Κορονοϊός: Γεγονός το δέκατο κρούσμα στην Ελλάδα - Πρόκειται για τη σύζυγο του 66χρονου

Κορονοϊός: Γεγονός το δέκατο κρούσμα στην Ελλάδα - Πρόκειται για τη σύζυγο του 66χρονου
Επιβεβαιώθηκε το δέκατο κρούσμα κορονοϊού στην Ελλάδα. Πρόκειται για τη σύζυγο του 66χρονου, ο οποίος αποτέλεσε το ένατο κρούσμα στη χώρα μας.

Σε καραντίνα οι συνταξιδιώτες του 66χρονου με κορονοϊό

Από χθες, δόθηκαν οδηγίες να εξεταστεί όλο το γκρουπ που συμμετείχε σε αυτή την εκδρομή, με τους ανθρώπους που πήγαν στο νοσοκομείο να προέρχονται από την Αχαϊα, την Ηλεία και την Ζάκυνθο.

Οι περισσότεροι από αυτούς μάλιστα έχουν μπει ήδη σε καραντίνα, καθώς κάποιοι αντιμετώπιζαν μικρά συμπτώματα, όπως δέκατα και βήχα. Μεταξύ αυτών και ένας ιερέας, ο πατήρ Γιώργης, ο οποίος πήγε με το αυτοκίνητό του στο νοσοκομείο για να υποβληθεί στις απαραίτητες εξετάσεις, λέγοντας σε κάμερα τοπικής ιστοσελίδας πως οι «μισοί γυρίσαμε από το ταξίδι με βήχα και πυρετό».

Το νοσοκομείο του Ρίου μάλιστα, αδειάζει και μία πτέρυγα προκειμένου να φιλοξενήσει όσους κρίθηκαν πως έπρεπε να μπουν σε καραντίνα, όπως αναφέρουν οι τοπικές ιστοσελίδες. Από τους 53 συνολικά συνταξιδιώτες του 66χρονου, οι 30 είναι από τον Δήμο Ηλιδας- Πηνείας, 10 από τον Πύργο, 10 από την Πάτρα και 2 από την Ζάκυνθο.

Κορονοϊός: Εκτακτα μέτρα στους τρεις νομούς - Κλειστά σχολεία και χώροι συναθροίσεων

Μετά το σοβαρό κρούσμα και τον φόβο πως πολλοί άνθρωποι μπορεί να έχουν μολυνθεί από τον κορονοϊό, η κυβέρνηση αποφάσισε να προχωρήσει αμέσως σε έκτακτα μέτρα για τις επόμενες 48 ώρες, στους τρεις νομούς απ’ όπου προέρχονται οι ταξιδιώτες.

Ετσι, σε Αχαϊα, Ηλεία και Ζάκυνθο, σήμερα και αύριο θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία, ενώ κλειστοί θα μείνουν και χώροι με μεγάλες συναθροίσεις, όπως αθλητικά κέντρα, καλλιτεχνικοί χώροι, αρχαιολογικοί χώροι, μουσεία, θέατρα, κινηματογράφοι κ.α.

Νωρίτερα, για τους κινδύνους εξάπλωσης του κορονοϊού και την ανάγκη να κλείσουν άμεσα τα σχολεία, μίλησε ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας στο London School of Economics (LSE), Ηλίας Μόσιαλος.

«Αν είναι να πάρουμε αντίστοιχα μέτρα με την Ιταλία θα πρέπει να το κάνουμε άμεσα πριν υπάρχει μεγάλη διάδοση του ιού». Αν υπάρξουν κρούσματα στα σχολεία και πανεπιστήμια τα μέτρα που θα ακολουθήσουν θα είναι λιγότερο αποτελεσματικά», είπε.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Οι υποχρεώσεις και τα δικαιώματα εργοδοτών και μισθωτών

Μόσιαλος για κορονοϊό: Πρέπει να κλείσουν τώρα τα σχολεία στην Ελλάδα

Κορονοϊός: Αγωνία για τον 66χρονο, ιχνηλατούνται οι επαφές του - Συναγερμός και κλειστά σχολεία σε Αχαΐα, Ηλεία, Ζάκυνθο

 
Τελευταία τροποποίηση στις 05/03/2020 - 08:28