Dikaiologitika.gr | ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΕΝΟΤΗΤΕΣ ΚΛΕΙΣΙΜΟ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Κοινωνία
    • Παιδεία
    • Θέσεις Εργασίας
    • Εργασιακά
    • Ασφάλιση
    • Υγεία
    • Life
    • Διεθνή
    • Αγροτικά
    • Αθλητισμός
    • Απόψεις
    • Auto - Moto
    • Αυτοδιοίκηση
    • Επιστήμη
    • Επιχειρήσεις
    • Όλες οι Ειδήσεις

Social

Dnews

  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ DNEWS
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Κοινωνία
    • Παιδεία
    • Θέσεις Εργασίας
    • Εργασιακά
    • Ασφάλιση
    • Υγεία
    • Life
    • Διεθνή
    • Αγροτικά
    • Αθλητισμός
    • Απόψεις
    • Auto - Moto
    • Αυτοδιοίκηση
    • Επιστήμη
    • Επιχειρήσεις
    • Όλες οι Ειδήσεις

Οικονομία

Βήμα-βήμα η διαδικασία μέσω Taxisnet για την επικαιροποίηση στοιχείων στην εφορία, οι οδηγίες της ΑΑΔΕ

Βήμα-βήμα η διαδικασία μέσω Taxisnet για την επικαιροποίηση στοιχείων στην εφορία, οι οδηγίες της ΑΑΔΕ
Γεωργία Καλαντζή Γεωργία Καλαντζή
Οικονομία
22/02 / 2022 20:40
Βήμα-βήμα η διαδικασία για την επικαιροποίηση των στοιχείων στην ΑΑΔΕ. Όλοι οι φορολογούμενοι που χρησιμοποιούν κωδικούς Taxisnet καλούνται μέσα σε διάστημα δύο μηνών να προσθέσουν τα στοιχεία τους, email και τηλέφωνα, μέσα στην ψηφιακή πύλη myAADE. Αναλυτικά τι θα χρειαστείτε.

Πολίτες και νομικά πρόσωπα, καθώς και νομικές οντότητες, που είναι πιστοποιημένοι χρήστες των ηλεκτρονικών υπηρεσιών της ΑΑΔΕ, οφείλουν να επικαιροποιούν στην ψηφιακή πύλη myAADE, στην επιλογή «Μητρώο & Επικοινωνία» και στην ενότητα «Στοιχεία Επικοινωνίας», τα στοιχεία ηλεκτρονικής επικοινωνίας τους, ήτοι τις διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) και τα τηλέφωνά τους (Κινητό & Σταθερό τηλέφωνο).

Για την ηλεκτρονική επικοινωνία με την ΑΑΔΕ μπορείτε να δηλώσετε:

  • Το «Προσωπικό e-mail», ως διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην οποία έχετε πρόσβαση η ίδια / ο ίδιος. Αν έχετε ήδη δηλώσει στοιχεία επικοινωνίας σας στο Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας (ΕΜΕπ), μπορείτε να επικαιροποίησετε τη διεύθυνση ηλεκτρονικού σας ταχυδρομείου στο myAADE επιλέγοντας «Συγχρονισμός από ΕΜΕπ»
  • Στη διεύθυνση αυτή λαμβάνετε κάθε είδους ενημερωτικά μηνύματα της ΑΑΔΕ και όλες τις ειδοποιήσεις για όλες τις πράξεις και έγγραφα που κοινοποιούνται στο λογαριασμό (θυρίδα) σας στην ψηφιακή πύλη myAADE, περιλαμβανομένων αυτών που ενδεχομένως περιέχουν ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα που δεν αφορούν φορολογικές δηλώσεις ή φορολογικές υποχρεώσεις σας.
  • Το e-mail του Βοηθού σας, δηλαδή του προσώπου που σας βοηθά στην εκπλήρωση των φορολογικών υποχρεώσεών σας (επιλέγοντας τη σχέση σας με τον βοηθό σας από αποκλειστική λίστα ρόλων, όπως λογιστής, σύμβουλος, συγγενής/οικείο πρόσωπο).
  • Στο mail του Βοηθού σας αποστέλλονται ειδοποιήσεις για την κοινοποίηση σας στην ψηφιακή πύλη myAADE, πράξεων, εγγράφων και ενημερωτικών μηνυμάτων της ΑΑΔΕ, εξαιρουμένων αυτών που ενδέχεται να περιέχουν προσωπικά δεδομένα (ευαίσθητα ή μη) που δεν αφορούν φορολογικές δηλώσεις ή φορολογικές υποχρεώσεις σας (πχ πρόστιμα ανεμβολίαστων, κοινοποίηση ατομικών ειδοποιήσεων καταβολής μη φορολογικών υποχρεώσεων, όπως πρόστιμα τροχαίας, υποχρεώσεις υπέρ τρίτων κλπ).
  • Μπορεί να επιλέξετε (check-box), στο mail του Βοηθού να αποστέλλονται και ειδοποιήσεις που να αφορούν ή περιέχουν προσωπικά δεδομένα (ευαίσθητα ή μη), που δεν σχετίζονται με φορολογικές υποχρεώσεις σας. Εάν δεν γίνει αυτή η επιλογή, οι ειδοποιήσεις για τα θέματα αυτά αποστέλλονται μόνο στο «Προσωπικό e-mail» σας. Εφόσον δεν καταχωρήσετε τέτοιο, η κοινοποίηση για τα θέματα αυτά πραγματοποιείται κατά τις κείμενες διατάξεις (πχ συστημένη επιστολή, επίδοση).

Ο Βοηθός μπορεί να αφαιρέσει το mail του από τη μερίδα σας, υπό την προϋπόθεση ότι έχετε προηγουμένως δηλώσει «Προσωπικό e-mail».

Αν δεν έχετε ήδη δηλώσει στοιχεία επικοινωνίας στο Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας, συνιστούμε να το κάνετε. Για να συνδεθείτε στην εφαρμογή του ΕΜΕπ

Αναλυτικά το PDF:

Τελευταία τροποποίηση στις 22/02/2022 - 20:48

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ TAG

  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΑΑΔΕ
  • TAXISNET
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ
  • ΣΤΟΙΧΕΙΑ
  • ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Στην Εφορία μέσα σε… δύο μήνες, όλοι οι φορολογούμενοι με κωδικούς Taxisnet για να δηλώσουν τα στοιχεία τους Στην Εφορία μέσα σε… δύο μήνες, όλοι οι φορολογούμενοι με κωδικούς Taxisnet για να δηλώσουν τα στοιχεία τους

Σχετικά Άρθρα

Σε 167 σημεία σε όλη τη χώρα τα rapid test του ΕΟΔΥ την Τρίτη 9/8 Σε 167 σημεία σε όλη τη χώρα τα rapid test του ΕΟΔΥ την Τρίτη 9/8
Φοροδιαφυγή έξτρα σπέσιαλ στην Αργυρούπολη: Πιτσαρία, «ξέχασε» να κόψει σχεδόν 60.000 αποδείξεις, πώς πιάστηκε στη «φάκα» Φοροδιαφυγή έξτρα σπέσιαλ στην Αργυρούπολη: Πιτσαρία, «ξέχασε» να κόψει σχεδόν 60.000 αποδείξεις, πώς πιάστηκε στη «φάκα»
«Στη φάκα» πιτσαρία στην Αργυρούπολη: Έκρυψε πάνω από μισό εκατομμύριο ευρώ τζίρο «Στη φάκα» πιτσαρία στην Αργυρούπολη: Έκρυψε πάνω από μισό εκατομμύριο ευρώ τζίρο
Σύστημα «Eispraxis»: Ραντεβού τον Σεπτέμβρη για τις αυτόματες κατασχέσεις της εφορίας Σύστημα «Eispraxis»: Ραντεβού τον Σεπτέμβρη για τις αυτόματες κατασχέσεις της εφορίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΜΑΣ

Κατερίνα Κωνσταντινοπούλου: Η «Σταρ Ελληνικά Καλλιστεία 2022» συστήνεται στην «Π» κι ανεβάζει τη θερμοκρασία – ΦΩΤΟ
08.09.2022 | 10:35

Κατερίνα Κωνσταντινοπούλου: Η «Σταρ Ελληνικά Καλλιστεία 2022» συστήνεται στην «Π» κι ανεβάζει τη θερμοκρασία – ΦΩΤΟ

Πάτρα: Θα έκαιγαν πρακτορείο ΟΠΑΠ μια ανάσα από βενζινάδικο – Εριξαν βενζίνη και τοποθέτησαν γκαζάκια
08.09.2022 | 09:54

Πάτρα: Θα έκαιγαν πρακτορείο ΟΠΑΠ μια ανάσα από βενζινάδικο – Εριξαν βενζίνη και τοποθέτησαν γκαζάκια

Διονύσης Σιμόπουλος: Η ζωή στην Πάτρα, παιδικοί φίλοι του μιλούν στην «Π» για τον σπουδαίο αστροφυσικό – ΦΩΤΟ
08.09.2022 | 08:57

Διονύσης Σιμόπουλος: Η ζωή στην Πάτρα, παιδικοί φίλοι του μιλούν στην «Π» για τον σπουδαίο αστροφυσικό – ΦΩΤΟ

Η Επικαιρότητα Τώρα

  • Στα βόρεια της Κύπρου το Αμπντούλ Χαμίτ Χαν, οι δηλώσεις Ερντογάν για τις γεωτρήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο (βίντεο) Διεθνή | 09/08/2022 - 15:33 Στα βόρεια της Κύπρου το Αμπντούλ Χαμίτ Χαν, οι δηλώσεις Ερντογάν για τις γεωτρήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο (βίντεο)
  • Σε εξέλιξη έρευνα της ΑΔΑΕ για την παρακολούθηση Ανδρουλάκη: «Υπάρχουν ήδη τα πρώτα ευρήματα» Πολιτική | 09/08/2022 - 14:59 Σε εξέλιξη έρευνα της ΑΔΑΕ για την παρακολούθηση Ανδρουλάκη: «Υπάρχουν ήδη τα πρώτα ευρήματα»
  • Το Dnews στα Εξάρχεια: Το μετρό διχάζει τους κατοίκους, ένταση την πρώτη ημέρα των έργων (εικόνες) Κοινωνία | 09/08/2022 - 13:47 Το Dnews στα Εξάρχεια: Το μετρό διχάζει τους κατοίκους, ένταση την πρώτη ημέρα των έργων (εικόνες)
  • «Συναγερμός» στον Πύργο: Φωτιά σε εξέλιξη Κοινωνία | 09/08/2022 - 15:26 «Συναγερμός» στον Πύργο: Φωτιά σε εξέλιξη
  • Παιδικοί σταθμοί ΕΣΠΑ: Επίσημα παράταση για τα voucher της ΕΕΤΑΑ Παιδεία | 09/08/2022 - 14:41 Παιδικοί σταθμοί ΕΣΠΑ: Επίσημα παράταση για τα voucher της ΕΕΤΑΑ
  • Φωτιά τώρα στη Σαμοθράκη, επιχειρούν και εναέριες δυνάμεις - Οι άνεμοι δυσκολεύουν την κατάσταση Κοινωνία | 09/08/2022 - 13:31 Φωτιά τώρα στη Σαμοθράκη, επιχειρούν και εναέριες δυνάμεις - Οι άνεμοι δυσκολεύουν την κατάσταση
  • Fuel Pass 2: Ποιοι πληρώνονται το επίδομα βενζίνης σήμερα και αύριο Οικονομία | 09/08/2022 - 09:18 Fuel Pass 2: Ποιοι πληρώνονται το επίδομα βενζίνης σήμερα και αύριο
  • Ακραία πρόκληση Ακάρ: «Αν το θέλει ο Θεός, θα έρθουμε... κολυμπώντας στο Καστελόριζο» Διεθνή | 09/08/2022 - 10:59 Ακραία πρόκληση Ακάρ: «Αν το θέλει ο Θεός, θα έρθουμε... κολυμπώντας στο Καστελόριζο»
  • Βαρδάρης: Η διπλή παραλία με το Σαλονικιώτικο όνομα που απέχει μόλις 30 λεπτά από την Ομόνοια (βίντεο) Life | 09/08/2022 - 10:53 Βαρδάρης: Η διπλή παραλία με το Σαλονικιώτικο όνομα που απέχει μόλις 30 λεπτά από την Ομόνοια (βίντεο)
  • Εξωτικός «αέρας» στην Συγγρού: Γέμισε φοίνικες η λεωφόρος (Εικόνες) Κοινωνία | 09/08/2022 - 13:07 Εξωτικός «αέρας» στην Συγγρού: Γέμισε φοίνικες η λεωφόρος (Εικόνες)
  • Ενοχλήθηκε ο Βέρτης από αστυνομικό έλεγχο - Φώναζε «έλεος» και κλωτσούσε πανέρια με λουλούδια (βίντεο) Life | 09/08/2022 - 09:03 Ενοχλήθηκε ο Βέρτης από αστυνομικό έλεγχο - Φώναζε «έλεος» και κλωτσούσε πανέρια με λουλούδια (βίντεο)
  • Ζάκυνθος: Το «Ναυάγιο» γέμισε σκουπίδια, viral η ντροπιαστική φωτογραφία Κοινωνία | 09/08/2022 - 11:07 Ζάκυνθος: Το «Ναυάγιο» γέμισε σκουπίδια, viral η ντροπιαστική φωτογραφία

Ροή Ειδήσεων

  • 09.08.2022 - 16:48 | Οικονομία
    ΡΑΕ: Έχουν συμμορφωθεί οι προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας
  • 09.08.2022 - 16:36 | Κοινωνία
    Καιρός με... όμβρους και βροχές την Τετάρτη
  • 09.08.2022 - 16:24 | Υγεία
    Aσθενής με ευλογιά των πιθήκων νοσηλεύεται σε θάλαμο αρνητικής πίεσης στο ΑΧΕΠΑ
  • 09.08.2022 - 16:11 | Κοινωνία
    Δεκαπενταύγουστος με κυκλοφοριακές ρυθμίσεις: Σε ποιους δρόμους απαγορεύεται η κυκλοφορία στα φορτηγά
  • 09.08.2022 - 16:05 | Υγεία
    Πάνω από 25.000 τα κρούσματα στην Αττική, ξεπέρασαν τα 10.000 στη Θεσσαλονίκη (χάρτης διασποράς)

News4Health

Ποιο ψάρι κάνει θαύματα για την αρτηριακή σου πίεση

Ποιο ψάρι κάνει θαύματα για την αρτηριακή σου πίεση

Η καλύτερη διατροφική συνήθεια για άτομα με διαβήτη τύπου 2

Η καλύτερη διατροφική συνήθεια για άτομα με διαβήτη τύπου 2

Η επαρκής λήψη βιταμίνης D μειώνει τη χρόνια φλεγμονή

Η επαρκής λήψη βιταμίνης D μειώνει τη χρόνια φλεγμονή

  • Dnews on Viber Explore
  • Dnews on Google News
  • Dnews Notifications
Dikaiologitika.gr | ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ DNEWS
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ακολουθήστε μας

Τα νέα του Dnews στο e-mail σας

Copyright © 2011 - 2022 OpinionPost S.A. All rights reserved.
Designed by Andko Digital / Developed by Nuevvo