Το νέο τεστ θα μπορούσε να βελτιώσει την ασφάλεια των τροφίμων, να μειώσει το κόστος της επεξεργασίας νωπών πουλερικών και άλλων τροφίμων και να συμβάλει στον περιορισμό των ανακλήσεων παρτίδων μολυσμένων προϊόντων. Οι εκτροφείς πουλερικών θα μπορούσαν να επωφεληθούν από ένα τεστ όπως αυτό, δεδομένου ότι τα προϊόντα πουλερικών αποτελούν κορυφαία πηγή μόλυνσης. Το τεστ θα μπορούσε επίσης να συμβάλει στην ασφαλή επεξεργασία των αυγών, του μοσχαρίσιου κιμά και των γαλακτοκομικών προϊόντων.
Οι ερευνητές έδειξαν ότι το τεστ τους παρέχει ακριβή αποτελέσματα σε μία ώρα ή και λιγότερο χωρίς την ανάγκη ειδικού εξοπλισμού.
«Οποιοσδήποτε μπορεί να το χρησιμοποιήσει στο περιβάλλον όπου παρασκευάζονται, επεξεργάζονται ή πωλούνται τρόφιμα», δήλωσε ο συν-συγγραφέας της σχετικής μελέτης, Γίνγκφου Λι, καθηγητής Βιοχημείας και Χημικής Βιολογίας που ηγείται της ερευνητικής ομάδας.
Υπενθυμίζεται οτι η σαλμονέλα είναι μία από τις πιο συχνές τροφιμογενείς λοιμώξεις, προκαλώντας 155.000 θανάτους κάθε χρόνο σε όλο τον κόσμο. Ένα από τα προβλήματα με τα τρόφιμα που έχουν μολυνθεί με σαλμονέλα είναι ότι συχνά δεν έχουν διαφορετική γεύση ή οσμή από ό,τι συνήθως.
Πηγή: Brighterworld Mc Master University