Για πρώτη φορά φέτος ένα μαγαζί εκτός Νέας Υόρκης ή Λονδίνου κερδίζει το βραβείο του καλύτερου μπαρ.
Πρόκειται για το κρυμμένο μπαρ Paradiso, του οποίου η είσοδος είναι μια λευκή... πόρτα ψυγείου, μέσω της οποίας οι επισκέπτες περνούν από έναν πάγκο που ειδικεύεται στο παστό κρέας. Το μπαρ διαθέτει μια τοξωτή ξύλινη οροφή και κοκτέιλ όπως το smoked milk punch με... μπέρμπον και ταχίνι.
Τη δεύτερη θέση στο The World's 50 Best Bars πήρε το Tayer & Elementary, το μπαρ του Λονδίνου που συνδυάζει casual ποτά που σερβίρει στο βιομηχανικό μπροστινό του μισό και τα πιο φιλόδοξα κοκτέιλ που απολαμβάνει κανείς στο πίσω μέρος. Ήταν και πέρυσι δεύτερο.
Τρίτο στη λίστα είναι το Sips, ένα ακόμη μπαρ της Βαρκελώνης που ανέβηκε από πέρυσι 34 ολόκληρες θέσεις.
Οι αθηναϊκές διακρίσεις: Clumsies, Baba Au Rum και Line
Στη λίστα με τα 50 καλύτερα μπαρ του κόσμου ξεχωρίζουν και τρία αγαπημένα στέκια της Αθήνας.
Στην 19η θέση βρίσκεται το Clumsies: Με τη λίστα κοκτέιλ παγκόσμιας κλάσης, το υπέροχο φαγητό και τη ζεστή ελληνική φιλοξενία, το The Clumsies είναι το μπαρ που θα θέλατε να βρίσκεται στη γειτονιά σας. Το κεντρικό all day bar της Αθήνας έχει την ικανότητα να μεταμορφώνεται αβίαστα από ένα μεσημεριανό spot σε ένα ήσυχο νυχτερινό στέκι, αλλά και σε ένα κανονικό πάρτι.
Στην 20η θέση έρχεται το Baba Au Rum: Για 14η χρονιά, το Baba au Rum της Αθήνας συνεχίζει να ηγείται των τάσεων στην πόλη που εξελίσσεται γρήγορα σε μια από τις πρωτεύουσες των κοκτέιλ της Ευρώπης.
Στην 31η θέση έρχεται το Line, νέα άφιξη στην αθηναϊκή νύχτα: Κοντά στο κέντρο της Αθήνας, το κτίριο φιλοξενούσε μια γκαλερί τέχνης, με βιομηχανική αισθητική, απίστευτα ψηλά ταβάνια και έναν όμορφο κήπο γεμάτο δέντρα. Το Line αντλεί την έμπνευσή του από το δυναμικό και φυσικό ταξίδι της ζύμωσης, την εποχικότητα των προϊόντων, την έννοια της βιωσιμότητας και τη συνέργεια με μικρούς Έλληνες παραγωγούς.