Dikaiologitika.gr | ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΕΝΟΤΗΤΕΣ ΚΛΕΙΣΙΜΟ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Κοινωνία
    • Παιδεία
    • Θέσεις Εργασίας
    • Εργασιακά
    • Ασφάλιση
    • Υγεία
    • Life
    • Διεθνή
    • Αγροτικά
    • Αθλητισμός
    • Απόψεις
    • Auto - Moto
    • Αυτοδιοίκηση
    • Επιστήμη
    • Επιχειρήσεις
    • Όλες οι Ειδήσεις

Social

Dnews

  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ DNEWS
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Κοινωνία
    • Παιδεία
    • Θέσεις Εργασίας
    • Εργασιακά
    • Ασφάλιση
    • Υγεία
    • Life
    • Διεθνή
    • Αγροτικά
    • Αθλητισμός
    • Απόψεις
    • Auto - Moto
    • Αυτοδιοίκηση
    • Επιστήμη
    • Επιχειρήσεις
    • Όλες οι Ειδήσεις

Οικονομία

Eurogroup: Ανοίγει ο δρόμος για την έξοδο της Ελλάδας από την ενισχυμένη εποπτεία

Eurogroup: Ανοίγει ο δρόμος για την έξοδο της Ελλάδας από την ενισχυμένη εποπτεία
Newsroom Newsroom
Οικονομία
16/06 / 2022 09:44
Τη θετική για την Ελλάδα 14η έκθεση ενισχυμένης εποπτείας θα χαιρετίσει το Eurogroup, που συνεδριάζει σήμερα στο Λουξεμβούργο, ενώ αναμένεται και η έγκριση της προτελευταίας δόσης, ύψους 748 εκατ. ευρώ, για την ελάφρυνση του δημόσιου χρέους της Ελλάδας.

Σύμφωνα με Ευρωπαίο αξιωματούχο, στα τέλη Αυγούστου η Ελλάδα αναμένεται να δει το τέλος της διαδικασίας στενής μακροοικονομικής παρακολούθησης που της επιβλήθηκε τον Αύγουστο του 2018. «Η Ελλάδα έχει διανύσει ένα απίστευτα μακρύ δρόμο τα τελευταία 12 χρόνια και τώρα βρίσκεται σε μια βιώσιμη πορεία. Αυτό είναι το αποτέλεσμα προσπαθειών και αποφασιστικότητας πολλών ετών και αξίζει να αναγνωριστεί», τόνισε ο Ευρωπαίος αξιωματούχος και πρόσθεσε: «Το τέλος της ενισχυμένης εποπτείας θα είναι άλλο ένα ορόσημο για την Ελλάδα για να ολοκληρώσει την πορεία της στην ευρωπαϊκή κανονικότητα».

Ο ίδιος αξιωματούχος ανέφερε ότι προς το τέλος του καλοκαιριού, η Επιτροπή αναμένεται να πει ότι δε υπάρχει λόγος να παραταθεί το καθεστώς της ενισχυμένης εποπτείας για την Ελλάδα και να ανακοινώσει τη λήξη της διαδικασίας τον Αύγουστο.

«Αυτή είναι μια σημαντική στιγμή, αν και το τέλος της ενισχυμένης εποπτείας δε σημαίνει ότι η δουλειά έχει ολοκληρωθεί πλήρως», σημείωσε ο αξιωματούχος, λέγοντας ότι οι ελληνικές Αρχές έχουν δεσμευθεί ότι θα συνεχίσουν να ακολουθούν μια σταθερή και συνετή δημοσιονομική πολιτική, θα συνεχίσουν τις μεταρρυθμιστικές προσπάθειες, ενώ επίσης δεσμεύονται να εφαρμόσουν τις εναπομείνασες εκκρεμότητες στο δεύτερο εξάμηνο του έτους. Ο ίδιος αξιωματούχος εξήγησε ότι οι πολιτικές δεσμεύσεις της Ελλάδας θα επιτηρούνται στο πλαίσιο της τακτικής μετα-προγραμματικής παρακολούθησης και στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού εξαμήνου.

Όσον αφορά την τελική δόση από τα μέτρα για το χρέος, ο Ευρωπαίος αξιωματούχος είπε ότι θα αξιολογηθεί στο πλαίσιο της πρώτης μετα-προγραμματικής έκθεσης το Νοέμβριο.

«Αναμένω το Eurogroup να είναι πολύ υποστηρικτικό για τις εκταμιεύσεις των δόσεων που αφορούν τα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους και για την κανονική εποπτεία της Ελλάδας", πρόσθεσε και σημείωσε ότι αυτό θα αποτυπωθεί σε δήλωση του Eurogroup.

Εξάλλου, οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης θα ενημερωθούν για την πρόσφατη απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) να αυξήσει σταδιακά τα βασικά της επιτόκια, προκειμένου να αντιμετωπιστεί ο υψηλός πληθωρισμός. Ωστόσο, το Eurogroup δεν αναμένεται να αντιμετωπίσει σήμερα την πρόσφατη άνοδο των επιτοκίων των μακροπρόθεσμων κρατικών ομολόγων των χωρών της ευρωζώνης.

Τέλος, τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), θα προσπαθήσουν να καταλήξουν σε συμφωνία για τον διάδοχο του Κλάους Ρέγκλινγκ ως επικεφαλής του ESM. O νέος υποψήφιος αναμένεται να αναλάβει καθήκοντα τον Οκτώβριο.

Τρεις είναι οι υποψήφιοι που διεκδικούν την ηγεσία του ESM: ο πρώην υπουργός οικονομικών του Λουξεμβούργου, Πιερ Γκραμένια, 64 ετών, ο πρώην υπουργός οικονομικών της Πορτογαλίας, Χοάο Λεάο, 48 ετών και ο 65χρονος Ιταλός Μάρκο Μπούτι, επικεφαλής του Γραφείου του Επιτρόπου Οικονομίας, Πάολο Τζεντιλόνι. Στην τελευταία ψηφοφορία που έγινε το Μάιο, ο Ιταλός υποψήφιος, Μάρκο Μπούτι, λέγεται ότι έλαβε τους λιγότερους ψήφους.

Για να διοριστεί ένας υποψήφιος νέος διευθύνων σύμβουλος του ESM, θα πρέπει να λάβει περισσότερο από το 80% των ψήφων στο Συμβούλιο των Διοικητών του ESM. Η κάθε χώρα της ευρωζώνης έχει σταθμισμένη ψήφο ανάλογα με το μερίδιό της στο κεφάλαιο του ταμείου διάσωσης.

Στο Λουξεμβούργο βρίσκεται ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, προκειμένου να συμμετάσχει σήμερα και αύριο στις συνεδριάσεις του Eurogroup και του Ecofin, καθώς και στις ετήσιες συνόδους των Συμβουλίων Διοικητών του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ).

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ TAG

  • ΕΛΛΑΔΑ
  • EUROGROUP
  • ΕΝΙΣΧΥΜΕΝΗ ΕΠΟΠΤΕΙΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Σχετικά Άρθρα

Στην Ελλάδα για διακοπές ο Μπόρις Τζόνσον με τη σύζυγό του - Ψώνισαν σε σούπερ μάρκετ στη Νέα Μάκρη Στην Ελλάδα για διακοπές ο Μπόρις Τζόνσον με τη σύζυγό του - Ψώνισαν σε σούπερ μάρκετ στη Νέα Μάκρη
Έλληνες ελεύθεροι σκοπευτές κατέκτησαν πρώτη θέση σε στρατιωτικό διαγωνισμό με 18 χώρες (βίντεο) Έλληνες ελεύθεροι σκοπευτές κατέκτησαν πρώτη θέση σε στρατιωτικό διαγωνισμό με 18 χώρες (βίντεο)
Eurostat: Οι εμπορικές πτήσεις στην ΕΕ μειώθηκαν τον Ιούλιο, με εξαίρεση την Ελλάδα που αυξήθηκαν Eurostat: Οι εμπορικές πτήσεις στην ΕΕ μειώθηκαν τον Ιούλιο, με εξαίρεση την Ελλάδα που αυξήθηκαν
Παραμένει προκλητική η Τουρκία: «Η Ελλάδα να μάθει την ιστορία και να μην επιδιώκει νέες περιπέτειες», δηλώνει ο Ακάρ (βίντεο) Παραμένει προκλητική η Τουρκία: «Η Ελλάδα να μάθει την ιστορία και να μην επιδιώκει νέες περιπέτειες», δηλώνει ο Ακάρ (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΜΑΣ

Υπόθεση Πισπιρίγκου: Πού ρίχνει βάρος η Ανακρίτρια – Γιατί «αναστέλλεται» η διαδικασία για Μαλένα – Ιριδα
08.12.2022 | 09:33

Υπόθεση Πισπιρίγκου: Πού ρίχνει βάρος η Ανακρίτρια – Γιατί «αναστέλλεται» η διαδικασία για Μαλένα – Ιριδα

Πάτρα: Ολική ανατροπή στην υπόθεση ασέλγειας 4χρονης από τον πατέρα της – Η μητέρα και ο «ρόλος» παιδοψυχολόγου
08.12.2022 | 08:18

Πάτρα: Ολική ανατροπή στην υπόθεση ασέλγειας 4χρονης από τον πατέρα της – Η μητέρα και ο «ρόλος» παιδοψυχολόγου

Αχαΐα – Πτώση 23χρονης: «Θρίλερ» με απρόβλεπτες διαστάσεις – Τι προηγήθηκε της «βουτιάς» από μπαλκόνι 5ου ορόφου
08.11.2022 | 10:10

Αχαΐα – Πτώση 23χρονης: «Θρίλερ» με απρόβλεπτες διαστάσεις – Τι προηγήθηκε της «βουτιάς» από μπαλκόνι 5ου ορόφου

Η Επικαιρότητα Τώρα

  • Άρτα: Προθεσμία για να απολογηθεί πήρε ο 29χρονος που σκότωσε τον πεθερό του, δηλώνει μετανιωμένος Κοινωνία | 13/08/2022 - 17:38 Άρτα: Προθεσμία για να απολογηθεί πήρε ο 29χρονος που σκότωσε τον πεθερό του, δηλώνει μετανιωμένος
  • Ηράκλειο: Αυτοκίνητο έπεσε σε γκρεμό, στο νοσοκομείο μητέρα και παιδί Κοινωνία | 13/08/2022 - 15:37 Ηράκλειο: Αυτοκίνητο έπεσε σε γκρεμό, στο νοσοκομείο μητέρα και παιδί
  • Εύβοια: Τετράχρονος χτύπησε στο πρόσωπο μετά από βουτιά στα βράχια Κοινωνία | 13/08/2022 - 18:30 Εύβοια: Τετράχρονος χτύπησε στο πρόσωπο μετά από βουτιά στα βράχια
  • Έγκλημα στο Περιστέρι: «Είχε κάνει πρόβα θανάτου ο 21χρονος στη Νικολέτα», τα προφητικά βίντεο Κοινωνία | 13/08/2022 - 15:59 Έγκλημα στο Περιστέρι: «Είχε κάνει πρόβα θανάτου ο 21χρονος στη Νικολέτα», τα προφητικά βίντεο
  • Αλλαγές στα self test από τον FDA: Πόσα και πότε πρέπει να κάνουν όσοι δεν έχουν συμπτώματα Υγεία | 13/08/2022 - 19:11 Αλλαγές στα self test από τον FDA: Πόσα και πότε πρέπει να κάνουν όσοι δεν έχουν συμπτώματα
  • Ο ΠΟΥ ζητά βοήθεια: Ψάχνει νέο όνομα για την Ευλογιά των Πιθήκων Υγεία | 13/08/2022 - 18:12 Ο ΠΟΥ ζητά βοήθεια: Ψάχνει νέο όνομα για την Ευλογιά των Πιθήκων
  • Εύβοια: Φωτιά τώρα στο Βασιλικό κοντά σε σπίτια Κοινωνία | 13/08/2022 - 15:48 Εύβοια: Φωτιά τώρα στο Βασιλικό κοντά σε σπίτια
  • Ολιγοήμερες διακοπές για τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην Κρήτη (εικόνες) Πολιτική | 13/08/2022 - 20:05 Ολιγοήμερες διακοπές για τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην Κρήτη (εικόνες)
  • Τραγωδία στο Χαλάνδρι: Σε αυτό το αυτοκίνητο πέθανε από θερμοπληξία η 8χρονη, μυστήριο πώς εγκλωβίστηκε (εικόνες) Κοινωνία | 13/08/2022 - 16:20 Τραγωδία στο Χαλάνδρι: Σε αυτό το αυτοκίνητο πέθανε από θερμοπληξία η 8χρονη, μυστήριο πώς εγκλωβίστηκε (εικόνες)
  • Συναγερμός στην Αγγλία: Αδειάζουν τα ράφια του σουπερ μαρκετ από εμφιαλωμένα νερά, SOS και για τον ποταμό Τάμεση Διεθνή | 13/08/2022 - 19:50 Συναγερμός στην Αγγλία: Αδειάζουν τα ράφια του σουπερ μαρκετ από εμφιαλωμένα νερά, SOS και για τον ποταμό Τάμεση
  • Συγκλονιστικό βίντεο: Ξυλοκόπησαν άγρια παγκόσμιο πρωταθλητή Διεθνή | 13/08/2022 - 18:56 Συγκλονιστικό βίντεο: Ξυλοκόπησαν άγρια παγκόσμιο πρωταθλητή
  • Ένας 70χρονος πίσω από τη φωτιά στην Κρήτη - Έκανε εργασίες με την χρήση καμινέτου στο χωράφι του Κοινωνία | 13/08/2022 - 19:23 Ένας 70χρονος πίσω από τη φωτιά στην Κρήτη - Έκανε εργασίες με την χρήση καμινέτου στο χωράφι του

Ροή Ειδήσεων

  • 13.08.2022 - 21:35 | Διεθνή
    Η συγγραφέας του «Χάρι Πότερ» δέχθηκε απειλές επειδή υποστήριξε τον Ρούσντι - «Μην ανησυχείς, θα είσαι η επόμενη»
  • 13.08.2022 - 21:20 | Κοινωνία
    Φωτιά στη Θάσο: Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες – Κάηκε δάσος με έλατα
  • 13.08.2022 - 21:06 | Κοινωνία
    Στην Ελλάδα για διακοπές ο Μπόρις Τζόνσον με τη σύζυγό του - Ψώνισαν σε σούπερ μάρκετ στη Νέα Μάκρη
  • 13.08.2022 - 20:55 | Υγεία
    Ευλογιά των Πιθήκων: Πότε φτάνουν στην Ελλάδα τα πρώτα εμβόλια, αναλυτικά τα συμπτώματα του ιού
  • 13.08.2022 - 20:47 | Κοινωνία
    Πάτρα: Θύμα κακοποίησης 16χρονη από τον 25χρονο σύντροφό της, η έκκληση από τη μητέρα της

News4Health

Θυρεοειδίτιδα Χασιμότο: Ποιους πλήττει συχνότερα και τα συμπτώματα για να προσέξεις

Θυρεοειδίτιδα Χασιμότο: Ποιους πλήττει συχνότερα και τα συμπτώματα για να προσέξεις

Πόσες μπανάνες την ημέρα πρέπει να τρως

Πόσες μπανάνες την ημέρα πρέπει να τρως

Η χειρότερη με διαφορά τροφή για την καρδιά σου

Η χειρότερη με διαφορά τροφή για την καρδιά σου

  • Dnews on Viber Explore
  • Dnews on Google News
  • Dnews Notifications
Dikaiologitika.gr | ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ DNEWS
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ακολουθήστε μας

Τα νέα του Dnews στο e-mail σας

Copyright © 2011 - 2022 OpinionPost S.A. All rights reserved.
Designed by Andko Digital / Developed by Nuevvo