Ακολουθήστε το Dikaiologitika News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Dikaiologitika.gr
Εκπαιδευτικό προσωπικό και φοιτητές επιστρέφουν στα Πανεπιστήμια τον Σεπτέμβριο για την επαναληπτική εξεταστική με αυστηρά πρωτόκολλα και πιστοποιητικό στην τσέπη!
Το μεγάλο τεστ είναι αυτό της έναρξης του χειμερινού εξαμήνου, που θα γίνει τον Οκτώβριο.
Φοιτητές και εκπαιδευτικοί οφείλουν κατά την είσοδο στα Πανεπιστήμια να έχουν μαζί τους
Όπως δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο υφυπουργός Παιδείας, Άγγελος Συρίγος, η εξεταστική του Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί με τους ίδιους όρους που έγιναν τον Ιούνιο, δηλαδή κάθε ίδρυμα θα μπορεί να αποφασίζει για το ποια μαθήματα θα εξετάζονται διαδικτυακά και ποια με φυσική παρουσία.
Σε περίπτωση που κάποιο πανεπιστήμιο επιλέξει τη δια ζώσης εξεταστική, τότε φοιτητές, μέλη ΔΕΠ και όσοι εμπλέκονται στην εξεταστική διαδικασία θα πρέπει να πραγματοποιούν self test και να προσέρχονται έχοντας αρνητικό αποτέλεσμα.
Δομές εμβολιασμού για φοιτητές
Ο υφυπουργός Παιδείας αρμόδιος για τα ζητήματα ανώτατης εκπαίδευσης προανήγγειλε τη λειτουργία δομών για εμβολιασμούς φοιτητών, συμπληρώνοντας πως ειδικά στις σχολές Ιατρικής θα υπάρχουν μόνιμες δομές για τον εμβολιασμό των φοιτητών.
Επίσης, τόνισε πως οι μαθητές στα σχολεία θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τα μαθήματα δια ζώσης με δύο self test την εβδομάδα.
Τέλος, για καθηγητές και δασκάλους ισχύουν τα εξής:
Εκτός σχολείων εκπαιδευτικοί που δεν τηρούν τα μέτρα
Δεν θα επιτραπεί η είσοδος στα σχολεία στους εκπαιδευτικούς που δεν θα τηρήσουν τα μέτρα για τον κορονοϊό, σύμφωνα με τα όσα τόνισε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, Αλέξανδρος Κόπτσης.
Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι θα εφαρμοστούν τα προβλεπόμενα για τους δημόσιους υπαλλήλους με αναστολή εργασίας και μη καταβολή μισθού.
Ακολουθήστε το Dikaiologitika News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Dikaiologitika.gr