Απλούστατη είναι η συνταγή για τις γρανίτες καρπούζι με ζελεδάκια για μικρούς και μεγάλους.
Θα χρειαστείτε:
- 1 κιλό καρπούζι, καθαρισμένο από τη φλούδα του, χωρίς κουκούτσια
- 50-70 γρ. ζελεδάκια, αρκουδάκια
Εκτέλεση
- Κόβουμε το καρπούζι σε κομμάτια και το βάζουμε στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια ή σε ένα μπλέντερ. Χτυπάμε για 2 λεπτά μέχρι να γίνει χυμός.
- Βάζουμε ένα σουρωτήρι πάνω σε ένα μπολ και σουρώνουμε το χυμό για να αποφύγουμε τυχόν κουκούτσια που υπήρχαν στο καρπούζι.
- Μοιράζουμε τα ζελεδάκια στις ειδικές θήκες για γρανίτες.
- Αδειάζουμε τον χυμό σε κάθε θήκη μέχρι να γεμίσει.
- Καπακώνουμε με το καπάκι-ξυλάκι και βάζουμε στην κατάψυξη μέχρι να παγώσουν για τουλάχιστον 6 με 8 ώρες.
- Βγάζουμε από την κατάψυξη και σερβίρουμε αμέσως.
Η συνταγή αυτή αλιεύτηκε από το akispetretzikis.com