Μπορεί να έχετε ακούσει για τα οφέλη των φυσικών προϊόντων, όπως το χαμομήλι, το γαϊδουράγκαθο ή η χλωροφύλλη. Ωστόσο, μπορεί να μην είστε τόσο εξοικειωμένοι με τα οφέλη ενός άλλου φυσικού προϊόντος: της γύρης των μελισσών.
Η γύρη των μελισσών χρησιμοποιείται στην Ελλάδα, την Κίνα και την Αίγυπτο από την αρχαιότητα. Το συγκεκριμένο προϊόν έχει πολλά πλεονεκτήματα ευεξίας, όπως η μείωση της φλεγμονής και η υποστήριξη του ανοσοποιητικού συστήματος. Επιπλέον, η γύρη των μελισσών έχει θρεπτικά συστατικά όπως μαγνήσιο, ασβέστιο και διάφορες βιταμίνες. Η γύρη μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ως συστατικό τροφίμων ή ως γαρνιτούρα.
Τι είναι η γύρη των μελισσών
Η γύρη των μελισσών είναι μια ουσία που αποτελείται από διάφορα πράγματα. Είναι ένας συνδυασμός γύρης λουλουδιών με νέκταρ λουλουδιών, εκκρίσεις μελισσών και ένζυμα. Με τη χρήση παγίδων, η γύρη των μελισσών μπορεί να συλλεχθεί από το άνοιγμα της κυψέλης. Επίσης, η σύνθεση της γύρης των μελισσών διαφέρει ανάλογα με:
- Γύρη φυτών
- Γεωγραφική προέλευση
- Συνθήκες της ατμόσφαιρας
- Φύση του εδάφους
- Συμπεριφορά των μελισσών
Διαβάστε περισσότερα στο The Issue.