Ακούγοντας τη φράση «ξύδι» μετά από μια κουβέντα που σκορπά νεύρα και απογοήτευση σίγουρα δεν δίνει σε αυτό το θαυματουργό υγρό τη θέση που του αξίζει.
Και μπορεί η ξινή του γεύση να είναι κάτι που απωθεί τους περισσότερους, η Jessie Inchauspé όμως, Γαλλίδα βιοχημικός, συγγραφέας των βιβλίων The Glucose Revolution και The Glucose Goddess Method, έχει μια τελείως διαφορετική άποψη.
Η Jessie Inchauspé δίνει μερικές συμβουλές για το πώς να χάσεις βάρος με ξύδι και να αξιοποιήσουμε στο έπακρο τις ιδιότητές του για να βελτιώσουμε την υγεία μας και το συγκρίνει με το λεμόνι, που όλες γνωρίζουμε τις ιδιότητες του στον οργανισμό μας.
«Το λεμόνι σού κάνει καλό», λέει. «Αλλά, εάν ο στόχος είναι η μείωση του σακχάρου στο αίμα, αξίζει να γνωρίζετε ότι δρα διαφορετικά από το ξύδι. Το λεμόνι περιέχει κιτρικό οξύ, το οποίο έχει αντίκτυπο στην οξύτητα του στομάχου, ενώ το ξύδι περιέχει οξικό οξύ, το οποίο είναι πολύ πιο ισχυρό μόριο».
Το οξικό οξύ επιβραδύνει τα ένζυμα που μετατρέπουν τα τρόφιμα σε γλυκόζη. Η διαφορά είναι ότι για να έχουμε τα αποτελέσματα που περιέχει μια κουταλιά ξύδι θα χρειαστούμε τον χυμό από τρία λεμόνια.
Διαβάστε περισσότερα στο TheIssue.gr