Τον καφέ μας τον απολαμβάνουμε το πρωί για να μας δώσει ενέργεια, και ένα ποτήρι κρασί πίνουμε το βράδυ χαλαρώνοντας μετά από μια κουραστική μέρα.
Ενώ καταναλώνονται άκρως αντίθετα στη μέρα, ο καφές και το κρασί έχουν πολλές κοινές ιδιότητες.
Πρώτα από όλα και τα δυο είναι από φρούτα που καλλιεργούνται σε επιλεγμένες περιοχές, με το έδαφος, την επεξεργασία και το κλίμα να επηρεάζουν το αποτέλεσμα.
Σερβίρονται σε ανοιχτό ποτήρι για να αναδείξουν τα αρώματα τους, μια ακόμη αίσθηση στο στόμα μας που εμπλέκεται εκτός από τη γεύση.
Και μετά υπάρχει η χημική τους σύνθεση και τα δύο περιέχουν εκατοντάδες ενώσεις υπεύθυνες για τη γεύση.
Δεν αποτελεί έκπληξη ότι τα δύο ποτά ακολουθούν παρόμοια τελετουργικά γευσιγνωσίας.
Πες τι καφέ πίνεις να σου πούμε ποιο είδος κρασιού να προτιμάς