Dikaiologitika News
  • Οικονομία
  • Πολιτική
  • Κοινωνία
  • Παιδεία
  • Θέσεις Εργασίας
  • Εργασιακά
  • Ασφάλιση
  • Υγεία
  • Αγροτικά
  • Διεθνή
  • Γνώμες
  • Επιχειρήσεις
  • Αυτοδιοίκηση
  • Αθλητισμός
  • Media News
  • Όλες οι Ειδήσεις
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΣΠΙΡΤΖΗ

    Στην Εγνατία τα πρώτα αναλογικά διόδια

    Σωτήρης Μπέσκος
    Σωτήρης Μπέσκος
    13/11/2017 - 20:28
    13/11/2017 - 20:28
    13/11/2017 - 20:28
    Στην Εγνατία τα πρώτα αναλογικά διόδια

    Στην Εγνατία Οδό θα τοποθετηθούν τα πρώτα αναλογικά διόδια, διαβεβαίωσε ο υπουργός Μεταφορών, Χρ. Σπίρτζης. Απαγόρευση της διέλευσης βαρέων οχημάτων από το παράπλευρο οδικό δίκτυο, προκειμένου να μην επιβαρύνονται οι οικισμοί

    Την ανάγκη ύπαρξης ολοκληρωμένης παραγωγικής δομής, με βασικό στόχο την ανάπτυξη της χώρας, τόνισε από την Κομοτηνή ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης

    Μιλώντας στη διάρκεια των εργασιών του 6ου Περιφερειακού Συνεδρίου για την παραγωγική ανασυγκρότηση της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, ο κ. Σπίρτζης υπογράμμισε ότι το παραγωγικό μοντέλο της χώρας πρέπει ν’ αλλάξει κι «από χώρα των υπηρεσιών και του δίπολου Αθήνας–Θεσσαλονίκης, να περάσουμε στην ισόρροπη παραγωγική ανάπτυξη της χώρας». Επίσης, τόνισε ότι πρέπει να εκλείψουν πλέον όλα τα κατάλοιπα του παρελθόντος που ήθελαν τη Θράκη να είναι η εσχατιά της Ελλάδας. «Η Θράκη πρέπει και μπορεί να γίνει η αρχή της ενδοχώρας των Βαλκανίων», σημείωσε.

    Ο κ. Σπίρτζης υπογράμμισε ότι μέσα από τις υποδομές, τις συνδυασμένες μεταφορές, τις τηλεπικοινωνίες και τα δίκτυα, πρέπει να σπάσει η απομόνωση της λεγόμενης παραμεθόριας περιοχής όπως χαρακτηρίζουν ορισμένοι την Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη «και να ρίξουμε γέφυρες ανάπτυξης και συνεργασίας με όλους τους γείτονές μας, επιτυγχάνοντας τα μέγιστα δυνατά οφέλη που μπορούν να αποκομίσουν οι τοπικές κοινωνίες και οι πολίτες».

    Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην υπογραφή του συμφώνου ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Βουλγαρία για τη σύνδεση των λιμανιών της Καβάλας, της Αλεξανδρούπολης και της Θεσσαλονίκης με τα δυο λιμάνια της Μαύρης Θάλασσας και το λιμάνι του Δούναβη, όπως επίσης και στην πορεία υλοποίησης του μεγάλου έργου της Σιδηροδρομικής Εγνατίας. Μάλιστα, ο υπουργός, σε όσους το αμφισβητούν, ανέφερε τη στήριξη που έχει το συγκεκριμένο έργο από τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και το αίτημα της Ρουμανίας για ένταξη σε αυτό.

    Η σπουδαιότητα της Εγνατίας Οδού, αλλά και η σύνδεση όλων των λιμανιών με το δίκτυό της, βρέθηκαν επίσης στο επίκεντρο της ομιλίας του κ. Σπίρτζη. Για το θέμα της ολοκλήρωσης όλων των κάθετων αξόνων προς την Εγνατία, ο υπουργός σημείωσε ότι ολοκληρώθηκε αυτός της Ροδόπης και μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχει ολοκληρωθεί ένας από τους δύο κάθετους άξονες του Έβρου, ενώ ο δεύτερος θα έχει παραδοθεί μέσα στο α’ εξάμηνο του 2018. Επίσης, σημείωσε ότι δημοπρατείται το πρώτο τμήμα του κάθετου άξονα της Ξάνθης.

    Σημείωσε ότι προχωράει η ολοκλήρωση όλων των απαραίτητων αντιπλημμυρικών έργων και ειδικότερα στον Έβρο, ενώ έχει ωριμάσει στο κομμάτι των μελετών και της χρηματοδότησης το έργο της οδικής σύνδεσης της πόλης της Δράμας με την Αμφίπολη.

    Ολοκληρώνοντας την παρέμβασή του στις εργασίες της πρώτης ημέρας του περιφερειακού αναπτυξιακού συνεδρίου, ο υπουργός αναφέρθηκε και στα διόδια, λέγοντας με έμφαση ότι «είναι ντροπή τόσες δεκαετίες να έρχονται υπουργοί στην περιοχή και να ισχυρίζονται ότι δεν πρέπει να μπουν διόδια κατά μήκος της Εγνατίας».

    Ο υπουργός αναφέρθηκε στις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η κυβέρνηση με τους Θεσμούς για το θέμα της επιβολής των διοδίων, λέγοντας ότι όσοι σταθμοί έγιναν θα λειτουργήσουν κανονικά. Υπογράμμισε ωστόσο, ότι προχωράει ο διαγωνισμός για την εφαρμογή των ηλεκτρονικών αναλογικών διοδίων και ανακοίνωσε ότι ο πρώτος δρόμος όπου θα εφαρμοστούν τα αναλογικά διόδια θα είναι η Εγνατία Οδός.

    Επίσης, συμπλήρωσε ότι προχωράει και η υπουργική απόφαση με την οποία θα απαγορεύεται η διέλευση των βαρέων οχημάτων από το παράπλευρο οδικό δίκτυο, ώστε να μην επιβαρύνονται οι οικισμοί και να μην καταπονείται το επαρχιακό οδικό δίκτυο, κυρίως από τα βαρέα τύπου οχήματα που μεταφέρουν προϊόντα από άλλες χώρες και εισέρχονται στην Ελλάδα.

    πηγη:ΑΠΕ

    image1

    Τα έξι εμβόλια κορονοϊού που προστατεύουν 100% από νοσηλεία ή θάνατο

    image2

    Δόθηκε νέα παράταση για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας 2021

    image3

    «Ευχαριστούμε, δε θα πάρουμε» λένε οι Γερμανοί στο εμβόλιο της AstraZeneca

    image4

    Μπαράζ προσλήψεων από μεγάλα σούπερ μάρκετ, πού να κάνετε αίτηση

    image5

    Κώστας Βουτσάς : Ένας χρόνος χωρίς τον αξέχαστο ηθοποιό

    image6

    Ο δύσκολος γρίφος για την μετακίνηση εκτός νομού, πότε θα ανοίξουν ελεύθερα τα διόδια

    Κατηγορία Οικονομία
    Ειδήσεις σε Tag:
    • ΑΝΑΛΟΓΙΚΑ
    • ΔΙΟΔΙΑ
    • ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ

    GOOGLE NEWS Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Dikaiologitika News στο Google News

    viber Το Dikaiologitika News και στο Viber - Μπείτε στην ομάδα μας για να δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

    Dikaiologitika News MEMBER OF Μέλος του Online Media
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
    • About Us
    • Διαφήμιση
    FORUM

    ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση
    του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο,
    χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

    Copyright © 2011 - 2021 Dikaiologitika News. All rights reserved.
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Κοινωνία
    • Παιδεία
    • Θέσεις Εργασίας
    • Εργασιακά
    • Ασφάλιση
    • Υγεία
    • Αγροτικά
    • Διεθνή
    • Γνώμες
    • Επιχειρήσεις
    • Αυτοδιοίκηση
    • Αθλητισμός
    • Media News
    • Όλες οι Ειδήσεις