Παπαευαγγέλου: Νέοι που γυρίζουν από τα νησιά μεταδίδουν τον ιό σε συγγενείς, τριπλάσια τα ενεργά κρούσματα

Ότι πλέον δεν μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι εκτίμησε η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας, Βάνα Παπαευαγγέλου.
ΙΝΤΙΜΕ ΙΝΤΙΜΕ

«Υπήρχε μεγάλη ανακούφιση τις προηγούμενες εβδομάδες που μπορούσαμε να μιλάμε με αισιοδοξία για καλά νέα» ανέφερε η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

«Σίγουρα θα έχουμε πολύ περισσότερα κρούσματα τον Αύγουστο» εκτίμησε και έκρουσε το καμπανάκι του κινδύνου στους πολίτες, καθώς σύμφωνα με την ίδια η διασπορά δεν αφορά αποκλειστικά τους νέους.

«Βλέπουμε μια μικρή μετακίνηση πέραν από την ομάδα των νέων. Αρχίζουμε να βλέπουμε και ενδοοικογενειακή διασπορά, διασπορά σε περιβάλλοντα εργασίας, κρούσματα που η ιχνηλάτηση  δείχνει, ότι είναι νέοι που γύρισαν από νησιά και μετέδωσαν την λοίμωξη σε συγγενείς τους στο σπίτι ή σε φίλους. Βλέπουμε ότι δεν είναι μόνο τα κορωνοπάρτι  και οι διασκεδάσεις».

Η καθηγήτρια ξεκαθάρισε πως «δεν είμαι γνώστης των μαθηματικών μοντέλων για να να σας πω εάν θα έχουμε 20 ή 100.000 κρούσματα μέσα στον Αύγουστο, σίγουρα θα έχουμε θα έχουμε πολύ περισσότερα».

Υπογράμμισε ακόμα πως είναι σαφές πως υπάρχει μεγάλη υποεκτίμηση του πραγματικού όγκου των ενεργών κρουσμάτων εκτιμώντας πως «είναι παραπάνω από τριπλάσια, αριθμητικά, σε σχέση με τον καταγεγραμμένο ημερήσιο αριθμό κρουσμάτων».

Τελευταία τροποποίηση στις 14/07/2021 - 22:43

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Η Επικαιρότητα Τώρα