνία | 17/08/2022 - 13:10 Τα «σπίτια των δράκων» στην Εύβοια: Αρχαιολογική έρευνα δίνει νέα στοιχεία για τα δρακόσπιτα
  • Αντζελίνα Τζολί εναντίον FBI - Υπέβαλε ανώνυμα μήνυση επειδή δεν συνέλαβαν τον Μπραντ Πιτ Life | 17/08/2022 - 12:40 Αντζελίνα Τζολί εναντίον FBI - Υπέβαλε ανώνυμα μήνυση επειδή δεν συνέλαβαν τον Μπραντ Πιτ
  • Απίστευτο: Πεθαμένη «μίλησε» στην κηδεία της και «απάντησε» σε ερωτήσεις των τεθλιμμένων συγγενών (Βίντεο) Επιστήμη | 17/08/2022 - 09:48 Απίστευτο: Πεθαμένη «μίλησε» στην κηδεία της και «απάντησε» σε ερωτήσεις των τεθλιμμένων συγγενών (Βίντεο)

Ροή Ειδήσεων

  • 17.08.2022 - 13:10 | Κοινωνία
    Τα «σπίτια των δράκων» στην Εύβοια: Αρχαιολογική έρευνα δίνει νέα στοιχεία για τα δρακόσπιτα
  • 17.08.2022 - 13:10 | Κοινωνία
    Βιασμός στα Γρεβενά: Η ανατριχιαστική κατάθεση της ανήλικης για τον εφιάλτη που έζησε
  • 17.08.2022 - 12:59 | Κοινωνία
    Φωτιά στο κέντρο της Αθήνας - Άμεση κινητοποίηση της Πυροσβεστικής
  • 17.08.2022 - 12:52 | Διεθνή
    Σοβαρή η κατάσταση στην Βρετανία: Απαγορεύεται το πότισμα στους πολίτες, με φειδώ το νερό λόγω ξηρασίας
  • 17.08.2022 - 12:40 | Κοινωνία
    Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού: 3ημερος καύσωνας προ των πυλών, πού θα έχει 41 βαθμούς

News4Health

Έτοιμοι οι Βρετανοί για νέες δόσεις: «Κλειδώνουν» καλύτερη ανοσία τα ενισχυσμένα εμβόλια, πότε έρχονται Ελλάδα

Έτοιμοι οι Βρετανοί για νέες δόσεις: «Κλειδώνουν» καλύτερη ανοσία τα ενισχυσμένα εμβόλια, πότε έρχονται Ελλάδα

Πρώτες βοήθειες για το τσίμπημα σκορπιού

Πρώτες βοήθειες για το τσίμπημα σκορπιού

5 tips επιβίωσης για να μην πάρουμε κιλά στις διακοπές

5 tips επιβίωσης για να μην πάρουμε κιλά στις διακοπές

  • Dnews on Viber Explore
  • Dnews on Google News
  • Dnews Notifications
Dikaiologitika.gr | ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ DNEWS
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ακολουθήστε μας

Τα νέα του Dnews στο e-mail σας

Copyright © 2011 - 2022 OpinionPost S.A. All rights reserved.
Designed by Andko Digital / Developed by Nuevvo