Dikaiologitika News
  • Οικονομία
  • Πολιτική
  • Κοινωνία
  • Παιδεία
  • Θέσεις Εργασίας
  • Εργασιακά
  • Ασφάλιση
  • Υγεία
  • Αγροτικά
  • Διεθνή
  • Γνώμες
  • Επιχειρήσεις
  • Αυτοδιοίκηση
  • Αθλητισμός
  • Media News
  • Όλες οι Ειδήσεις
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Πώς τα rapid tests περιορίζουν την εξάπλωση του κορονοϊού

    Newsroom
    Newsroom
    09/12/2020 - 17:13
    09/12/2020 - 17:13
    09/12/2020 - 17:13
    eurokinissi
    eurokinissi

    Τα τεστ αντιγόνου (rapid tests) ανατρέπουν τα δεδομένα στη μάχη κατά του κορονοϊού, καθώς στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ αποτελούν μια στρατηγική που γίνεται ολοένα και πιο δημοφιλής.

    Στην Ισπανία, τα rapid tests αποτελούν το 30% όλων των τεστ που διενεργούνται, παρά το ότι μέχρι τον Σεπτέμβρη διεξάγονταν σε πολύ μικρότερο βαθμό. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή συνιστά το συγκεκριμένο τεστ σε κέντρα φροντίδας ηλικιωμένων, καθώς και σε μέρη όπου τα ξεσπάσματα του ιού είναι συχνό φαινόμενο, αλλά και για την ιχνηλάτηση στενών επαφών. 

    Αυτά τα τεστ έχουν δύο μεγάλα πλεονεκτήματα: είναι γρήγορα και φθηνά. Εντοπίζουν τις πρωτεϊνες αντιγόνου που επιτρέπουν την ταυτοποίηση των κρουσμάτων.

    Από τη μύτη του ασθενούς συλλέγεται ένα δείγμα και τα αποτελέσματα είναι διαθέσιμα σε λιγότερο από μισή ώρα, ενώ η βασική διαφορά με τα μοριακά τεστ είναι ότι το δείγμα δεν χρειάζεται να σταλεί σε εργαστήριο. 

    Σύμφωνα με την El País, αναλύεται με γραφήματα η πορεία της εξάπλωσης του ιού από τη στιγμή που ένα άτομο μολύνεται από αυτόν καθώς και ο κομβικός ρόλος που μπορούν να παίξουν τα τεστ αντιγόνου στο να περιορίσουν τις πιθανότητες εξάπλωσης: 

    – Ένα άτομο έχει προσβληθεί από κορονοϊό και περνάει από μια περίοδο επώασης τεσσάρων ή πέντε ημερών προτού να γίνει μεταδοτικό. 

    – Το ίδιο άτομο μπορεί να κολλήσει τους άλλους για περίπου οκτώ ημέρες. Μετά από αυτό το διάστημα, το ιικό φορτίο είναι χαμηλό και η νόσος δεν μεταδίδεται πια. 

    – Αν αυτό το άτομο έχει οκτώ κοντινές επαφές και θα μολύνει τέσσερις εξ’ αυτών εάν δεν υπάρξει κάποιο μέτρο πρόληψης. 

    – Κάθε επαφή που θα μολυνθεί, πρόκειται να περάσει τη δική της περίοδο επώασης, που θα ακολουθείται από έναν μολυσματικό κύκλο, κατά τον οποίο θα έιναι και πιθανή η μετάδοση του ιού. 

    – Εάν το άτομο που έχει προσβληθεί, επισκεφθεί έναν γιατρό ή κανει ένα μοριακό τεστ, θα πρέπει να τεθεί προληπτικά σε αυτοαπομόνωση αλλά θα χρειαστούν δύο ή τρεις ημέρες μέχρι να μάθουν αν είναι θετικοί.

    – Υπάρχουν άτομα που δεν τηρούν αυστηρά το μέτρο της αυτοαπομόνωσης και ίσως να μολύνουν άλλους και με αυτό τον τρόπο κολλάει τον ιό σε άλλους.

    – Εάν οι επαφές του πρώτου ατόμου ιχνηλατηθούν μετά από μια θετική διάγνωση, ίσως να εντοπιστούν και να τεθούν σε απομόνωση και οι οκτώ, όμως θα υπάρχουν ακόμη πιθανότητες να κολλήσουν και άλλους. 

    – Εάν διεξαχθεί τεστ αντιγόνου, μέσα σε 15 λεπτά από την επίσκεψη στο γιατρό, το άτομο θα λάβει τα θετικά αποτελέσματα, να τεθεί σε αυτοαπομόνωση και η ιχνηλάτηση επαφών θα μπορεί να ξεκινήσει άμεσα. 

    Η ταχύτητα των rapid tests είναι αυτή που περιορίζει τις πιθανότητες περαιτέρω μετάδοσης.

    Με πληροφορίες από Καθημερινή

    image1

    Τα έξι εμβόλια κορονοϊού που προστατεύουν 100% από νοσηλεία ή θάνατο

    image2

    Σχολεία: Τι εξετάζεται για παράταση σχολικού έτους, πανελλήνιες 2021 και φροντιστήρια

    image3

    Οι μεγαλύτερες διαφορές των εμβολίων της Johnson & Johnson με των Pfizer και Moderna

    image4

    Ανοίγει η πλατφόρμα για την προσωρινή σύνταξη - Στη «μάχη» των εκκρεμών και τα ΚΕΠ

    image5

    Χρυσές Σφαίρες 2021: Αυτοί είναι οι φετινοί νικητές

    image6

    Avis Leasing : Τώρα είναι η ευκαιρία να βρείτε οικονομικά και γρήγορα το νέο σας αυτοκίνητο

    Κατηγορία ΥΓΕΙΑ
    Ειδήσεις σε Tag:
    • RAPID TEST
    • ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ
    • ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ ΕΛΛΑΔΑ
    • ΕΙΔΗΣΕΙΣ

    GOOGLE NEWS Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Dikaiologitika News στο Google News

    viber Το Dikaiologitika News και στο Viber - Μπείτε στην ομάδα μας για να δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

    Dikaiologitika News MEMBER OF Μέλος του Online Media
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
    • About Us
    • Διαφήμιση
    FORUM

    ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση
    του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο,
    χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

    Copyright © 2011 - 2021 Dikaiologitika News. All rights reserved.
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Κοινωνία
    • Παιδεία
    • Θέσεις Εργασίας
    • Εργασιακά
    • Ασφάλιση
    • Υγεία
    • Αγροτικά
    • Διεθνή
    • Γνώμες
    • Επιχειρήσεις
    • Αυτοδιοίκηση
    • Αθλητισμός
    • Media News
    • Όλες οι Ειδήσεις